به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح جمعه ۲۶ آذر ۱۴۰۰ در دوازدهمین سفر استانی خود به استان یزد سفر کرد.
رئیس جمهور در بدو ورود به یزد از سوی استاندار و مسئولین ارشد استانی مورد استقبال قرار گرفت. رئیس دفتر رئیس جمهور، معاون اجرایی و وزرای کشور، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان و نیرو در این سفر رئیس جمهور را همراهی کردند.
رئیس جمهور پس از ورد به فرودگاه یزد در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت یاد شهدای این استان به ویژه شهید آیتالله صدوقی گفت: یزد استانی بسیار پرظرفیت است که علاوه بر ظرفیتهای مادی، نیروی انسانی پرکار، پرتلاش، باایمان و انقلابی و مردمانی سختکوش دارد که قناعت جزو ویژگیهای اصلی آنها است.
رئیسی با اشاره به اینکه باید ظرفیتهای استان را با توجه به برنامهریزیهایی که استاندار و مدیران استان و همچنین همکاران ما انجام دادهاند بیش از پیش احیا کنیم، اظهار داشت: امروز کارهای خوبی در استان انجام میشود، اما نسبت به آنچه باید انجام شود هنوز تفاوت وجود دارد و باید تلاش کنیم این تفاوت هر چه بیشتر کاسته شده و وضعیت موجود را به وضعیت مطلوب نزدیکتر کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید در جریان برنامههای این سفر خدمت مردم در جایجای استان میرسیدیم، اما شرایط کرونایی اجازه این کار را نمیدهد و از همین تریبون از مردم پوزش میطلبم، تصریح کرد: با این وجود در اجتماع مدیران و نمایندگان اقشار مختلف مردم حضور خواهیم یافت و از دیدگاهها و نظرات ایشان مطلع شده و پیشنهادات و راهکارهایی را که برای رفع مشکلات مطرح میشود، خواهیم شنید و آنها را پیگیری میکنیم.
وی همچنین برای آیتالله ناصری نمایند، ولی فقیه و امام جمعه استان آرزوی شفای عاجل و کامل کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر به یزد، از کارخانه ریسندگی «خوش ریس» که به مدت ۸ سال تعطیل شده، بازدید کرد. رئیسی با انتقاد از تعطیلی این واحد تولیدی گفت: هر چه زودتر این کارخانه با همت و پیگیری فعال شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه تعطیلی چنین واحدهای تولیدی انسان را رنج میدهد چرا که متاسفانه این ثروت معطل مانده است، خاطرنشان کرد: بانکها اگر جایی را تملک میکنند، باید یا خودشان آنجا را راه اندازی کنند و یا سریعا به افراد توانمند واگذار کنند.
رئیس جمهور تاکید کرد: هیچ بانکی حق ندارد واحد تولیدی را تعطیل کند. اقدامی که در مورد این واحد تولیدی شده است تعطیل کردن تولید و اشتغال در کشور است، چه کسی پاسخگوی ۸ سال بیکاری کارگران اینواحد تولیدی خواهد بود؟
آیت الله رئیسی به منظور احیای مجدد این واحد تولیدی و راه اندازی آن دستورات لازم را صادر کرد.
کارخانه خوش ریس در سال ۸۲ افتتاح شده بود که با دارا بودن ۳۰۰ کارگر از جمله ۱۲۰ کارگر زن، از سال ۹۲ توسط بانک تملک و تعطیل شده است.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر استانی خود به یزد از کارخانه الکترو کویر بازدید کرد.
رئیس جمهور در هنگام بازدید از این کارخانه اظهار داشت: این کارخانه نمونهای است از خنثی کردن تحریمهاست و معلوم میشود که در مقابل تحریمهایی که میخواهند از دستیابی ما به تکنولوژی جلوگیری کند توانسته با همت و تلاش تابلوهای برق با کیفیت برتر ارائه دهد.
گفتنی است کارخانه الکترو کویر یکی از نمونههای موفق تولید محصولات داخلی است که انواع تابلوهای برق صنعتی را در داخل کشور طراحی و تولید و به اقصی نقاط جهان صادر میکند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای سفر خود به استان یزد با حضور در نیروگاه خورشیدی فهرج از نزدیک در جریان طرح تولید برق از انرژی خورشیدی قرار گرفت.
رئیس جمهور با تاکید بر حمایت دولت از توسعه انرژی پاک در کشور اظهار داشت: باید با افزایش و توسعه مزارع تولید انرژی خورشیدی بخشی از انرژی مورد نیاز کشور را از این راه تامین کرد.
