به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چهره هر شهر همچون شناسنامهای است که در نگاه اول میتواند شمایی از غنای فرهنگی و اجتماعی آن را نشان داده و به همین خاطر دقتنظر در همه جوانب یک شهر از فضاهای سبز، اسامی معابر و المانهای مختلف تا نظافت و نبود افراد کارتنخواب، زبالهگرد و... در شهر لازم و ضروری است.
فضای شهری همچنین یکی از عوامل اثرگذار بر دیدگاه هر فرد تازهواردی به شهر شده و میتواند در روحیه افراد، مسائل اجتماعی و جایگاه آن شهر در سطح کشور و دنیا اثرگذاری بسزایی داشته باشد.
تهران به عنوان مرکز کشور و یکی از کلانشهرهای مهم در جهان اسلام نیاز به اقدامات ویژهای در زمینه زیباسازی شهری داشته و باید عاری از جلوههای ناخوشایند همچون حضور افراد طرد شده، زبالهگرد، معتادان متجاهر و کارتنخوابها باشد.
به این منظور دستگاهها و ارگانهای مختلف خدماتی، فرهنگی و شهری با همکاری و همافزایی همدیگر اقدامات فراوانی انجام میدهند که نتایج آن را میتوان در نمای کلی شهر مشاهده کرد.
در راستای نحوه مدیریت شهری تهران گفتوگویی با مهدی ثنایی دبیر مجمع ملی مطالبهگران مردمی مدیریت شهری شهرداری تهران ترتیب دادیم.
ثنایی در خصوص ساماندهی شهری در بخش زبالهگردها، کارتنخوابها و معتادان متجاهر به ویژه زبالهگردها اظهار داشت: پدیده زبالهگردی یکی از مسائل مهم در شهر تهران است که جلوه ناخوشایندی به شهر داده و باید برطرف شود و تهران به عنوان الگوی جهان اسلام قرار گیرد.
وی افزود: جمعآوری زباله، پسماند، تفکیک و کسب درآمد از آن از زمانی که شهرداری تهران به جمعآوری زباله ورود کرد شکل گرفت، زیرا زباله طلای کثیف بوده و مهمترین عامل درآمد افرادی است که سرمایهای ندارند و از جامعه طرد شده یا معتادان متجاهر بوده یا سوسابقه داشته و به آنان شغل داده نمیشود و توان ایجاد اشتغال را ندارند.
*پیمانکاران نظافت، مافیای طلای کثیف
ثنایی با اشاره به مافیای زباله، ادامه داد: افراد فوقالذکر اقدام به جمعآوری زباله میکنند چراکه این کار نیاز به سرمایه نداشته و پیمانکار نظافت شهر تهران از راه غیررسمی از این افراد به عنوان نیرو استفاده کرده و مبلغ خوبی در مقابل زبالهها به آنان پرداخت میکند بدون اینکه لازم باشد مسئولیتی در قبال بیمه، مسکن، حقوق، عیدی و آتیه آنان داشته و پاسخگوی سازمان امور مالیاتی باشد از آنان بهرهگیری میکند.
دبیر مجمع ملی مطالبهگران مردمی مدیریت شهری بیان داشت: اگر فرصتی فراهم میکردیم که افراد طرد شده از جامعه، سوسابقهدار یا گرفتار در دام اعتیاد را به جامعه بازگردانیم معضل زبالهگردی، مافیای زباله و آسیبهای ناشی از آن را نداشتیم.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییر رویکرد مدیریت شهری و قرار داشتن فرمان در دست جریان نیروهای انقلاب تقریبا ۲۰ روز پیش شهردار تهران وعده داد که طی دو ماه آینده در شهر تهران به عنوان امالقری جهان اسلام دیگر شاهد حضور معتاد متجاهر، کارتنخواب و زبالهگرد نخواهیم بود.
* وعده شهردار تهران با هدایت مطالبهگران محقق میشود
ثنایی عنوان داشت: اگر افراد فوق را تسبیح و شهرداری را نخ تسبیح و متصلکننده آنان فرض کنیم، شهرداری میتواند به عنوان بازیگردان اصلی نقش مهمی ایفا کرده و شاهد تغییر در شرایط شهر باشیم، باید با هدایت شهردار به سوی این وعده ارزشمند آن را در مقیاس شهر تهران تحقق بخشیم و تلاش کنیم با ایجاد حساسیت نسبت به این موضوع، تکرار این وعده و به نمایش گذاشتن چهره واقعی شهر تهران به واسطه حضور این افراد در راستای این وعده گام برداریم.
دبیر مجمع ملی مطالبهگران مردمی مدیریت شهری با اشاره به نهادینه کردن فرهنگ دوچرخهسواری در راستای حمل و نقل پاک در دوره مدیریت شهری قبل، ادامه داد: برای تحقق حمل و نقل پاک اقدامات مهمی از جمله ایمنسازی بسیاری از نقاط شهر انجام و شهردار به سمت این هدف هدایت شد.
وی گفت: آقای زاکانی باید با کمک افراد مطالبهگر و دغدغهمند به سوی وعدهای که داده هدایت شده و در جهت برطرف کردن معضل زبالهگری و سایر آسیبهای اجتماعی از این دست گفتگو و بحث کارشناسانه صورت گیرد و از نظرات کارشناسان مختلف استفاده شده تا به نقطه نظرات مشترک برسیم و تهران الگوی جهان اسلام قرار گیرد.
گفتنی است؛ با رای مجمع ملی مطالبهگران مردمی مدیریت شهری، مهدی ثنایی به عنوان دبیر و توحید علینژاد به عنوان نائب دبیر این مجمع انتخاب شدند.