به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شهرام غفاری اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی در دو حوزه خدمات خود را ارائه میدهد. نخست در مراکز ملکی متعلق به سازمان که به آن درمان مستقیم میگویند و دوم مراکزی که از طریق خرید خدمت از مرکز طرف قرارداد فعالیت میکنند. قرارداد با دانشگاهها و مطبها و بخش خصوصی شامل بخش دوم میشود.
وی درباره دیجیتالی شدن نسخه داروها یادآور شد: زیرساختهای نسخه الکترونیک مربوط به سازمان تأمین اجتماعی، سیستم اطلاعاتی و مخابراتی و همکاران پزشک میشود. بخش مربوط به سازمان تأمین اجتماعی برای صدور نسخه دیجیتال دارو آماده است. پنل نسخه نویسی داریم که پزشکان میتوانند در آن نسخه نویسی کنند و ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نسخه نیز برای سازمان در روز نوشته میشود. این امر منوط میشود به داشتن رایانه در مطلب و دانلود اپلیکشن که پزشکان طرف قرارداد ما تقریباً همه این سامانه را دارند.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی توضیح داد: برخی مراکز دولتی و دانشگاهی و بخشی از بیمارستانهای خصوصی به این سامانهها مجهز نشده اند. اگر به هر دلیلی سیستم نسخه نویسی دیجیتالی قطع شود میتوان از سربرگ مطب استفاده کرد و کماکان این نسخهها مورد تأیید سازمان است.
غفاری تصریح کرد: مشکلی برای مردم و بیمه شدگان وجود ندارد و تاکید کردیم هر جا احساس شد سیستم کند است میتوانند از نسخه کاغذی استفاده شود.
وی عنوان کرد: قانون شامل حال همه است ما ابزاری برای گفتگو با پزشکانی که طرف قرارداد ما نیستند نداریم، اما میتوانیم نسخ این افراد را در داروخانهها تأمین نکنیم، اما اینگونه بیمه شده آسیب میبیند و این سیاست را نداریم. نیاز داریم داروها به صورت الکترونیکی نوشته شود تا زمینه سو استفاده نشود و دارو هدفمند و بر اساس کد ملی بیمار نوشته شود و در این زمینه این داروهای خاص باید الکترونیکی نسخه داده شود.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی گفت: قبلاً در کاغذ تخلف را متوجه نمیشدیم و در پایان هر ماه ۱۲ میلیون کاغذ جمع میشد امروز هم امکان تخلف هست، اما امروز امکان پایش هست و اگر کد ملی بیماری بیش از حد تکرار شود یا نام یک دکتر بیش از حد تکرار شود میتوانیم کنترل کنیم.
غفاری افزود: سیستم صدور نسخه دیجیتالی دارو کندی دارد و گاهی برخی کدها نیست و از پزشکان درخواست میکنم هر جا کد خدمت را پیدا نکردند به ما اعلام کنند.
وی تصریح کرد: داروخانهها طرف قرارداد بیمه گرها هستند و داروخانهها با ما همکاری میکنند، اما تقاضاهایی دارند که باید در جای خود بررسی شود. کدهای دارویی سازمان غذا و دارو مشخص است و هر دارو که وارد تعهد دارویی میشود کد دارند و تقریباً کدهای دارویی کامل است.