به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز نشست خبری سازمان امور مالیاتی با حضور داود منظور؛ رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد. منظور در ابتدای این نشست گفت: باید به سمت مردم مداری و مودی محوری حرکت کنیم و از مدیران خواستیم دو ساعت اول کاری خود را در هفته دولت به مراجعین اختصاص دهند. ما برای اولین بار از ظرفیت جامعه رسمی مشاوران مالیاتی در میز خدمت استفاده کرده ایم. ما در جهت کاهش فشار بر بخش رسمی اقتصاد و مبارزه با فرار مالیاتی کارهای مهمی انجام دادیم و تلاشمان این است که مراجعات مردم به ادارات را به حداقل برسانیم و هدف ما این است تا مردم کارهای مالیاتی خود را با سامانههای مربوطه انجام دهند. تا پایان تیر ماه رکورد ۵۲۰ هزار اطلاعات خانههای خالی را دریافت کردیم و ۱۰۰ هزار نفر در طرح مالیات برخانههای خالی معترض هستند.
وی افزود: تعداد زیادی از مودیان هنوز به سامانه مراجعه نکردند و تعداد واحدهای شناسایی شده از خانههای لوکس بسیار پایین بود، زیرا شهرداریها اطلاعات دقیقی نداده بودند. در سال ۱۴۰۱ مشمول هستیم تا اطلاعات مربوط به خانهها و خودروهای لوکس را جمع آوری کنیم و فرایند پرداخت مربوط به پایههای مختلف مالیاتی شروع شده و درحال افزایش است. در مورد خودروهای لوکس، تا دیروز حدود ۱۵۰ میلیارد تومان واریز شده است و در سال جاری سازمان مالیاتی، آستانههای ملاک لوکس بودن را افزایش داده است.
منظور ادامه داد: خالی بودن خانه معیاری دارد که وزارت راه و شهر میاری شناسایی کرده است. خانهای که برای یک مدت معینی در طول سال بلااستفاده باشد، به عنوان خانه خالی محسوب میشود. یکی از گلایههای مردم، موضوع استرداد مالیات بر ارزش افزوده بود و بخشنامهای صادر کردیم و همکاران را مکلف کردیم تا پاسخگوی درخواست استرداد مالیات بر ارزش افزوده باشند و در سال ۹۹، ۳۳۰۰ هزار میلیارد تومان استرداد انجام شد و در چهار ماهه اول امسال ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات استرداد شده است.
رئیس سازمان آموز مالیاتی با اشاره به فرار مالیاتی پزشکان گفت: در سامانه سوت زنی ۶۰۰۰ هزار رکورد را دریافت کردیم و بیشتر آنها مربوط به این بود که پزشکان فرار مالیاتی دارند. پزشکان مکلفند با توجه به قانون بودجه، مجهز به دستگاه کارتخوان شوند. تمام حسابهایی که کارت به کارت میشود، توسط سازمان امور مالیاتی رصد میشود. اگر کسی به جای استفاده از دستگاه کارتخوان، به شما شماره حساب داد، آن شماره حساب را به سازمان امور مالیاتی بدهید تا از همان شماره حساب مالیات بگیریم. مودیان مراقب باشند، اکر فرار مالیاتی داشته باشند، حتما به کمک مردم شناسایی میشوند. عدالت مالیاتی یعنی اجازه نمیدهیم، کارمندی که ۸ میلیون حقوق بگیرد، اول ماه، مالیات از حقوقش کسر شود، اما عدهای به راحتی بتوانند فرار کنند و کتمان درآمد، فرار مالیاتی است و جرم محسوب میشود. به تشکیل پروندههای کیفری برای افرادی که فرار مالیاتی میکنند ورود کرده ایم. اخیرا در یک پرونده ای، ده نفر که در قالب یک شرکت فرار مالیات کرده بودند، به ده سال زندان محکوم شدند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: افراد باید آنجایی که کالا میخرند، ارزش افزوده بدهند، آنجایی که میفروشند ارزش افزوده دریافت کنند. رویکرد ما در دوره جدید استفاده از مدیران فعال، مردم مدار و جوانگرایی است. مالیات مقطوع ما در امسال نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد رشد داشته است. اغلب مدیران سازمان امور مالیاتی را تغییر دادیم. یکی از دلایل توفیق نظام مالیاتی در رشد درآمد در سازمان امور مالیاتی، اصلاح ساختار مدیریتی بوده است. در ۵ ماهه اول امسال، ۶۵ درصد رشد را در وصول مالیات داشته ایم. ۲۵۰۰ نفر از بدهکاران مالیاتی را از ابتدای امسال ممنوع الخروج کرده ایم و ۱۲۰۰ میلیارد تومان هم وصول شد و سهم مشاغل و اصناف ما در مورد مالیات به سمت عدالت نزدیک شد.
منظور در پایان سخنان خود اظهار داشت: در سال گذشته ۵ درصد کل مالیات کشور را اصناف پرداخت میکردند. چرا باید یک صنفی مثل طلا فروشها در طول سال ۶ میلیون مالیات بدهند؟! تعداد اظهارنامههایی که امسال از اشخاص حقیقی دریافت کردیم، ۵۲ درصد رشد کرده که در تاریخ نظام مالیاتی کشور بی سابقه است. بانک مرکزی در شورای پول و اعتبار، دستور العمل شناسایی حسابهای تجاری و تفکیک آن را به تصویب رسانده است. اصل مالیاتهای معوق شده هم حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است. این معوقات مربوط به کسانی ایت که نمیتوانیم آنها را شناسایی کنیم. مسئله بعدی کارت بازرگانی است. حسابهای اجارههای باعث پاسخگوییهای سنگین مالیاتی میشود. سال گذشته یک معلم بازنشسته را شناسایی کردیم که در طی ۳ سال، ۱۲ هزار میلیارد تومان به حسابش واریز شده بود، درحالی که خودش این کار را انجام نداده بود و عدهای به اسمش و با حساب وی این کار را انجام دادند. ۲۰ درصد معوقات مالیاتی ما برای کارتهای بازرگانی است.