به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، دکتر فرزاد ویسی معاون پژوهشی دانشگاه رازی کرمانشاه در مراسمی که امروز (۱۵ آذر) با حضور مسئولین دانشگاه رازی برگزار شد، با بیان اینکه توجه به پژوهش در خارج از دانشگاه جدی نیست، اظهار کرد: پژوهش را میتوان همانند یک کالایی دانست که فرآیند عرضه و تقاضا برآن تاثیر گذار است.
وی افزود: هر میزان که برای پژوهش تقاضا وجود داشته باشد، میزان توجه به آن هم بیشتر میشود که متاسفانه این توجه در خارج از دیوارهای دانشگاه وجود ندارد.
معاون پژوهشی دانشگاه رازی با بیان اینکه دانشگاهها در بحث عرضه تاکنون به خوبی عمل کرده اند، گفت: اینکه کشورمان در بحث تولید علم رتبههای ۱۳ و ۱۴ دنیا را دارد، حاکی از آن است که توانسته ایم پژوهش را خوب عرضه کنیم.
وی ادامه داد: علیرغم موفقیتهایی که در بحث عرضه پژوهش داریم، اما در تقاضای آن ضعفهایی وجود دارد که نتیجه این ضعف این میشود که پژوهشگران ما دستاوردهای خود را به کشورهای دیگر میفرستند و در آنجا مورد استقبال قرار میگیرد.
ویسی با بیان اینکه تلاش دانشگاه بر این است که پژوهشها را به سمت نیازهای واقعی بازار ببرد، عنوان کرد: بر این اساس، طی سالهای اخیر این موضوع به ادبیاتی رایج در دانشگاهها تبدیل شده و شرکتهای دانش بنیان، هدفمند شدن پایان نامهها و تقاضا محور شدن پژوهشها از جمله نکات مورد توجه در تبدیل شدن دانشگاهها به دانشگاههای کارآفرین است.
وی به توجه به فناوری در دانشگاهها طی سالهای اخیر هم اشاره کرد و گفت: اخیرا در وزارت علوم معاونت فناوری در حال احیاء است و ما نیز در دانشگاه این رویکرد و سیاست وزارت علوم را در توجه به فناوری در پیش خواهیم گرفت.
معاون پژوهشی دانشگاه رازی ادامه داد: البته توجه به فناوری نباید باعث شود تا از پژوهشهای اصیل و بنیادی دور شویم، بلکه باید بصورت همپا به هر دوی آنها توجه شود.
وی در ادامه به وضعیت دانشگاه در زمینه نشریات علمی هم اشاره کرد و گفت: یکی از ضعفهای ما در گذشته در بحث نشریات علمی بود و طی یکسال اخیر روی این موضوع کار کردیم و تعداد نشریات دانشگاه را از شش نشریه به عدد ۱۹ رساندیم که از این تعداد هفت نشریه رتبه علمی دارند.
به گفته این مسئول، طبق هدفگذاری انجام شده تعداد نشریات دانشگاه رازی باید به عدد ۲۵ افزایش یابد.
ویسی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۹ پژوهشگر پسادکتری با حمایت مالی دانشگاه مشغول به پژوهش در حوزههای مختلف هستند، عنوان کرد: تا سالهای گذشته تعداد پژوهشگران پسادکتری ما تنها سه نفر بودند.
معاون آموزشی دانشگاه رازی در پایان از حمایتهای این دانشگاه از پژوهشگران در حوزههای مختلف خبرداد و گفت: این حمایتها در حوزههای مالی و تجهیزات، آزمایشگاه و ... است.
در پایان این مراسم از ۵۸ نفر از پژوهشگران برتر دانشگاه رازی تجلیل شد که در این میان دکتر علی اکبر زینتی زاده، دکتر سیروس زین الدینی، دکتر مجتبی شمسی پور، دکتر نادر نادری و دکتر شیرین زردشتیان به عنوان پژوهشگران برگزیده و دکتر صحبت بهرامی نژاد و دکتر علی اکبر زینتی زاده به عنوان فناوران برگزیده معرفی شدند.