به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری ششمین همایش بینالمللی تئاتر مردمی پیادهروی اربعین «روایت راهیان» با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، کوروش زارعی مدیر کل هنرهای نمایشی، سید محمد مصطفی موتورچی دبیر همایش و آرش ساربان دبیر اجرایی این رویداد برگزار شد.
در ابتدا، «علی فروزانفر» معاون هنری حوزه هنری، با بیان اینکه همایش «روایت راهیان» عرض ارادت اهالی فرهنگ بهخصوص فعالین حوزه هنرهای نمایشی به محضر حضرت اباعبدالله (ع) است، گفت: همایش امسال از نظر کمیت، کیفیت و گستره جغرافیایی یک رویداد متفاوت خواهد بود و مجموعه هنرهای نمایشی در این زمینه برنامه مفصلتری را تدارک دیده است.
وی اتفاق اربعین و موضوع راهپیمایی اربعین را یک اتفاق آخرالزمانی، فرا منطقهای و انسانی دانست و با تأکید براینکه همه بشریت خودشان را مدیون حرکت سیدالشهدا (ع) میدانند، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اتفاقاتی که در عرصه فرهنگ و اجتماع دارای اهمیت است و خط و مشیها را مشخص میکند، جریانهای هنری است. هرچیزی که در طول تاریخ خواسته ماندگار شود از طریق زبان هنر ماندگار شده است لذا هرچیزی در طول تاریخ هنری شده است ماندگار شده و در قالب یک اتفاق تمدنی وجه خودش را نشان داده است.
فروزانفر تئاتر و هنرهای نمایشی را از مهمترین عرصههای هنری دانست و با تأکید براینکه هنرمندان در همایش مردمی «روایت راهیان» بهنوعی خودشان را به یک دریا وصل میکنند تا ماندگاری این جریان را مستحکم کند، افزود: امسال بخشهای شعر، ادبیات و سرود به رویداد روایت راهیان اضافه میشود و امیدواریم در سال آتی بتوانیم جریانهای تازهی دیگری را رقم بزنیم و ما در حوزه هنری با تمام توان حمامی خواهیم بود تا این اتفاق بتواند بروز بهتری را داشته باشد.
در ادامه، «کوروش زارعی» مدیر کل هنرهای نمایشی حوزه هنری به برگزاری ششمین همایش تئاتر اربعین اشاره کرد و با بیان اینکه خوشحالم که عمر و سابقه هنری خود را در مسیر اهل بیت علیهم السلام مصرف کردهام و آرزو دارم همواره خادم امام حسین (ع) باشم و اگر افتخاری در سینما و تئاتر دارم به واسطه نوکری امام حسین (ع) است، افزود: امسال گستردگی کارمان در تئاتر روایت راهیان خیلی بیشتر شده و کار محدود به هنرهای نمایشی نیست.
وی با بیان اینکه سالهای آینده ابعاد و گرایشهای مختلف هنری را در مسیر اربعین گستردهتر خواهیم کرد، گفت: کرونا سال گذشته شرایط ما را برای اجرا در این همایش سخت کرد، اما برای اولینبار یک گروه نمایشی در بینالحرمین و صحن امیرالمومنین در نجف اشرف اجرای نمایش کردیم درحالی که هیچ گروه نمایشی در بینالحرمین اجرای نداشته بود و این برای ما یک توفیق بزرگ بود.
مدیر کل هنرهای نمایشی حوزه هنری از حجتالاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری برای حمایت از این رویداد نمایشی قدردانی کرد و با بیان اینکه رویداد همایش «روایت راهیان» یک نذر فرهنگی است و هیچ هنرمندی که اجرا خواهند داشت دستمزدی دریافت نمیکنند بلکه این نذر فرهنگی هنرمندان تئاتر آیینی کشور است، گفت: بسیاری از هنرمندان در نوبت هستند تا در این رویداد حضور داشته باشند و در این همایش شرکت کنند، اما ما محدودیت ظرفیت داریم.