رئیسی خاطرنشان کرد: استان یزد بدلیل نور کافی، منطقه مناسبی برای توسعه مزارع تولید انرژی خورشیدی است.
رئیس جمهور با دستور به وزیر نیرو و استاندار یزد تاکید کرد: این کار موفق را توسعه دهید تا نیاز کشور به انرژی از این طریق جبران شود.
رئیسی همچنین بر حمایت از ساخت پنلهای خورشیدی در استان یزد تاکید کرد.
آیت الله رئیسی در ادامه این سفر از یکی از کارگاههای احیای بناهای تاریخی شهر یزد دیدن کرد.
رئیس جمهور مردم یزد را مردمی خیر دانست و خاطر نشان کرد: ایرانیهایی که خارج از کشور ساکن هستند همانطور که در بحث سلامت علاقهمند به کمک برای کشور بودند برای کمک به میراث فرهنگی هم مشتاق هستند.
آیت الله رئیسی افزود: بهترین روش برای احیای بافتهای سنتی و فرسوده روش احیا به کمک خود مردم است که به جای زحمت برای آنها خودشان اینکار را انجام دهند.
رئیس جمهور در ادامه سفر خود سری هم به بازار قدیمی یزد زد و از نزدیک با مردم و کسبه بازار گفتگو کرد. مردم و کسبه یزد در دیدار با رئیس جمهور به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.
رئیس جمهور در ادامه سفر به یزد با جمعی از خیرین استان یزد هم دیدار کرد.
وی در جمع خیرین یزدی گفت: توفیقی است برای شما خیرین که از تمکن و نعمتهایی که خداوند به شما داده در مسیر خشنودی حق تعالی استفاده میکنید.
رئیس جمهور با مهم دانستن کمک به مردم و توجه به حل مشکلات آنها، تصریح کرد: راه رسیدن به خدا خدمت به خلق خداست. کسانی که تمکن دارند برای گره گشایی دیگران تلاش کنند.
رئیسی گفت: باید در کنار یکدیگر مسائل و مشکلات را حل کنیم. هر جا مردم حضور یافتند و از توان و خدمات آنها استفاده شد موفقیتهای زیادی بدست آمد.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت وقف اظهار داشت: مهمتر از وقف و بنای امر خیر، نگه داشتن آن است.
رئیسی تصریح کرد: همراه بودن دولت و خیرین میتواند باعث کارهای بزرگی برای حل مشکلات مردم شود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: هیچ اشکالی ندارد وقتی خیرین طرحی را شروع میکنند، درصدی از کار را هم دولت انجام دهد تا آن امر خیر به ثمر برسد، در واقع مشارکت دولت و خیرین باعث گره گشایی از مردم میشود.
رئیسی تصریح کرد: نباید در کار خیر دچار سستی شوید بلکه باید مانند مجاهدی که در سنگر جهاد از جانش میگذرد و از دین خدا دفاع میکند و دچار سستی نمیشود، عمل شود.
رئیس جمهور بنا به درخواست یکی از خیرین، استاندار یزد را موظف کرد زمین مناسب برای ساخت بیمارستان را در اختیار وی قرار دهد.
در ابتدای این مراسم تعدادی از دانش آموزان روستایی تصویری از شهید حاج قاسم سلیمانی به رئیس جمهور هدیه دادند.
همچنین همزمان با حضور رئیس جمهور در استان یزد خیرین این استان یکصد زندانی جرائم غیرعمد را آزاد و یکصد جهیزیه به خانواده زندانیان اهدا کردند.
در ابتدای این دیدار تعدادی از خیرین استان یزد از اقدامات خیرخواهانه خود گزارشهایی به رئیس جمهور ارائه کردند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر خود به یزد با حضور در جمع اقشار مختلف مردم این استان با بیان اینکه ایران اسلامی نشان فاطمی دارد، اظهار کرد: عشق و علاقه مردم استان یزد در عرض ارادت به اهل بیت سند افتخار مردم این دیار است.
وی ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری فاطمه زهرا (س) گفت: این مملکت نشان فاطمی دارد و در این استان نیز در هر کوی و برزن نشانههای عشق مردم به حضرت صدیقه طاهره (س) دیده میشود و این هویت اصلی این استان است.
