به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نهاد موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» (مستقر در لندن) امروز (جمعه) نوشت که علیرغم درخواستهای بینالمللی برای خروج نیروها و عناصر خارجی از لیبی همزمان با نزدیک شدن به موعد انتخابات ریاستجمهوری در این کشور (سوم دی ماه)، اما ترکیه اقدام به اعزام عناصر بیشتری به این کشور کرده است.
در این گزارش آمده است که ۱۵۰ شبهنظامی که عموما از مناطق شمال سوریه هستند، امروز (جمعه) وارد لیبی شدند. این تعداد عضو گروهکهای همسو با ترکیه در سوریه از جمله «فیلق المجد»، «السلطان مراد»، «فرقة الحمزه» و دیگر گروهکهای عضو تشکیلات موسوم به «الجیش الوطنی» هستند. این افراد سوار بر اتوبوس با عبور از گذرگاه «حوار کلس» در ادلب وارد ترکیه شده و از آنجا راهی لیبی شدند.
۱۵۰ شبهنطامی اعزامی قرار است تا جایگزین ۱۴۰ نیرویی شوند که دو روز پیش از لیبی به ترکیه بازگشتند. علیرغم کاهش حقوق این شبهنظامیان، اما تقاضا در شهرهای شمالی سوریه به دلیل بیکاری برای اعزام به سوریه همچنان وجود دارد.
ترکیه سالهاست که مقرهایی را در شهرهای شمالی سوریه برای پذیرش نیرو و اعزام به لیبی دایر کرده است. هرچند از میزان و شدت این اعزامها با کاهش تنش در لیبی کاسته شده و در تاریخ پنجم اکتبر اولین گروه از این شبهنظامیان به تعداد ۳۰۰ نفر به سوریه بازگشتند. طبق گزارشهای خبری، تعداد مزدوران سوری وابسته به ترکیه در لیبی به حدود ۷۰۰۰ نفر میرسد. هر کدام از این شبهنظامیان به طور متوسط ماهانه ۲۵۰۰ لیر ترکیه (۳۰۰ دلار) حقوق دریافت میکنند.
«ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در ۲۳ آبان ماه گفته بود که حضور نظامی کشورش در لیبی به توافق با دولت لیبی مرتبط است. وی از لقب قرار دادن نیروهای خارجی مستقر در لیبی به عنوان «مزدور» اعتراض کرد و گفت که ترکیه نیروهای خود را از لیبی بیرون نخواهد آورد.