به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصدق در آیین افتتاحیه همایش «ارتقای کارآمدی و اثربخشی نظارت و بازرسی در دوره تحول و تعالی» در سالن غدیر سازمان بازرسی کل کشور که امروز سیام دی ماه برگزار شد، با تبریک ومیلاد حضرت زهرا (س) و تقارن ولادت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) با این روز، حضور حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای به عنوان فردی آگاه در امور فنی قضایی در راس قوه قضاییه را نعمت و فرصتی مهم دانست و تصریح کرد: امروز دستگاه قضا توسط فردی مدیریت میشود که به امور قضایی آگاه است و در طول ۴۰ سال گذشته همه مدارج و سطوح قضایی را طی کرده است.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: از جمله دغدغههای ریاست قوه قضاییه حل مشکلات و گرفتاریهای مردم، توجه به حقوق آنها، حل معضل اطاله دادرسی، اتقان آرای محاکم قضایی و ... است که مورد مطالبه مردم قرار میگیرد.
وی توجه به حقوق مردم و حل مشکلات آنها در رسیدگی به پروندهها را اولویت اول دستگاه قضا برشمرد و گفت: در کنار این موارد، توجه به معیشت و منزلت کارکنان اداری و قضایی در سراسر کشور مورد توجه جدی است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصدق با اشاره به دغدغه رئیس قوه قضاییه در خصوص معیشت کارکنان دستگاه قضا در سراسر کشور، گفت: رئیس قوه قضاییه و همه مسئولان ارشد قضایی به طرق مختلف سعی در یافتن راه حل مناسبی برای جبران گوشهای از زحمات طاقت فرسای کارکنان در سراسر کشور هستند.
وی با تقدیر از کارکنان دستگاه قضا که علیرغم وجود برخی مشکلات معیشتی، ضمن بیان مطالبات هوشمندانه رفتار کرده و اجازه سوءاستفاده را به دشمنان ندادند، تاکید کرد که با تلاش شبانه روزی رئیس قوه قضاییه، موضوع افزایش حقوق کارکنان در حال نهایی شدن است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصدق تصریح کرد: دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور به دنبال رضایتمندی و احقاق حقوق مردم هستند و رضایت مردم و احساس امنیت و عدالت، مهمترین ماموریت برون سازمانی قوه قضاییه به شمار میرود.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به فعال شدن سامانه نظرسنجی از مراجعه کنندگان به دستگاه قضایی گفت: برای هر ارباب رجوع چندین پیامک نظرسنجی پیرامون رفتار و عملکرد قاضی پرونده و برخورد با او در مجموعهای که مراجعه کرده، ارسال میشود که پاسخ میدهند. طبق اطلاعات این سامانه حدود ۶۵ درصد افراد مراجعه کننده به دادگستری و در برخی از استانها ۷۰ درصد مراجعه کنندگان، رضایت مندی خود را اعلام کردهاند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور امروز به عنوان یکی از نهادهای نظارتی کشور و عالیترین مرجع ناظر بر نظام اداری و اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اجرایی شناخته میشود، تصریح کرد: بازرسان چشم بینای حاکمیت هستند و مبارزه با فساد جزو وظایف ذاتی سازمان بازرسی کل کشور است و در هر کجا فسادی وجود داشت، باید سازمان بازرسی گزارش دهد.
معاون اول قوه قضاییه از تقویت مجتمع ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی خبر داد و اظهار کرد: ۶ شعبه در این مجتمع وجود دارد و اخیرا با تزریق ۵ قاضی مجرب، این مجتمع تقویت شده است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصدق با اشاره به انتظار بالای خود از سازمان بازرسی کل کشور، تاکید کرد: انتظار ما آن است که سازمان بازرسی کل کشور، خروجی خوبی برای کشف فساد و پیشگیری از فساد داشته باشد.
وی با اشاره به اهداف همایش «ارتقای کارآمدی و اثربخشی نظارت و بازرسی در دوره تحول و تعالی» سازمان بازرسی کل کشور گفت: امروز در این همایش و نشست علمی، انتظار است روشها و فرآیند نظارت و بازرسی تغییر پیدا کرده و کیفیت گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور تقویت شود.
عضو شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به اثرگذاری بالای گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور، خاطرنشان کرد که گزارشهای سازمان بازرسی حتما قوی و مستدل تنظیم شود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصدق حرکت سازمان بازرسی به سمت نظارت به روش هوشمندانه را خواستار شد و بیان داشت: در این راستا به سازمان بازرسی کل کشور در خصوص اختصاص تعدادی قضات مجرب و تخصیص بودجه، کمک خواهیم کرد.
وی با تاکید بر قاطعیت و سرعت عمل کار سازمان بازرسی کل کشور گفت: با توجه به اینکه دکتر خدائیان، فردی متخصص، نوآور و آشنا به فناوری نوین هستند، حتما مطالبات دستگاه قضایی از سازمان بازرسی، نتیجه بخش خواهد بود.
معاون اول قوه قضاییه همچنین ضرورت اطلاع رسانی اقدامات سازمان بازرسی را امری مهم برشمرد و گفت: باید مردم در جریان اقدامات سازمان بازرسی قرار گیرند.
دکتر مصدق در پایان گفت: امیدواریم این همایش نتایج خوبی به همراه داشته باشد و سال آینده رئیس سازمان بازرسی کل کشور از عملیاتی شدن نتایج آن خبر دهد.