به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مقالهای با عنوان " Humans in the upstream can exacerbate climate change impacts on water birds’ habitat in the downstream" در شماره ۱۱ مجله مذکور در سال ۲۰۲۱ منتشر شد.
نویسندگان این مقاله هدف از نگارش این مقاله را پرداختن به مهمترین مشکل منطقه سیستان یعنی خشکسالیهای چند دهه اخیر این منطقه عنوان کردند و گفتند: از آنجا که تغییرات اقلیمی به عنوان معضل زیست محیطی مهمی در سطح جهان شناخته میشود و محدودیت منابع آب مشکل اصلی دشت سیستان به شمار میرود؛ این مقاله تلاش داشته است تا به بیانِ نقش مدیریت ناپایدار انسان بر منابع آب بالادست حوضه آبریز و تاثیر آن در افزایش اثرات منفی تغییرات اقلیمی در پایین دست حوضه بپردازد.
اهمیت این مقاله در نشان دادن تاثیر انسان در چندبرابر کردن اثرات منفی تغییر اقلیم است. فعالیتهای انسان از یک سو منجر به وقوع تغییرات اقلیمی در سطح جهانی شده و از سوی دیگر بوسیله الگوی ناپایدار استفاده از آب و مدیریت ناصحیح آب در بالادست باعث افزایش اثرات منفی تغییر اقلیم در مقیاس محلی در پایین دست حوضه شده است.
این مقاله تاکید میکند که نه تنها اقدامات جهانی برای کاهش عوامل منجر به تغییرات اقلیمی میبایست انجام شود، بلکه در مقیاس محلی نیز اقدامات انسان به نحوی مدیریت شود که باعث تشدید اثرات منفی تغییر اقلیم نگردد.
این مجله با ضریب تأثیر (IF) 379/4و رتبه ۱۰ از ۶۴ در چارک Q1 رسته علوم میانرشتهای (multidisciplinary sciences) در گزارش استنادی نشریات (JCR) سال ۲۰۲۱ قرار دارد که بهعنوان نشریه گروه Nature توسط Nature Publishing Group منتشر میشود.علاقمندان میتوانند برای دانلود مقاله به لینک https://www.nature.com/articles/s41598-021-99822-8?proof=t%252525C2%252525A0 مراجعه کنند.