به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، عربستان و برخی کشورهای خلیج فارس از جمله بحرین، امارات، قطر، کویت و عمان شاهد بارانهای شدید سیلآسا و بی سابقهای در ماههای گرم تابستان بودهاند.
در چندین شهر عربستان بارشهای شدیدی اعلام شد که مهمترین آنها مربوط به «عسیر» در روز چهارشنبه بود. مرکز ملی هواشناسی عربستان نسبت به احتمال بارشهای متوسط تا شدید در این استان هشدار داده بود.
اداره هواشناسی وزارت حمل و نقل و ارتباطات بحرین هم اعلام کرد که هوای کشور در این کشور ناپایدار خواهد بود و همچنین از احتمال بارشها گاهی همراه با رعد و برق خبر داد.
کاربران شبکههای اجتماعی ویدئوهایی از بارشهای سیل آسا در قطر منتشر کردند؛ این کاربران هشتگ باران قطر را در توییتر و بسیاری از شبکههای اجتماعی انتشار دادند.
پیش از این اداره هواشناسی قطر نسبت به رعد و برق پیش بینی شده همراه با وزش باد شدید و وقوع مد در برخی مناطق در دریا هشدار داد.
در همین حال در پایتخت قطر نیز در پی بارش شدید باران طی روزهای اخیر که خیابانهای دوحه را زیر آب برد، بسیاری از فعالیتها متوقف شد.
امارات نیز به ویژه فجیره، شارجه و راس الخیمه شاهد بارشهای شدید بود که منجر به وقوع سیل در برخی مناطق شد. بارش شدید باران و جاری شدن سیل در شرق امارات متحده عربی خسارتهایی برجای گذاشت و صدای آژیر خطر در چندین منطقه این کشور به صدا درآمد.
وزارت کشور امارات از کشف اجساد ۷ قربانی سیل اخیر خبر داد.
«محمد بن راشد» حاکم دبی حاکم دبی خواستار انتقال خانوادههای آسیب دیده از سیل شرق این کشور به پناهگاههای موقت و تشکیل کمیتهای اضطراری برای ارزیابی خسارتهای وارده شد.
وزارت کشور امارات از شهروندان و اتباع خارجی مقیم این کشور خواست به دستورالعملها و بخش نامههای نهادهای مربوطه توجه کنند و به غیر از موارد ضروری از منازل خود بویژه در مناطق سیلزده خارج نشوند.
در کویت نیز اداره هواشناسی تداوم بارندگی در مقادیر مختلف، از خفیف تا متوسط را انتظار داشت. به دلیل شرایط جوی و آب و هوایی، تشکیل کلاسها و برگزاری امتحانها در مدارس دولتی و خصوصی این کشور به حالت تعلیق درآمد.
کشور عمان از احتمال بارشهای رعدآسا با شدتهای مختلف در چندین منطقه از این کشور منجر به سیلاب و قطع راههای ارتباطی خبر داده بود.
کشورهای حوزه خلیج فارس به طور معمول شاهد بارندگی هستند، اما فراوانی آنها در طول فصل تابستان قابل توجه است. مشخص نیست که این موج کنونی بارشها که موجب نوسانات آب و هوایی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله اروپا شده با تغییرات اقلیمی جهانی مرتبط است یا خیر.