به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، چهارشنبه، در نشستی در ریاض به ریاست «فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر امور خارجه عربستان سعودی به اتهامپراکنی علیه ایران پرداختند.
بنابر گزارش شامگاه چهارشنبه خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، در این نشست افزون بر وزیر خارجه عربستان سعودی، «خلیفه شاهین المرر» وزیر مشاور امارات، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر خارجه بحرین، «بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر خارجه عمان، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر، «احمد ناصر المحمد الصباح» وزیر خارجه کویت و «نایف فلاح مبارک الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس حضور داشتند.
شورای همکاری خلیج فارس در نشست مذکور ادعای امارات درباره جزایر سهگانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را تکرار کرد و ضمن ادعای حاکمیت امارات بر این جزایر، از ایران خواست که برای حل این مسئله با ابوظبی وارد مذاکره مستقیم شود یا دو طرف به دیوان عالی بینالملل رجوع کنند.
شورای همکاری همچنین با مداخله در مذاکرات هستهای ایران و اتهامزنی به این کشور، رفتار ایران را «متزلزلکننده ثبات منطقه» و این کشور را حامی آنچه «تروریسیم و شبهنظامیان فرقهگرا» خواند، توصیف کرد.
این شورا در ادامه خواستار شرکت در مذاکرات هستهای و تمامی مذاکرات و نشستهای منطقهای و جهانی مرتبط شد و در عین حال بر لزوم گنجاندن برنامه موشکی ایران، امنیت دریانوردی و تأسیسات نفتی در مذاکرات هستهای و... تأکید کرد.
شورای همکاری خلیج فارس همچنین ادعاهای همیشگی خود علیه ایران را تکرار کرد و بدون اشاره به مداخله امارات و عربستان سعودی در امور یمن، ایران را به «دخالت در امور یمن»، «قاچاق کارشناسان نظامی و سلاح» به این کشور متهم کرد.
در بخش دیگری از این بیانیه به «مواضع شورای همکاری و تصمیمات ثابت این شورا در خصوص روابط با جمهوری اسلامی ایران» اشاره و «بر لزوم پایبندی این کشور به منشور سازمان ملل متحد و حقوق بینالملل درباره روابط میان کشورها از جمله اصول حسنهمجواری، احترام به حاکمیت کشورها، عدم مداخله در امور داخلی، حل اختلافات از راه مسالمتآمیز، عدم استفاده از زور یا تهدید با آن و نفی تروریسم و فرقهگرایی» تأکید شد.
این اتهامات و ادعاها در حالی علیه ایران تکرار میشود که «سعید خطیب زاده» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه ایران پیشتر درباره درخواست شورای همکاری برای شرکت در مذاکرات هستهای تأکید کرده بود: «برجام و کشورهای متعهد آن که در متن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به وضوح آمده و بر همین مبنا طرفهای مذاکرات اخیر وین، نزد هر فرد آشنا به مقدمات مسائل بینالمللی روشن است و لذا طرح درخواستهایی از این دست که صادرکنندگان آن به خوبی از بیمبنا و بلاوجه بودن آن آگاه هستند، فقط نشاندهنده عمق بیتوجهی این شورا به بدیهیاتی است که نتیجهای جز بی اعتباری روزافزون برای آن ندارد و در همین ارتباط، این شورا در حالیکه به بزرگترین زرادخانه سلاحهای آمریکایی و غربی در جهان تبدیل شده، در جایگاهی قرار ندارد که در مورد برنامه موشکی و امور مرتبط با سیاستهای نظامی و دفاع بازدارنده اظهارنظری بکند».
سخنگوی سابق دستگاه دیپلماسی ایران همچنین در ادامه با تاکید مجدد بر مواضع همیشگی ایران، جزایر سهگانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران خوانده بود و در عین حال افزود بود: «جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی بر این جزایر را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود دانسته و آن را به شدت محکوم میکند».
خطیبزاده همچنین تصریح کرده بود: «تکرار این مواضع مداخله جویانه به هر شکلی کاملا مردود است و هیچگونه تاثیری بر واقعیتهای موجود حقوقی و تاریخی نداشته و نخواهد داشت.»