به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو حسین نظرعلی طی یادداشتی با عنوان «زیرخاکی و چالش فصل چهارم» نوشت:
به بهانه پایان فصل سوم زیر خاکی که شبهای عید میهمان تلویزیونهای مردم بود، به فصل سوم این سریال و چگونگی پایان بندیهای آن بپردازیم. فصل سوم سریال درست در بحبوحه جنگ آغاز میشود، جایی که باز هم فریبرز باغ بیشه با همان سفاهت همیشگی به دنبال گنج خود سرگردان است و باز هم همان کاراکترهای تکراری که دو فصل پیش دیدهایم، بازهم همان لوکیشنها و اساسا همه چیز همان است، فقط تنها نکته متفاوت در پایان بندی سریال دستگیری اسکندر نقش منفی فیلم است.
درواقع کل فصل جدید چیزی به داستان اضافه نمیکند وانگار اساسا ساخته شده بود تا پایانی باشد بر فصل دو که ناقص مانده بود.اساسا این نکته که سریالهای پر مخاطب باید به چندین فصل تبدیل شوند نکتهای بود که از چند سال قبل در صداوسیما مد شد.البته بدون توجه به این نکته که سریالهایی که در قالب چند فصل منتشر میشوند، در اشل جهانی معمولا حرف جدیدی برای گفتن دارند و خود را به این شکل اثبات میکنند که کاراکترهای جدیدی وارد داستان می شوند و داستان جهت متفاوتی به خود میگیرد.اساسا شاید جای نقش خوب و بد در داستان عوض شود و اتفاقاتی از این دست در داستان بیافتد. اما خب چیزی که در سریالهای ایرانیکه به فصل چندم کشیده میشوند دیده میشود خلا کاراکتر و داستان جدید است که به نظر میرسد باید به نوپا بودن اینگونه سریال سازی در ایران بخشید و امید داشت این روند اصلاح شود. کما اینکه پایان فصل سریال زیر خاکی هم به نحوی بود که میشود برای آن فصل چهارم متصور بود که البته بسته به رای و نظر مدیران صداوسیما دارد.
اما به هر حال این امید میرود که با دستگیری شخصیت اسکندر در فیلم، یک نقش منفی دیگر در سریال رشد کند و داستان به سمت متفاوتی برود شاید به سمتی غافلگیر کننده که میتواند یک رشد عجیب در سریال سازی داخلی را رقم بزند. حالا باید دید این سریال پرمخاطب برای فصل چهارم چه چیزی آماده میکند و اساسا جلیل سامان کارگردان کار به چه نحوی مخاطبش را شگفتزده خواهد کرد. البته این توقع،توقع زیادی از سریال موفقی همچون زیرخاکی نیست و جلیل سامان هم در این سالها نشان داده که همیشه در سریالهای خود برای مخاطب غافلگیری در نظر میگیرد. این مسائل در کنار یکدیگر میتواند نوید بخش یک فصل چهارم خوب برای این سریال و برای ادامه راه سریالسازی ایرانی باشد. چرا که به نظر میرسد بحث چند فصل شدن سریالها از این پس داغتر هم خواهد بود. امید به آنکه به زودی سریالسازی در کشور پیشرفت کند و مخاطب سریالبین کشور هم بیشتر از پیش به سریالهای داخلی اقبال نشان دهد.