گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، کنکور سراسری ۱۴۰۱ از صبح چهارشنبه هشتم تیرماه آغاز شد، در کنکور امسال تعداد یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۲۰ نفر ثبت نام کردند. داوطلبان گروه علوم انسانی با تعداد ۴۱۲ هزار و ۵۷۷ نفر و گروه علوم ریاضی و فنی با تعداد ۱۴۵ هزار و ۷۴۷ نفر صبح پنجشنبه ۹ تیرماه در کنکور شرکت میکنند.
کنکور گروه علوم تجربی صبح امروز جمعه ۱۰ تیرماه با تعداد ۵۷۴ هزار و ۷۲۱ داوطب و کنکور گروه زبانهای خارجی هم صبح شنبه ۱۱ تیرماه با تعداد ۱۹۴ هزار و ۹۱۰ نفر برگزار میشود. آمار ارائه شده نشان می دهد که کمترین داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ مربوط به گروه ریاضی و فنی و بیشترین داوطلبان مربوط به گروه علوم تجربی است.
بر همین اساس دانشگاههای سراسر کشور آمادگی خود را برای برگزاری این آزمون بزرگ از مدتها قبل اعلام کرده بودند. در این راستا، رضاعلی نوروزی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان و رئیس ستاد آزمونهای سراسری در استان اصفهان، از شرکت ۸۷ هزار و ۶۱۱ داوطلب در آزمون سراسری ۱۴۰۱ در این استان خبر داد.
به گفته نوروزی آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ در ۲۷ شهر استان به صورت همزمان برگزار خواهد شد که بزرگترین محل برگزاری آزمون سراسری استان اصفهان در شهرستان اصفهان با دارا بودن ۵ حوزه اصلی است.
همچنین مهران شاهمنصوری، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اراک از شرکت هزار و ۱۷۵ داوطلب در آزمون هنر در اراک خبر داد و گفت: در سطح استان مرکزی۲ هزار و ۵۴۳ نفر در این گروه آزمایشی کنکور دادند.
در بین گروههای آزمایشی کنکور کمترین تعداد شرکنندگان متعلق به گروه علوم ریاضی و فنی است به طوری علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم امار شرکت کنندگان را در این رشته نگران کننده اعلام کرده است. به گفته وی استقبال از گروه آزمایشی علوم تجربی همچنان بسیار بالاست افزود: کاهش متقاضیان گروه آزمایشی ریاضی نگران کننده است چرا که میزان داوطلبان در سالهای گذشته بالای ۲۵ درصد بود و در حال حاضر به کمتر از ۱۰ درصد رسیده و باید در این خصوص تدابیری از سوی مسئولان وزارت علوم و شورای گسترش آموزش عالی اندیشیده شود.
بیشتر بخوانید:
۸۷ هزار و ۶۱۱ داوطلب کنکور سراسری ۱۴۰۱ در استان اصفهان رقابت میکنند
کاهش آمار داوطلبان علوم ریاضی و فنی در کشور نگران کننده است
رئیس دانشگاه تبریز از روند برگزاری آزمون کنکور بازدید کرد
استفاده از دستگاه آشکارساز موبایل در کنکور امسال
کنکور سراسری در استان مرکزی با مشارکت ۲۵۴۳ نفر در آزمون هنر آغاز شد
برگزرای اردوی جهادی یکی از برنامه ثابت دانشجویان جهادگر است در این راستا، گروه جهادی منتظران صالح (عج) دانشگاه علوم پزشکی البرز، فراخوان جذب جهادگر برای اردوی جهادی در منطقه ملک آباد چهارباغ را منتشر کرد.
قرار است جهادگران در این اردوی جهادی خدماتی در حوزه دندانپزشکی، پزشکی عمومی، اطفال، داخلی، زنان، چشم، پوست، قلب، ENT و ... ارائه دهند.
ارائه خدمات آزمایشگاهی، داروخانه ای، مامایی، روانشناسی و مشاوره، تغذیه، فرهنگی و آموزشی از دیگر مواردی است که برای این اردو درنظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید:
اردوی جهادی پزشکی در ملک آباد البرز برگزار میشود
با آغاز فصل تابستان و وجود گرمای زیاد و کاهش سطح آبهای زیرزمینی برخی از شهرهای و روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد در طول شبانه روز با مشکل کمبود شدید آب روبرو هستند. مدیریت صحیح مصرف آب در زمینههای مختلف از جمله خانگی، کشاورزی و صنعت و توجه دست اندرکاران امر برای توزیع مناسب این موهبت الهی در نقاط مختلف استان میتواند در جهت رفع این مشکل موثر واقع شود.
