به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمید ضمیری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد گفت: یکی از مشکلاتی که در چند سال اخیر به مشکلات کشور اضافه شده، بحث فرونشست زمین در شهر بوده است. بسیاری از دشتهای کشور با این معضل دست و پنجه نرم میکنند و به تازگی مخاطرات آن را از نزدیک لمس کرده اند.
ضمیری افزود: دشت مشهد جزء مناطقی از کشور است که فرونشست زمین در آن به مرحله بحرانی رسیده و بسیاری از پروژههای عمرانی آن را با مشکل مواجه کرده است؛ فرونشست در خط راه آهن تهران_ مشهد یکی از نمونههای بارز مخاطرات فرونشست در این استان است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد در ادامه گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، مهمترین عامل فرونشست در دشت مشهد، برداشت بی رویه و بیش از حدمجاز آب زیرزمینی و ممانعت از نفوذ آب برگشتی شرب، صنعت و کشاورزی به دشت بوده است. به صورتی است که ۳۰ سال از منابع آب زیرزمینی برداشت غیرمجاز شده و سپس آرام آرام عارضه ایجاد میشود.
وی افزود: اگر این موضوع مدیریت شود، نرخ فرونشست اندک اندک کاهش مییابد، یعنی اگر استفاده از منابع آب زیرزمینی کاهش چشمگیری پیدا کند، میتوان گفت که بعد از ۵ تا ۱۰ سال بعد، فرونشست به تدریج کاهش پیدا خواهد کرد.
ضمیری خاطرنشان کرد: موضوع کاهش فرونشست زمین در دشت مشهد همیاری و همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی را در سطح شهر و استان میطلبد.