به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،، سرفصلهای جدید دورههای دانش افزایی و توانمند سازی اساتید و سامانه جدید ضیافت اندیشه با حضور حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها وحجت الاسلام عیسی زاده معاون آموزشی نهاد رهبری دردانشگاهها رونمایی شد.
حجت الاسلام عیسی زاده ،معاون آموزشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این برنامه که عصر امروز برگزار شد، گفت: منشور مهم و ویژهای که مقام معظم رهبری بعد از ۴۰ سال همه را متوجه آن منشور کرده است، بیانیه گام دوم انقلاب است که این بیانیه خطاب به جوانان برومندی که به عنوان نسل آینده ساز باید این نظام و ارزشهای آن را به عنوان امانت از نسل قبلی گرفته و به نسل آینده متصل کنند. با وجود اینکه این بیانیه بیشتر خطاب به جوانان است، اما فرماندان این جبهه، استادان دانشگاهها در مراکز علمی هستند که مکلف به تربیت این جوانان و دانشجویان هستند.
وی افزود: مقام معظم رهبری اخیراً در یکی از فرمایشات خود تأکید دارند که یکی از مأموریتهای استادان و جامعه فرهیخته کشور تربیت دینی جوانان در تراز انقلاب اسلامی است. این عبارت کلیدی که رهبری در بیانیه گام دوم به آن اشاره میکنند، آغاز مرحله دوم خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است و همین جمله کلیدی کل بیانیه را توزیع میکند در مفاهیم کلیدی تربیت علمی و اخلاقی جوانان و حال سوال اینجاست چرا مقام معظم رهبری به صراحت از ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری طلب میکند که این بیانیه باید در دانشگاهها به گفتمان تبدیل شود و این یک مأموریت برای همه استادان دغدغهمند و دلسوزی است که امروز فضای دانشگاه را به عنوان یک بستر ضروری در مباحث تربیتی میبینند.
عیسی زاده افزود: اولین و مهمترین مأموریت برای یک استاد با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب، مقوله تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی است. امروز در عرصه کشور میبینیم که این جوانان که به تعبیر مقام معظم رهبری به عنوان رویشهای نظام سر برآورده اند، پیشرفتهای شگرفی در حوزه علمی ایجاد کرده اند و این محقق نمیشود مگر اینکه این جوانان درس اخلاق و معرفت را در کرسی شما اساتید یادگرفته باشند.
وی گفت: ما بسیاری از جوانان را میبینیم که در حوزههای علمی منشأ اثر هستند و تعبیر رهبری در مقوله تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی حائز اهمیت بسیاری است. از طرف دیگر پاسخگویی به نیازها و مسائل امروز جوانان دانشگاهی ما در مسئولیت اساتید است و این مسئولیت برای دانشجویان دهه ۷۰ و ۸۰ که بسیاری از مسائل کشور را ندیده اند، دو چندان میشود.
وی افزود: مسئولیت مهم اساتید در کنار انتقال دانش و آگاهیهای عمیق در عرصههای مختلف علمی، بحث تربیت دینی دانشجویان است و با همت استادان برنامهای که از حدود ۱۲ سال پیش شروع شده بود، به عنوان برنامهها و نشستهای دانش افزایی و گفتگوهای علمی در حوزههای مختلف علوم انسانی در دانشگاهها راه اندازی شده بود و جمعیت زیادی از دانشجویان را تحت پوشش قرار داد. امروزه در نظرسنجی اساتید این کارگاههای دانش افزایی از وضعیت خوبی برخوردار شده اند و در افزایش آگاهی و دانشی در عرصه تربیتی موفق بوده اند.
وی ادامه داد: بعد از ۱۰ سال سرفصلهایی که آماده شده اند با توجه به مسائل روز و بیانیه گام دوم ذیل محور ۵ گانه بازبینی شد و رونمایی از آن تحت عنوان سرفصلهای جدید دانش افزایی و توانمندی سازی اساتید امروز انجام گرفت.