به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مقامات هندی اعلام کردند: «اولین سیستم دفاعی موشکی در پنجاب مستقر شد. این سیستم قادر است در مقابل تهدیدها و خطرات موشکی بالستیکی منطقهای از هند محافظت کند.»
پیشتر «هارش واردهان شیرنگلا» افسر سرویس خارجی هند، در بیانیهای اعلام کرده بود، دریافت سیستم دفاعِ هوایی آغاز شده است. سیستم اس-۴۰۰ در سال ۲۰۱۸ با هزینه ۵ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلاری از روسیه خریداری شده است. هر سیستم اس-۴۰۰ شامل یک مرکز کنترل و فرماندهی و رادارهای ۳ بعدی و رادارهای ردیابی گزینشی و واحدهای آتش زا مرتبط با انواع چندگانه راداری میباشد. این سیستم نه تنها قادر به شناسایی و ردیابی ۳۰۰ هدف از فاصله ۶۰۰ کیلومتری میباشد بلکه میتواند ۳۶ هدف در یک نقطه داشته باشد. دامنه ردیابی این سیستم بستگی به سرعت و اندازه اهداف دارد و با سرعت ۵ دقیقه میتواند فرستاده شود.
برپایه این گزارش، استفاده از این سیستم دفاعی هند و آمریکا را در برابر یکدیگر قرار میدهد. آمریکا کشورهایی را که از این سیستم دفاعی استفاده میکنند در فهرست تحریم هایش قرار میدهد. در ژوئیه ۲۰۱۸ ترکیه از تهدیدهای وزارت دفاع آمریکا سرپیچی کرد و استفاده از سیستم اس-۴۰۰ را آغاز کرد. در همان سال دولت «دونالد ترامپ» ترکیه را از برنامه "جنگندههای ضربتی مشترک اف-۳۵ " خارج کرد.
چین نیز در سال ۲۰۱۸ اولین سیستم دفاعی اس- ۴۰۰ را از روسیه دریافت کرد و از سال ۲۰۲۰ آنرا مستقر کرده است.
از سوی دیگر ارتش پاکستان روز گذشته از آزمایش یک موشک ساخت داخل با برد بیش از ۹۰۰ کیلومتر خبر داد که برد آن دو برابر بیشتر از موشک قبلی از همین مدل است. ارتش پاکستان اعلام کرد برد بهبودیافته این موشک تحت عنوان "بابور" توانایی نظامی این کشور مجهز به سلاح هستهای را بیشتر میکند.
پاکستان و هند، که دارای زرادخانه هستهای میباشند، روابط متزلزلی را تجربه میکنند و ۳ جنگ میان آنها درگرفته است. اقدامات نظامی هر دو کشور توسط جامعه بینالمللی به دقت دنبال میشود، چرا که هر ۲ کشور دستکم ۲ بار طی ۲۰ سال گذشته به طرز خطرناکی در آستانه شروع جنگ چهارم بودند.
این موشک به نام "موشک کروز بابور ۱ B" ساخت پاکستان است و نسخه اولیه آن برُد محدود ۴۵۰ کیلومتری داشت.