رئیس جمهور در تایید سخنان یکی از سخنرانان جلسه گفت: تحولات استان باید با توجه به فرهنگ و آداب و رسوم و اصالتی باشد که یزد از آن برخوردار است و آن اصالت نباید گم شود.
رئیسی توسعهیافتگی را برای یزد یک ضرورت دانست و افزود: مردم یزد با برخورداری از ایمان قوی، اراده جدی برای پیشرفت دارند و امروز محور تلاش، فعالیت، کارآفرینی، سرمایهگذاری و اقدامات توسعهای در هر جای دنیا، با نگاه فرهنگی متکی بر ایمان قوی است که باید پاسدار این فرهنگ بود.
آیتالله رئیسی با تجلیل از علمای بزرگ استان از جمله حضرت آیتالله وافی یزدی، صاحب عروه، شهید صدوقی و نیز مؤسس بزرگ حوزه علمیه قم و همچنین سرداران و چهار هزار شهید استان که هزار دانشآموز شهید جزو آنها هستند، خاطرنشان کرد: اینها دست پروردگان مدرسه عشق هستند و خانوادههای شهدا، مادران شهدا و همسران جانبازان که از همسرانشان پرستاری میکنند؛ حقیقتاً قهرمان هستند.
رئیس جمهور با اشاره به توصیف رهبر معظم انقلاب از یزد با تعبیر دارالعباده و دارالعلم است، گفت: همین سه واژه «قنوت، قناعت و قنات» که برای معرفی استان گفته میشود، نشانه این است که مردم یزد فعالیت، تلاش، تولید، کار و روحیه قناعت خود را از دین خود فراگرفتهاند.
رئیسی رتبه برتر یزدیها در حوزههای مختلف را نتیجه فرهنگ اصیل آن دانست و افزود: آوازه ویژگیهای مردم یزد از استان و مرزهای کشور فراتر رفته و اگر کسی جایی خصوصیات سختکوشی، پرکاری و قناعت را باهم داشته باشد، او را به فرهنگ یزد نسبت میدهند.
رئیس جمهور با طرح این پرسش که چه باید کرد تا همه ظرفیتهای استان به کار گرفته شود؟ اظهار داشت: رفع مشکلاتی که برخی عزیزان به آنها اشاره کردند، دستیافتنی است و روحیه خلاقیت و ابتکار جوانان یزدی در دوران دفاع مقدس گواه آن است.
آیتالله رئیسی گفت: در بودجه ۱۴۰۱ و در سیاستهای دولت بنا داریم اختیارات بیشتری به استانداران بدهیم و برای مثال صندوقی در استان ایجاد میشود تا برخی منابع از جمله حق مالکانه معادن یا مازاد مالیاتی که در استان کسب میشود، یا درآمدهای ناشی از فروش اموال مازاد دولت به این صندوق واریز شود. تنخواه استان نیز میتواند در این صندوق قرار گیرد و با تعیین اولویت برای اتمام پروژههای نیمهتمام و ایجاد اشتغال به کار گرفته شود.
رئیس جمهور گفت: اختیار این صندوق در دست استاندار خواهد بود تا هر روز لازم نباشد برای تامین منابع به تهران یا به سراغ سازمان برنامه و بودجه برود.
رئیسی درباره توجه به محرومان در دولت سیزدهم گفت: اقدامات دولت و دستگاههای اداری حتما باید دارای پیوست محرومیتزدایی باشد و مهمتر از آن باید پیوست عدالت داشته باشد.
رئیس جمهور تاکید کرد: تصمیماتمان باید عادلانه و در جهت رفع فقر، بهویژه فقر مطلق باشد و جزو برنامههای کوتاهمدت دولت است که فقر مطلق را در کشور ریشهکن کنیم. آنچه به عنوان زیر خط فقر هم عنوان میشود بحث دومی است که برای آن هم باید تلاش کرد.
وی درباره زنان تحصیلکرده جویای کار در استان یزد که آمار قابل توجهی دارد، اظهار داشت: این مسئله را با آقای استاندار دنبال میکنیم و کارگروهی در این زمینه تشکیل شده که باید فعالتر عمل کند تا بتواند زمینهای برای رفع مشکل اشتغال زنان تحصیلکرده و به ویژه آن دسته که سرپرست خانوار هستند، فراهم کند.