زارعی از ثبتنام ۶۰ گروه نمایشی برای حضور در همایش مردمی تئاتر «روایت راهیان» خبر داد و تصریح کرد: امکان پذیرایی، هدایت و بهرهبرداری از این حجم هنرمند برای این همایش مقدور نیست و مدیریت تیم اعزامی امسال دشوار خواهد بود چراکه امسال تعداد زائران اربعین بیشتر از سالهای گذشته خواهد بود لذا اسکان، پذیرایی و اجرا دادن این تیمها سخت است که ظرفیت آن وجود ندارد.
وی از تدارک گروههای نمایشی برای اجرا در مرزهای خسروی، مهران، شلمچه و چزابه خبر داد و با تأکید براینکه برنامههایی برای گروههای نمایشی تدارک دیدهایم، افزود: امسال گروههای نمایشی در مرزها فعال خواهند بود و اجرای لب مرز خواهیم داشت و سعی میکنیم زمینه حضور آنها را برای سالهای آینده در مسیر راهپیمایی آماده کنیم.
سپس، «سید محمدمصطفی موتورچی» دبیر همایش با بیان اینکه عمیقاً معتقد به واژه نذر فرهنگی برای همایش تئاتر روایت راهیان هستیم، افزود: امسال روایت راهیان شعر، سرود و هنرهای تجسمی را با رویکرد نمایشی به این اتفاق اضافه میکند لذا با شعر و سرود و هنرهای تجسمی صرف روبرو نخواهیم بود و سعی کردهایم این رویدادها را به صورت نمایشی داشته باشیم.
وی در تشریح برنامههای این همایش گفت: امسال شبیهخوانی، نقالی، پردهخوانی، نمایش خیابانی، مقتلخوانی و شعر، سرود و هنرهای نمایشی را در این رویداد خواهیم داشت. همچنین برنامهای برای سربازان ۱۴۰۰ امام زمان (عج) تدارک دیدهایم که با رویکرد نمایشهای عروسکی است و کارها علاوه بر زبان فارسی، به زبانهای انگلیسی، عربی، ترکی، اردو و پشتو ارائه خواهند شد.
در پایان، «آرش ساربان» دبیر اجرایی این رویداد درباره بازه زمانی اجراهای رویداد مردمی تئاتر «روایت راهیان» با بیان اینکه تاریخ اجراهای ما از ۱۷ تا ۲۶ شهریور با حضور ۲۰۰ هنرمند از ۲۵ استان کشور و ۲ کشور افغانستان و پاکستان در ۲ بخش ایران و عراق برگزار خواهد شد، افزود: مرزهای شلمچه، چزابه، خسروی و مهران بخش ایران همایش است و در بخش عراق در شهرهای نجف اشرف، مسیر پیاده روی، کربلای معلی و شهرهای کاظمین و سامرا اجرا داریم.
وی با بیان اینکه ۸۳ اثر به همایش روایت راهیان رسیده است، خاطرنشان کرد: ما تا روز انتهایی بررسی آثار شاهد دریافت آثار بودیم لذا بسیار خوبی از این همایش صورت گرفت درحالی که این اتفاق یک نذر فرهنگی است و چنین استقبالی نشان میدهد هنرمندان ما پای کار امام حسین (ع) هستند و حضور برایشان مهم است.
دبیر اجرایی درباره اجراهای گروههای نمایشی در خاک عراق گفت: در بخش عراق ۲۵ اثر از ۱۹ استان کشورمان پذیرفته شده است و در بخش ایران ۱۴ اثر از ۹ استان کشور وجود دارد و ۲ کشور پاکستان با یک گروه سرود با زبان پشتو و کشور افغانستان با یک نمایش آیینی به زبان اردو در همایش حضور دارد. در کنار این همایش کامیون سفیر برنامههای فرهنگی مختلفی را در طول مسیر دنبال خواهد کرد.