به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید مرتضی حسینی ظهر پنجشنبه در مراسم معارفه مدیرکل جدید بهزیستی ایلام اظهار کرد: سازمان بهزیستی کشور نزدیک به هفت میلیون نفر مددجو دارد که از این تعداد کمتر از ۲ میلیون نفر مستمری معیشتی دریافت میکنند و بیشتر از پنج میلیون نفر باقیمانده مددجویانی هستند که مستمری دریافت نمیکنند و از دهکهای یک و ۲ جامعه هستند.
وی افزود: با وجود کمبود منابع مالی الویت بهزیستی پرداخت مستمری به پنج میلیون نفر باقیمانده و سپس افراد پشت نوبت فاقد هرگونه دریافت مستمری است.
وی افزود: یکی از مهمترین اهداف و برنامههای سازمان بهزیستی کشور، ابتدا پرداخت مستمری ماهانه به مددجویان و سپس پرداخت حقوق و مزایای کارکنان مجموعه است.
حسینی ادامه داد: بهزیستی نیازمند مشارکتهای مردمی و خیریان است و البته باید با استفاده از فناوریهای نوین، نوع مشارکتها نیز هوشمندانه باشد.
وی افزود: هرچند بهزیستی در برون سپاری مسؤولیتها خوب عمل کرده، اما عملکرد سازمان در مردمی کردن وظایف خود و افزایش بهره مندی از ظرفیتهای مردم چندان مطلوب نبوده است.
حسینی تاکید کرد: بهزیستی دارای وظایف متعدد و طیف وسیعی از مخاطبان است، اما با این وجود متولی اصلی برخی معضلهای اجتماعی، چون خودکشی نیست، اما تلاشها و اقدامهای سازمان بهزیستی برای کاهش این معضل اجتماعی قابل توجه، مطالبه گرانه و ارزشمند است.
وی یادآور شد: بهزیستی به تنهایی قادر به رفع یا کاهش مشکلات اجتماعی نیست و این سازمان به همکاری همه دستگاهها و مسؤولان نیاز جدی دارد.
وی ادامه داد: شاید در ظاهر رقم اعتبارات سازمان بهزیستی کلان باشد، اما با وجود طیف گسترده جامعه هدف و تنوع خدمات رسانیها و همچنین تزریق قطره چکانی اعتبارات جوابگوی نیازها نیست.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور افزود: کار کردن در سازمان بهزیستی سخت و این سختی کار در استانهای کمتر برخوردار، چون ایلام بیشتر است که باید مسؤولان بهزیستی با تعامل با نمایندگان مجلس، دستگاههای مختلف استان به ویژه استانداری، خیران و آحاد مردم منابع مالی مورد نیاز این دستگاه را تأمین کنند.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی در سنوات گذشته به دنبال کاهش امار مددجویان از طریق توانمند سازی بود و در این راستا ۳٠٠ هزار مددجو از چرخه حمایت خارح شدند، اما بعد از چهار ماه به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی ۷٠٠ هزار به تعداد مددجویان افزوده شد.
وی بیان داشت: سیاست جدید سازمان این است که از محل منابع دولتی و مشارکتهای مردمی با رویکرد جدید با استفاده از فن اوری نوین از این ظرفیتها استفاده شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور افزود: مهمترین دغدغه بهزیستی بحث تحول گرایی، شفافیت و مردمی کردن سازمان است و در واقع مردمی بودن سازمان جهت برون سپاری خدمات مناسب است.
وی گفت: دولت سیزدهم تلاش میکند با مشارکت سازی مردمی از اقشار ضعیف جامعه حمایت بیشتری کند و همراهی بین مجلس و دولت جهت حمایت از این قشر بیشتر شود.
وی اضافه کرد: سازمان چند موضوع را برای انتخاب مدیر مورد توجه دارد و مهمترین ان اولویت انتخاب از منابع انسانی داخلی و توجه به جوان گرایی است.
حسینی افزود: مهمترین دغدغه اصلی سازمان، ارتقا خدمات به مددجویان و ساماندهی افراد پشت نوبت تحت پوشش که هیچ خدماتی دریافت نکرده میباشد و در این راستا کارهای مهمی در دست اقدام است.
در این آیین با تقدیر از خدمات چهار ساله «زهرا همتی» مدیر کل سابق بهزیستی استان ایلام، «حسین نورعلیوند» به عنوان سرپرست جدید این اداره کل معرفی شد.