به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، نشست مسئولان سازمان سنجش و آموزش کشور با عوامل اجرایی برگزاری آزمون سراسری در استان فارس و دانشگاه شیراز برگزار شد.
در این نشست که با حضور رئیس مرکز تحقیقات سازمان سنجش کشور و سرپرست اداره کل چاپ و انتشارات سازمان سنجش ترتیب یافت، آخرین تغییرات آزمون سراسری و جزئیات برگزاری آزمون ارشد تشریح شد و عوامل اجرایی برگزاری آزمونها باتوجه به تجربیات خود، به بیان دیدگاهها و تبادلنظر با مسؤولان پرداختند.
علیرضا افشاریفر، نمایندهی تامالاختیار سازمان سنجش در استان فارس و دانشگاه شیراز در حاشیه این نشست گفت: باتوجه به تغییراتی که قرار هست در آزمون سراسری ۱۴۰۱ اعمال شود، این نشست با حضور نمایندگان سازمان سنجش و آموزش کشور و عوامل اجرایی برگزاری آزمون سراسری در استان فارس در دانشگاه شیراز بهمنظور آگاهسازی عوامل اجرایی و تبادلنظر تشکیل شده است.
افشاریفر افزود: در این نشست اهم تصمیمات اتخاذشده درخصوص برگزاری آزمونهای سراسری ازسوی نمایندگان سازمان سنجش و آموزش کشور تشریح خواهد شد و پس از این نیز، نشستهایی را بهمنظور آموزش عوامل اجرایی در سطح استان برگزار خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه در استان فارس، علاوهبر شهرستان شیراز حوزههای مختلفی در سطح استان وجود دارد، گفت: از آنجایی که استان فارس یکی از پرحوزهترین استانهای کشور است، برگزاری این نشست و نشستهای پیش رو باهدف برگزاری هرچه بهتر آزمونها لازم است.
شادمهر، رئیس مرکز تحقیقات، ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی سازمان سنجش کشور نیز با بیان اینکه هماندیشی این نشست بیشتر معطوف به دو موضوع است، بیان کردد: یکی افق حرکت سازمان در اجرای آزمونهای عادی که با توجه به تحولات چارهای جز این نیست و دیگری اصلاح شیوه آزمون از روش فیزیکی به الکترونیکی یا هوشمند که تغییرات شروع شده و اقدامات در حال انجام و امید است به نتیجه برسد.
وی با اشاره به مسألهی تأمین امنیت آزمونهای سراسری و صیانت از حقوق متقاضیان گفت: انتظار است که این بخش بیشاز پیش مورد توجه و حفاظت قرار گیرد؛ چراکه استان فارس یکی از حوزههای پر متقاضی است و اهمیت خاصی هم در این حوزه برای ما دارد.
شادمهر در جلسهی هماندیشی با عوامل اجرایی آزمونهای این سازمان در فارس گفت: سازمان سنجش امسال آمادگی بیشتری برای برگزاری آزمون سراسری دارد و این آزمون بدون تغییر در زمان دروزهای هشتم، نهم، دهم و یازدهم تیرماه در پنج گروه ریاضی، تجربی، انسانی، هنروزبان برگزارمی شود.
وی افزود: امسال رعایت مسائل حفاظتی برای افزایش ضریب امنیت برگزاری آزمون بهصورت ویژه در دستور کار قرار گرفته و تأکید سازمان، برگزاری آزمونی سالم با ضریب امنیتی بالا در تمامی حوزههای برگزاری است.
او گفت: امسال همچنین به دلیل کمک به داوطلبان در کاهش خطاها و اشتباهات، هوشمندسازی آزمون سراسری هم بهصورت ویژه موردتوجه قرارگرفته و تفکیک پاسخنامهها و مدیریت مدت زمان اجرای آزمون ازجملهی این موارد است.
مدیر تحقیقات، ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی سازمان سنجش کشور افزود: امسال پاسخنامههای آزمون سراسری متناسب با مواد درسی طراحی شده و این موضوع ضریب اشتباه داوطلبان رادر زمان پاسخگویی کاهش خواهد داد.
شادمهر در این جلسه همچنین از برگزاری آزمون بهصورت الکترونیکی بهعنوان یکی دیگر از برنامههای سازمان سنجش برای هوشمندسازی آزمون سراسری نام برد و گفت: پیشبینی میشود این هوشمندسازی از سال ۱۴۰۳ اجرایی شود.
او همچنین از دو مرحلهای شدن آزمون سراسری از سال ۱۴۰۲ خبرداد و گفت: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تعداد آزمون سراسری دوبار در سال است؛ به این معنا که یک دانشجو میتواند دوبار در سال کنکور دهد که یکبار پذیرش دارد، بر این اساس یک آزمون در تیرماه برگزار میشود، اما زمان آزمون دوم هنوز به نتیجه نرسیده است و این مسألهی دوبار آزمون دادن مربوط به سال ۱۴۰۲ است.
وی در ادامه بیان کرد: اولین آزمون پیش رو آزمون کارشناسی ارشد است که در روز ۱۶ آذر ثبتنام آغاز شده و چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه این هفته در ۱۸۵ شهر و در ۳۸۰ حوزه امتحانی برگزار میشود و ۶۴۲۰۹ نفر به تفکیک آقایان و خانمها در آن شرکت میکنند.
در ادامه دکتر انوشیروان علاء، سرپرست اداره کل چاپ و انتشارات سازمان سنجش نیز در این نشست اظهار داشت: رویکرد ریاست و سازمان در آزمونهای جدید، رویکرد محتوامحوری است؛ یعنی اینکه از حالت مفهوم خارج میشود و قرار بر محتوامحوری است.
در پایان نیز، هرکی از عوامل اجرایی آزمون سراسری در فارس که در این نشست حضور یافتند، باتوجه به تجربیات خود از حضور در آزمونها به بیان دیدگاهها و نقطهنظراتشان پرداختند.