زاینده رود مارپیچ در دل کویر مرکزی ایران، زندگی را به قلب ایران رسانده و جلوههای تمدنی متفاوتی را با ایجاد کرده است. «مادی»ها شبیه به جویهای آب هستند که در مسیری طولانی وظیفه انتقال آب را به مناطق بی آب به عهده دارند. معمولا از مادیها یا همان جویهای بزرگ آب، به عنوان مسیری برای انتقال آب به مزارع کشاورزی یا مصارف خانوادهها استفاده میشد. مادیها تقریبا در همه نقاط شهر اصفهان وجود دارند و گفته میشود مجموعا در اصفهان بیش از ۳۰۰ هزار متر مادی ساخته شده است. ایجاد این جویهای آب بزرگ و مارپیچ در اصفهان به دلیل ارتفاع بسترزاینده رود از زمینهای اطرافش بوده که جاری شدن آب در نهرهای منشعب از رودخانه را سخت یا حتی غیرممکن میساخته است.
مادی یا همان جویهای بزرگ و طولانی قدمتی چند صد ساله دارند و حتی گفته میشود که قدمت آنها به دوران قبل از اسلام میرسد. با این حال شیخ بهایی، در دوره صفویه نظم و نسقی به مادیهای اصفهان داد.
از زمانی که آب زاینده رود برای ذخیره سازی پشت سد، در مسیر رودخانه جریان پیدا نکرد و آب به طور فصلی در بستر رود رها میشد، مادیها دیگر توان تأمین آب مورد نیاز نقاط مختلف شهر را نداشتند و این بخش از تمدن اصفهان رو به نابودی گذاشت. با این حال زنده ماندن مادی ها، برای مردم شهر اهمیت داشت و برای احیای آنها دست به کار شدند.
بیشتر بخوانید:
بحران کمآبی در کهگیلویه و بویراحمد با کاهش آبهای زیرزمینی / غیرقابل استفاده بودن ۷۰ درصد شبکههای آبرسانی در استان
جمادی؛ راهآبهایی از زایندهرود به باغهای اصفهان / احیای مادی محله دستگرد به همت جوانان و مردم
اواخر خرداد ماه بود قطار مسافربری در کیلومتر ۵۰ طبس به یزد (ایستگاه مزینو) از ریل خارج شد؛ و تعدادی از هموطنان ما جان خود را در این حادثه از دست دادند. در این راستا، کمیسیون عالی سوانح طی اطلاعیهای پنج عامل بروز حادثه قطار مشهد-یزد را اعلام کرد و براساس آن سرعت غیرمجاز عاملی اصلی این حادثه معرفی شد.
بیشتر بخوانید:
۵ عامل وقوع حادثه قطار مشهد-یزد اعلام شد / عدم رعایت سرعت مجاز توسط راهبران قطار
اواخر سال ۱۳۳۷ بود که کارخانهای در حوزه لوازم خانگی به نام آزمایش تاسیس شد. این شرکت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت. کارخانه آزمایش از سال ۱۳۷۵ جزء شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بود و در ۱۳۸۱ به سازمان صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد.
چند سالی از فعالیت این کارخانه میگذشت که مشکلات آن آغاز شد، تا جایی که کارگران برای حل مشکلات دست به اعتراضاتی زدند و پس از مدتی مسئولان کارخانه به بهانه ضرر و زیان ده بودن، تصمیم بر تعطیلی کارخانه گرفتند. این شد که ابتدا کارخانه تهران و سپس مرودشت تعطیل شد.
مهرماه سال گذشته آیتالله رئیسی، رئیسجمهور در سفر به استان فارس پس از دیدار با مردم روستای کناره مرودشت، بلافاصله از کارخانه آزمایش بازدید کرد و در جریان علت مشکلات این کارخانه قرار گرفت.
حال پس از گذشت چندین ماه از بازدید رئیس جمهور این کارخانه احیا و در مدار تولید قرار گرفته است. در این راستا، سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود با بیان اینکه یک دستور دیگر رئیسجمهور به سرانجام رسید، نوشت: کارخانه آزمایش مرودشت بعد از بازدید رئیس جمهور در مهر ۱۴۰۰ امروز پس از ۱۵ سال تعطیلی به مدار تولید بازگشت.
بیشتر بخوانید:
احیای کارخانه آزمایش مرودشت پس از ۱۵ سال تعطیلی + فیلم