جعفر امانی مدیر پروژه واکسن نورا در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: فاز سوم واکسن نورا با ۱۰ هزار داوطلب به پایان رسید و کارآزمایی مربوطه در دو گروه انجام شد.
وی اضافه کرد: روی یک گروه ۱۰۰ نفره کارهای مرتبط با ارزیابی و محافظت انجام شد و روی یک گروه ۱۰ هزار نفره هم کارآزمایی در دُز یادآور انجام شد.
مدیر پروژه واکسن نورا خاطرنشان کرد: نتایج اولیه استفاده از واکسن نورا به سازمان غذا و دارو ارائه شد و مشخص شد که در نتیجه استفاده از این واکسن بالای ۹۴ درصد اثربخشی و محافظت و بالای ۹۲ و نیم دهم درصد هم ایمنی ایجاد میشود.
امانی همچنین یادآور شد: مجوز مصرف اضطراری واکسن نورا پس از کسب نتایج اولیه در اواسط اسفند ماه سال گذشته صادر شد و پس از صدور مجوز قراردادی با معاونت بهداشتی وزارت بهداشت بسته شد و میزان ۳ میلیون دُز واکسن تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی کشور شده است.
وی در ادامه اضافه کرد: در حال حاضر در تمام مراکز تجمیعی واکسن نورا توزیع شده و قابل دسترس است و مردم به عنوان دُز چهارم میتوانند استفاده کنند.
مدیر پروژه واکسن نورا خاطرنشان کرد: در همه مراکز تجمیعی واکسیناسیون شمال تهران واکسن نورا تجمیع است و مراکز تجمیعی دانشگاه تهران و دانشگاه ایران هم واکسن نورا را تحویل گرفته و و در حال اراساد با مراکز واکسیناسیون است.
امانی همچنین اضافه کرد: ابتلا به بیماری کوید ۱۹ بعد از دریافت واکسن کرونا سطح خفیفی دارد و بستری یا مرگ و میر بیماران مبتلا را به میزان زیادی کاهش میدهد.
وی یادآور شد: توصیه متخصصان و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت است که مردم حتما برای تزریق دُز یادآور اقدام کنند و اولویت با واکسنهای پروتئینی است و در حال حاضر واکسن نورا، اسپایکوژن، رازی و واکسن پاستوکوک است.
مدیر پروژه واکسن نورا خاطرنشان کرد: واکسن نورا یک واکسن صد در صد ایرانی است و بیخطری آن کاملا اثبات شده و اثر بخشی خوبی هم دارد و میتواند انتخاب خوبی برای تزریق به عنوان واکسن دُز یادآور محسوب میشود.