به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، «دبیرخانه طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور» که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، کمیسیون فرهنگی مجلس و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بهمنظور ارائه طرح بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه تشکیل شده، با بهرهگیری از سازوکار مشارکتی و تجمیع نظرات طیف وسیعی از نخبگان و صاحبنظران را خطمشی اصلی خود قرار داد؛ لذا از مسیرهای مختلف اقدام به تأمین محتوا از میان نظرات مردمی، نخبگان استانی، دستگاههای رسمی کشور، متخصصان و اهالی فرهنگ و رسانه، کتابها، مقالات و پژوهشها و سرانجام رسانههای رسمی و شبکههای اجتماعی کرد.
در گام بعدی، محتوای تأمینشده مورد تحلیل و نظاممندسازی قرار گرفت. تاکنون با اخذ نظر حدود 900 نفر از اهالی فرهنگ و رسانه، بیش از هزار و 900 گزاره راهبردی استخراج شده است.
بررسی گزارههای راهبردی اهالی فرهنگ و رسانه نشان میدهد بخش عمدهای از نظرات، بر ضرورت هماهنگی برنامهها و راهبری امور فرهنگی ذیل یک مرجع واحد تأکید دارند.
ازآنجاییکه پیشنیاز بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه کشور، تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی بهعنوان رأس هرم حکمرانی حوزه فرهنگ است و بدون این مهم، حتی با فرض امکانپذیری بازسازی سایر اجزای ساختار، مهمترین آسیب کنونی یعنی فقدان هماهنگی، همافزایی و هوشمندی، همچنان پابرجا است؛ بنابراین ارائه طرح تحول و بازسازی ساختار شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولویت قرار گرفت تا با اجرای آن، اولاً مقدمه و پیشنیاز بازسازی سایر ساختارها محقق شود و ثانیاً شورای عالی بتواند با بهدست آوردن الزامات فرماندهی ازجمله بازوهای رصدی و راهبری، بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه کشور را عالمانهتر، متقنتر و دقیقتر محقق کند.
متن پیوست پیشنویس اولیه این طرح است که برای بهره بردن از نظرهای ارزشمند صاحبنظران و نقد و بررسی منتشر میگردد. مستدعی است ضمن مطالعه آن به ارائه نظرات خود در لینک ارائه شده، اقدام فرمایید. مقتضی است جهت امکان ارتباطات آتی و برگزاری جلسات احتمالی حضوری در دبیرخانه، اطلاعات ارتباطی خود را نیز تکمیل فرمایید.