رئیسی با اشاره به بازدید از یکی از مزارع انرژی خورشیدی گفت: استفاده از انرژیها نو و پاک، یک ضرورت است و یزد میتواند قطب تولید انرژی خورشیدی کشور و منطقه باشد.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به ظرفیتهای یزد در عرصه گردشگری تاریخی، فرهنگی و سلامت خاطرنشان کرد: در یزد زیرساختهای خوبی از جمله در حوزه گردشگری ایجاد شده که لازم است این زیرساختها کامل شود و بخشی از بازدید امروز من هم برای توسعه گردشگری بود.
آیتالله رئیسی با اشاره به ظرفیتهای یزد برای بهرهمندی از اقتصاد گردشگری، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد معدن و اقتصاد کشاورزی گفت: کارهای خوبی در عرصههای مختلف انجام شده، اما با توجه به ظرفیتها، جا دارد کار بیشتری صورت گیرد.
رئیس جمهور به برنامه دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن در مدت چهار سال اشاره کرد و اظهار داشت: دولت در همه زمینهها نقش هدایت، حمایت و نظارت خواهد داشت و در عرصه ساخت مسکن، صنعت و کشاورزی، بخش خصوصی وارد میدان میشود که در دستور کار دولت سیزدهم است.
رئیسی با بیان اینکه فعالیتهای دانشبنیان با محوریت دانشگاهها و نهادهای مالی حامی، و نیز رونق یافتن دوباره صنعت نساجی در یزد از برنامههای دولت است، تصریح کرد: یزد همواره در صنعت نساجی نامآور بوده، اما فعالیت این صنعت در کشور و در یزد دچار آسیب شده است.
رئیس جمهور گفت: امروز از یک کارخانه نساجی در یزد بازدید کردیم که یک بانک از سال ۹۲ تا امروز این کارخانه را معطل گذاشته است در حالی که اگر بانکی کارخانهای را تملک میکند باید آن را فعال نگه دارد و حتی اگر کارخانه نیمه فعال است، باید آن را فعال کند و اگر به هر دلیل امکان اداره کردنش را ندارد، باید آن را واگذار کند.
وی تاکید کرد: بانکهای دیگر هم که داراییهایی را تملک کردند، باید آنها را فعال کنند و به هیچ عنوان این وضع را نمیپذیریم که ثروت عظیم ملی معطل بماند.
آیتالله رئیسی درباره مشکل کمبود آب گفت: مشکل کمبود آب در یزد مسئله امروز و دیروز نیست و مسئله آب یک بحث کلان کشوری است و با توجه به کاهش نزولات آسمانی معتقدیم منابع موجود آب را باید مدیریت کرد و معتقدیم با مدیریت صحیح منابع آبی و تقسیم عادلانه و مشارکت مردم، میتوان مشکل کم آبی را در یزد، اصفهان و استانهای همجوار حل کرد.
رئیسی گفت: برنامهای طراحی شده است تا در مدت کوتاهی مسئله آب یزد برطرف شود و البته این برنامه بخشهای میان مدت و بلند مدت هم دارد که در دست اقدام است.
رئیس جمهور افزود: مشکل با اجرای برنامه کوتاه مدت به طور کامل برطرف نمیشود و نیاز به کار طولانی مدت داریم، اما رفع مشکل کمبود آب به طور جدی در دستور کار دولت قرار دارد و آقای استاندار نیز از ابتدای مسئولیت رفع مشکل آب را در اولویت کار خود قرار داده است.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی در ادامه سفر در جلسه شورای اداری یزد هم شرکت کرد و با بیان این که همیشه موانع وجود دارد، اظهار کرد: راندن در مسیر ناهموار سخت است و مهم آن است که انسان موانع رو جلوی پای خود با توکل به خدا و اعتماد به داشته های خود بپیماید.
وی خطاب به مدیران استانی افزود: پیش از این در جلسات شورای اداری مدیران مشکلات خود را مطرح می کردند و در جلسه امروز نمایندگان مجلس و وزاری دولت برنامههای خود را برای پیشبرد اهداف دولت مطرح کردند تا مدیران استانی برای اجرایی شدن آنها همت بگمارند.
رئیس جمهور گفت: انتظار این است که مدیران استان برای اجرایی کردن مصوبات این سفر با در نظر گرفتن اولویتها برنامهریزی کنند.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه فعال کردن ظرفیتهای نیمه فعال و راکد در حوزه صنعت را از جمله اولویتهای اجرایی برای توسعه اقتصادی استان یزد دانست و بیان کرد: کارگروهی ویژه برای اجرایی کردن این حوزه ایجاد شود.
