به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت نفت، جواد اوجی در دیدار با دنیل اورتگا، رئیسجمهوری نیکاراگوئه ضمن تشکر از این کشور برای مهماننوازی از هیئت ایرانی گفت: بیش از ۹ ماه از استقرار دولت سیزدهم در ایران میگذرد و در این مدت تاکنون دو هیئت بلندپایه اقتصادی و سیاسی به کشور دوست و برادر نیکاراگوئه سفر کرده که از اهمیت و علاقه ما برای ارتباط بیشتر با کشور نیکاراگوئه حکایت دارد.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم گسترش روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای آمریکای لاتین بهویژه نیکاراگوئه است، تأکید کرد: هیچگونه محدودیتی برای دو کشور در زمینه توسعه روابط اقتصادی وجود ندارد.
سفر اخیر محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیسجمهوری به نیکاراگوئه در همین زمینه بوده است، نیکاراگوئه ظرفیتهای زیادی برای بیاثر کردن تحریمهای آمریکا برای دو کشور دارد، ایران و نیکاراگوئه دو قلوهای انقلابی بر ضد امپریالیسم آمریکا هستند.
وزیر نفت با بیان اینکه مردم ایران در سایه تحریمهای آمریکا طی ۴۳ سال اخیر دستاوردهای بزرگی در حوزه صنعت نفت، کشاورزی، هستهای، دارویی، پزشکی و … داشتهاند، افزود: امروز به لطف خدا و همت کارکنان صنعت نفت در ایران دستاوردهای بزرگی همچون تولید روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز، فعالیت ۶۵ واحد پتروشیمی و ۲۵ پالایشگاه نفت و گاز رقم خورده است.
اوجی به تأمین سوخت و فرآوردههای نفتی ونزوئلا در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: ایران یاور کشورهای آمریکای لاتین بهویژه نیکاراگوئه در روزهای سخت تحریم آمریکا بوده و هست. سیاست جمهوری اسلامی ایران حمایت از حفظ استقلال، آزادی و حق تعیین سرنوشت ملتها و مداخله نکردن در دیگر کشورهاست، از این رو مداخله بعضی از کشورها در امور داخلی نیکاراگوئه را بهشدت محکوم میکنیم.
وی با بیان اینکه در دو روز گذشته در ملاقات با مسئولان صنعت نفت و کشاورزی نیکاراگوئه به توافقهای خوبی دست یافتهایم، تصریح کرد: این توافقها و قراردادها با حضور رئیسجمهوری کشور نیکاراگوئه به امضای دو طرف خواهد رسید. امیدواریم فصلی نو را در روابط دو طرف در زمینه صنعت نفت و دیگر حوزهها شاهد باشیم. یکی از مهمترین این قراردادها تأمین سوخت نیکاراگوئه بهشمار میرود.
وزیر نفت به اهمیت و افزایش قیمت انرژی در بازارهای جهانی اشاره کرد و ادامه داد: پیشبینی ما و دیگر کارشناسان حوزه انرژی این است که بیشک نفت در ماههای آینده روندی افزایشی خواهد داشت، به شما قول میدهم برای تأمین سوخت کشور دوست و برادر نیکاراگوئه همه تلاش خود را خواهیم کرد.
اوجی با اشاره به تکمیل مرحله نخست پتروپالایشگاه ۱۰۰ هزار بشکهای نیکاراگوئه با سرمایهگذاری کشور ونزوئلا با وجود تحریمهای آمریکا گفت: با تحویل اسناد فنی این پروژه بیشک ایران در تکمیل این پروژه و دیگر پروژههای پالایشی شرکت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه ایران در جریان روند توسعه میدانهای نفت و گاز نیکاراگوئه نیز قرار گرفته است، یادآور شد: بهزودی من و همکارانم در بازگشت به تهران برای حضور در توسعه این میدان، اطلاعات بهدستآمده را تجزیه و تحلیل خواهیم کرد.
وزیر نفت تهاتر را راهی مناسب برای دور زدن تحریمهای آمریکا توسط ایران و نیکاراگوئه دانست و گفت: ظرفیت خوبی در زمینه کشاورزی و دامپروری در این کشور وجود دارد که ما میتوانیم از آن بهرهمند شویم.
بر پایه این گزارش، دانیل اورتگا، رئیسجمهوری نیکاراگوئه حضور هیئت تجاری ایران در این کشور را نماد دوستی و همبستگی دو کشور دانست و افزود: در سال ۱۹۷۹ ملتهای ایران و نیکاراگوئه انقلابشان بر ضد حکومتهای استبدادی همزمان به پیروزی رسید. مردم دو کشور در طول تاریخ ثابت کردهاند تحریمهای آمریکا هیچگاه تأثیرگذار نبوده است.
وی با یادآوری اینکه پیش از آنکه کشورهای استعماری اروپایی پایشان به کشورمان باز شود با ایران بهصورت تهاتر تجارت داشتیم، گفت: هماکنون نیز بهدلیل تحریمهای آمریکا این روش تجارت همچنان میان دو کشور ادامه دارد. برنامه هیئت تجاری ایرانی با هدف صلح و افزایش رفاه مردم دو کشور برنامهریزی شده است.
رئیسجمهوری نیکاراگوئه با بیان اینکه ایران هماکنون در زمینه صنعت نفت و کشاورزی دانش فنی و فناوریهای زیادی دارد، تصریح کرد: دو کشور میتوانند در این دو زمینه که مورد نیاز ما است فعالیت و همکاری خوبی داشته باشند، به نظر میرسد برگزاری سمینارها و همایشها میتواند در تبادل اطلاعات کارساز باشد.
اورتگا با تأکید بر اینکه هماکنون عزم لازم در وزارت نفت ایران برای تأمین نفت خام و فرآوردههای نفتی برای مردم نیکاراگوئه وجود دارد، گفت: ایرانیها شجاعانه و بر خلاف میل آمریکا این کار را برای ملت ونزوئلا انجام دادهاند.
وی با اشاره به امضای یادداشت تفاهم میان شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و وزارت انرژی و معدن نیکاراگوئه گفت: بر اساس این تفاهمنامه امکان تکمیل و ساخت پتروپالایشگاه نفت جدید در کشور نیکاراگوئه بررسی خواهد شد، البته زمین و تأسیسات اساسی برای ایجاد این پالایشگاه از سالها پیش وجود دارد که بهدلیل تحریمهای آمریکا نیمهکاره رها شده است.