به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، معاونت امور بینالملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر در راستای ارتقای حقوق انسانی و تکریم حقوق بشر و شهروندی زندانیان، با سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور تفاهمنامهای منعقد کرد.
در مراسم امضای این تفاهمنامه، دکتر کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ستاد حقوق بشر با همکاری سازمان زندانها در صدد معرفی اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زندانها به ویژه در عرصه بینالمللی و سازو کارهای مرتبط بینالمللی است؛ توجیه افکار عمومی و بینالمللی در این زمینه نیز یکی دیگر از برنامههای پیشبینی شده مشترک توسط طرفین است.
معاون امور بینالملل قوه قضائیه با تاکید بر اینکه در نظام جمهوری اسلامی هر جا نکته و یا مشکلی مرتبط با حقوق مردم وجود داشته باشد، اراده نظام و حاکمیت و قوه قضائیه رسیدگی به آن مشکل و رفع آن است، افزود: آییننامه سازمان و بخشنامه اخیر سازمان زندانها بسیار متعالی و حقوق بشری است که حقوق محکومین و متهمین را به صورت کامل احصاء کرده و اگر نگوئیم فراتر، حداقل در سطح استانداردهای بینالمللی مرسوم است.
محمدی، رئیس سازمان زندانها ضمن گرامیداشت ایام شعبانیه، همکاری میان این دو نهاد را زمینهساز تحقق هرچه بیشتر اهداف اصلاحی و تربیتی سازمان زندانها عنوان کرد و گفت: انعقاد این تفاهم نامه میتواند در جهت تعامل هر چه بیشتر بین سازمان زندانها و معاونت امور بین الملل و ستاد حقوق بشر موثر باشد.
وی اظهار داشت: این تفاهم نامه به بهرهمندی از تجربیات زندانهای دیگر کشورها به منظور اداره علمی زندانهای کشور کمک موثری خواهد کرد و از سوی دیگر از آنجا که معاونت امور بین الملل قوه قضائیه در زمینه تبادل زندانیان اتباع خارجی و ایرانی نقش محوری دارد، در راستای انعقاد این تفاهم نامه نسبت به انجام این امر مهم نیز بیش از پیش اقدام خواهد شد.
رئیس سازمان زندانها افزود: یکی دیگر از مسائلی که میتواند در انعکاس فعالیتها و اقدامات قابل توجه در زندانهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه توجه به حقوق شهروندی زندانیان و نحوه رفتار با آنان و نیز اقدامات صورت پرگرفته در راستای بازسازگاری اجتماعی زندانیان و فعالیتهای اصلاحی و تربیتی همچون توسعه اشتغال زندانیان و سایر اقدامات فرهنگی بازتاب مثبتی در انعکاس اخبار رسانههای بینالمللی داشته باشد، بازدید هیاتهای خارجی از زندانهای ایران است که این تفاهم نامه میتواند نقش بسزایی در هماهنگی انجام این بازدیدها داشته باشد.
وی ادامه داد: خنثی کردن تبلیغات مسموم بیگانگان و معاندین در مورد عملکرد زندانها در برخورد با مجرمین از جمله ره آوردهای دیگر این تفاهم نامه است.
محمدی امضای این تفاهمنامه همزمان با اعیاد شعبانیه را به فال نیک گرفت و گفت: امضای این تفاهمنامه نقشه راهی در مقابل ما ترسیم میکند؛ ضمن اینکه از تداوم چنین همکاریهایی درجهت پیشبرد اهداف اصلاحی و تربیتی زندانیان با محوریت حقوق شهروندی و کرامت انسانی آنان استقبال خواهیم کرد.
در این تفاهم نامه با توجه به رویکرد قوه قضائیه در زمینه حبسزدایی، اقدامات و برنامههای جدیدی پیشبینی شده است که میتوان به معرفی خدمات و برنامههای سازمان زندانها در حوزه تحقق حقوق بشر و شهروندی زندانیان در عرصه داخلی و خارجی، هم اندیشی و مساعدت در زمینه اداره علمی و استانداردسازی زندانها و فراهم نمودن تعاملات بینالمللی بین سازمان زندانها و سازمانهای همکار در سایر کشورها با هدف تبادل تجربیات، اشاره کرد.
برنامهریزی جهت تسریع انتقال محکومین ایرانی و خارجی با هماهنگی دستگاههای ذیربط، انجام بازدید هیأتهای خارجی و دیپلماتهای مقیم از زندانها و کانونهای اصلاح و تربیت و همکاری در بررسی و انجام تحقیقات مشترک و فوری درخصوص موضوعات مرتبط با زندان یا زندانیان، از دیگر محورهای مورد توافق طرفین عنوان شده است.