وی توسعه نامتوازن را از جمله مهمترین دغدغههای توسعهای در استان یزد عنوان و تصریح کرد: این چالش باید پایان یابد و به توسعه در پرتو عدالت تبدیل شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص افزایش اختیارات مدیران استانی، خاطرنشان کرد: تشکیل صندوق پیشرفت و عدالت از جمله برنامههای دولت برای افزایش اختیارات استانداران است که هم با تنخواه دولتی و هم با فروش اموال مازاد تقویت می شود و پشتوانه توسعه استانی خواهد بود.
رئیسی ساماندهی بحث اتباع در کل کشور را از دیگر ضرورتهای اجرایی دانست و بیان کرد: ما باید سازمان مهاجرین تشکیل دهیم تا بتوانیم آن طور که باید به مسائل اتباع خارجی رسیدگی شود.
وی حمایت از ظرفیت گردشگری استان یزد یکی از اولویتهای جدی برای توسعه اقتصادی این استان عنوان کرد و گفت: به حمدالله بخش خصوصی در استان یزد فعال است و این مهم باید تقویت شود.
رئیس جمهور جذب مشارکت بخش خصوصی را برای توسعه استان ضروری دانست و اظهار کرد: با پرداخت تسهیلات مناسب هزار هکتار بافت تاریخی یزد حتما باید احیا شود.
رئیسی با بیان این که توسعه یزد باید متناسب با فرهنگ و اصالت مردم این استان انجام شود، گفت: سرمایه گذاری در حوزه فرهنگی و قرآنی نیز باید مد نظر مسئولان و دست اندرکاران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مردم باید در عمل احساس کنند که مسئولان با جدیت در پی رفع و حل مشکل آنها هستند، تأکید کرد: در سیاستهای دولت کار خنثیسازی تحریمها در کنار رفع تحریم ها به موازات هم برنامه ریزی شده است.
رئیس جمهور تورم امروز کشور را محصول سیاستهای نادرست گذشته دانست و بیان کرد: برنامه دولت این است که تورم را کنترل و به سرعت کاهش دهد، لذا مدیران باید نسبت به دغدغه مردم حساس باشند و با تمام تلاش مشکلات مردم را برطرف کنند.
رئیسی با بیان این که وضعیت کشور رو به بهبود است، خاطرنشان کرد: هر روزی که از دولت می گذرد به آینده ای روشن امیدوارتر می شوم.
سیدابراهیم رئیسی در آخرین برنامه سفر خود به استان یزد در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه استان برگزار شد، شرکت کرد.
رئیس جمهور در این نشست با بیان این که مسئله آب امروز به یکی از دغدغههای جدی استانهای مختلف کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: به نظر من نکته ای که در این خصوص اهمیت دارد بحث مدیریت منابع آبی است.
وی افزود: خاص استان یزد برنامه کوتاه مدت و بلند مدت تدوین شده است و امکان این وجود دارد که از طریق خطوط موجود اقدامی جدی برای تأمین آب شرب یزد اقدام کنیم.
رئیس جمهور مشارکت مردمی و پیگیری دولتی را لازمه رفع مشکل آب در استان یزد دانست و گفت: برنامه کوتاه مدت تأمین آب آغاز شده و به زودی طی چند ماه آینده نتیجه آن برای مردم استان یزد مشخص می شود.
رئیسی در ادامه تقویت صنایع یزد را از دیگر الزامات اجرایی برای توسعه این استان عنوان و تصریح کرد: یزد از جمله استانهای باظرفیت در حوزه صنایع مختلف است که باید همه جانبه از آنها حمایت شود.
وی با بیان اینکه در استان یزد ۴۰۰ واحد صنعتی نیمه تعطیل و ۲۰۰ واحد راکد وجود دارد، خاطرنشان کرد: قرار است با ایجاد کارگروهی ویژه هر چه سریعتر نسبت به تعیین و تکلیف این واحدها اقدام شود.
رئیس جمهور توجه به اشتغال بانوان تحصیلکرده را از دیگر برنامه های در دستور کار برای استان یزد دانست و بیان کرد: در استان یزد همه آماده تلاش و کار هستند و این ظرفیت مهمترین عامل توسعه همه جانبه است.
رئیسی توسعه گردشگری سلامت را یکی دیگر از اولویتهای اجرایی برای توسعه استان یزد عنوان و خاطرنشان کرد: دست اندرکاران استان باید این مهم را با جدیت بیش از پیش دنبال کنند و ما هم از این رویکرد حمایت خواهیم کرد.