سردار محمد زهرایی؛ رئیس سازمان بسیج سازندگی در گفتگوی اختصاصی خود با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به پیگیری حوزه دانش بنیان توسط بسیج سازندگی در کشور گفت: ذیل فرمان رهبر معظم اانقلاب در سند اعتلای بسیج، یک قرارگاهی به نام قرارگاه اقتصاد مقاومتی تشکیل شده است و دبیری آن برعهده بسیج سازندگی است. چندین کار در آنجا انجام میشود که یکی از آنها طرحهای تخصصی اقشار در حوزههای دانش بنیان و تکمیل زنجیره ارزش در اقتصاد مقاومتی است. به عنوان مثال احیای صنایع کوچک و متوسط یکی از برنامهها است و یا طرحی مثل فدک جامعه زنان است که برای مشاغل خانگی زنان بی سرپرست صورت میگیرد و یا قطبهای صنایع تبدیلی، صندوقهای قرض الحسنه و پنلهای خورشیدی که برای نیروگاههای کوچک خورشیدی وجود دارد و در کل ۲۰ طرح از این جنس داریم که مربوط به اقتصاد مقاومتی میشود.
از تامین، تولید، صنایع بسته بندی تا بازار، جنس دانش بنیانی خواهیم داد
وی ادامه داد: قرار گاه علمی و فناوریهای نوین وجود دارد. امسال اتفاق نظری پیدا کردیم بین قرارگاه علمی و قرارگاه اقتصاد مقاومتی، یعنی هرآن چیزی که ما در تکمیل زنجیره ارزشریا، کارگاه اشتغالزا ایجاد میکنیم تا از تامین، تولید، صنایع بسته بندی تا بازار، جنس دانش بنیانی بدهیم و سعی کنیم به ایدههایی بپردازیم که دانش بنیانها نتوانستند آن را تجاری کنند و تا به امروز این مسئله مغفول بوده است و مقصر آن هم من هستم.
سردار زهرایی افزود: الان قرارگاه علمی درحال شناسایی است، مخترع و ایده پردازی که در دانش بنیان کارکرده، لزوما شرکت دانش بنیان نیست و یک فعال انقلابی، جهادی و بسیجی است که ایدههایی را داشته است. بخشی از این موضوع را که چگونه این ایدهها را به تولید برسانیم را حمایت میکنیم.
یک شبکهای از ۳۲ کارگروه دانش بنیان جهادی داریم
رئیس بسیج سازندگی در پایان سخنان خود اظهار داشت: بخش توانمندسازی، کار حقوقی و ثبت را قرارگاه علمی انجام میدهد. یک بخشی را هم از بین نیروهای جهادی شروع کرده ایم، یعنی کارگروه دانش بنیان جهادگران ذیل مجمع جهادی استانها شکل گرفته است. یعنی گروههای جهادی و جهادگرانی که در عرصه دانش بنیان فعالیت میکنند، امسالبرای خودشان یک شبکه شده اند و الان ما یک شبکهای از ۳۲ کارگروه دانش بنیان جهادی هم داریم که آن را هم به قرارگاه اقتصاد مقاومتی و علمی وصل خواهیم کرد.