به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، معاون امور مهندسی و پژوهش و فناوری و مدیرکل پژوهش وزارت نفت، ضمن دیدار با رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از چند شرکت فناور حوزه نفت و گاز دیدن کرد.
جعفر قیصری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این دیدار به ارائه گزارشی از فعالیتها و توانمندیهای این شهرک و شرکتهای فناور مستقر در حوزه نفت و گاز پرداخت و بخشی از دستاوردهای این مجموعه را در معرفی کرد.
قیصری با بیان اینکه جایگاه بینالمللی شهرک علمی و تحقیقاتی شناخته شده است، اظهار کرد: صادرات محصولات دانش بنیان شرکتهای فناور شهرک در دو سال اخیر با افزایش سه برابری به ۵۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ رسید که معادل سه درصد صادرات استان اصفهان و ۱۰ درصد صادرات غیر فولادی و پتروشیمی در سال گذشته بوده است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه سال گذشته ۸۲۸۴ نفر در شهرک علمی و تحقیقاتی مشغول فعالیت بودند، اضافه کرد: از ۶۱۲ واحد فناور، ۲۲۰ شرکت مجوز دانش بنیان دارند که حدود ۳۰ درصد برآورد میشود.
وی با بیان اینکه سرمایه بخش خصوصی در این شهرک ۱۱ هزار میلیارد تومان و بخش دولتی ۴۷۰ میلیارد تومان در سال گذشته بود، ابراز کرد: استراتژی ما جلب مشارکت و سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
قیصری با بیان اینکه ۹۰ شرکت در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت میکنند، ابراز داشت: ۵۹ درصد این شرکتها دانش بنیان هستند و ۳۰ شرکت در لیست معتبر و تایید شده وزارت نفت قرار دارند.
تلاش میکنیم قرارداد برد-برد با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان داشته باشیم
وحید رضا زیدیفرد، معاون وزیر نفت نیز در این جلسه اظهار کرد: شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی، توانایی بسیار بالایی در حوزه نفت و گاز دارند که بی تردید به فناور شدن صنعت نفت و سایر صنایع کشور برای تحقق شعار رهبر معظم انقلاب کمک میکنند.
زیدیفرد با اشاره به تدوین نقشه راه دانش بنیان شدن صنعت نفت کشور، افزود: تلاش میکنیم مباحث دانش بنیان را به صورت عملی و عملیاتی در سطح وزارت نفت اجرا کنیم.
معاون وزیر در امور مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان اینکه آیین نامه دولت مبنی بر دانش بنیان شدن صنعت نفت بزودی مصوب میشود، خاطرنشان کرد: ما نیز مکلف هستیم نقشه راه صنعت نفت دانشبنیان را با تعامل معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و نهادها و ارگانهای وابسته عملیاتی کنیم.
وی تصریح کرد: نیازها و چالشهای صنعت نفت احصا شده، اما در سامانه سازماندهی نشده بودند، اکنون در تلاش هستیم که با راهاندازی سامانه، نیازها و چالشهای این صنعت را با شرکتهای متقاضی همکاری به اشتراک بگذاریم.
معاون وزیر نفت به برخی نیازهای حوزه صنعت نفت اشاره کرد و گفت: احیای چاههای کم بازده، دیجیتال کردن صنعت نفت، صرفه جویی انرژی، نو فلرینگ از جمله مواردی است که دانش بنیانها میتوانند با ما همکاری کنند.
وی درباره حمایت و همکاری این وزارتخانه برای ایجاد پارک علمی نفت، گاز و پتروشیمی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ابراز کرد: به محض بازگشت به تهران، نتایج بازدیدهای میدانی امروز از شهرک و ارزیابی و برآورد آن، تلاش میکنیم که در زمینههای مشترک نفت، گاز و پتروشیمی همکاری کنیم و به هر حال قرارداد برد-برد با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان داشته باشیم.
مهدی خان بیگی، مدیرکل پژوهش وزارت نفت نیز در این بازدید گفت: نقشه راه توسعه فناوری وزارت نفت تا مهر ماه سال جاری تدوین میشود.
خان بیگی اظهار کرد: از بهمن ماه سال گذشته که وزیر نفت سند جهتگیریهای کلان پژوهش، فناوری و تجاری سازی وزارت نفت را ابلاغ کردند براساس آن چهار شرکت دانش بنیان ما فرصت یافتند که اولویتهای خود را اعلام کنند.
وی افزود: بر این اساس درخت فناوری مجموعه وزارت نفت تا پایان خردادماه رونمایی خواهد شد و تا مهرماه سال جاری نقشه راه توسعه فناوری وزارت نفت استخراج میشود.
مدیرکل پژوهش وزارت نفت ابراز کرد: نقشه راه توسعه فناوری، دقیق مشخص میکند که کدام طرحها ذیل فناوریها انجام شود.
خان بیگی با بیان اینکه نقشه راه توسعه فناوری نیازهای کنونی را پوشش داده و با آینده پژوهی نیازهای آتی را در برمیگیرد، افزود: در این نقشه براساس سطح آمادگی فناوری استفاده از ظرفیت دانشگاهها (TRL) شرکتهای دانش بنیان، پارکها و سازندگان تجهیزات مشخص میشود.
در این جلسه دو شرکت دانش بنیان پیشران زمهریر و کیا، فعال در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی به ارائه گزارشی از فعالیتها و محصولات تولیدی خود پرداختند.
در ادامه معاون وزیر در امور مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت و هیئت همراه از آزمایشگاه فیلتراسیون شهرک علمی و تحقیقاتی، شرکت سهند صنعت پارتیکان، شرکت تجهیزات فرا صنعت آرمان و شرکت پایا صنعت تیران بازدید و با مدیران این شرکتها گفتگو کرد.