مهراله رخشانیمهر رئیس سازمان نوسازی و مدارس، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: طی ۴ سال گذشته حدود ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان بابت جمع آوری بخاریهای نفتی و گازی غیر استاندارد در مدارس کشور هزینه شده است.
وی تصریح کرد: ما مدعی هستیم در مدارسی که امکانات لازم برای استاندارد سازی سیستم گرمایشی وجود داشته باشد اقدامات لازم انجام میشود و در برخی مدارس سنگی عشایر نه برق وجود دارد و نه گاز و چه بسا از بخاریهای هیزمی و نفتی هم استفاده میکنند و برای این مدارس را کاری نمیشود انجام داد.
رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس خاطرنشان کرد: خوشبختانه سرعت گازرسانی به روستاها خیلی خوب شده است و یکی از اتفاقات خوبی که در نظام اسلامی افتاده است بحث گازرسانی و برق رسانی به روستاها بوده است.
رخشانیمهر تاکید کرد: به مدیران مدارس اعلام میکنم که هر کدام از مدارسی که در همین یکی دو ماه اخیر به منطقه آنها گازرسانی شده است به همکاران ما اعلام کنند تا سریع اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: در مدارسی که گازرسانی نشده است بخاری نفتی داریم و احتمالا تنها وسیله گرمایشی است و البته آنها هم بخاری نفتی های استاندارد هستند و خبری از بخاریهای چکهای و کاربراتوری قدیمی که واقعا خطرساز هستند نیست و از این بخاریهای جدید استاندارد که با نفت کار میکنند استفاده میشود.
رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس خاطرنشان کرد: از مجموع ۵۲۰ هزار کلاس درس، آمار مدارسی که از بخاریهای نفتی استفاده میکنند زیر ۲ هزار مدرسه است و عدد ناچیز و کمی است و البته این عدد نسبت به ۳ سال پیش کمتر نشده است و دلیل آن این است که زیرساخت ندارند.
رخشانیمهر تاکید کرد: در صورت فراهم شدن زیرساختهای لازم در مناطقی که گرمایش مدارس آنها با بخاری نفتی است، این قبیل بخاریها از مدارس جمع آوری خواهد شد و پس از آن تمرکز ما روی جمعآوری بخاریهای گازی که با شعله مستقیم کار میکنند، خواهد بود و در این خصوص مشکل اعتبار نداریم.