به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مراسم تحلیف کارشناسان نظامی و انتظامی فراجا (شهریور ۱۴۰۱) با حضور سردار "محمدعلی نوری نژاد"؛ معاون هماهنگ کننده فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران برگزار و در این مراسم به اهمیت و خطیر بودن وظیفه کارشناسان، امانت داری و تسلط آنها بر موضوعات تاکید شد.
*امر خطیر کارشناسی در فراجا
سردار "محمدعلی نوری نژاد" در این مراسم ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای والامقام و معزز انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، شهدای عرصه نظم و امنیت، مدافعان حرم و درود و سلام بر روح بلند و ملکوتی امام راحل و آرزوی سلامتی و طول عمر با عزت برای مقام معظم رهبری امام خامنهای عزیز " مدظله العالی" به اهمیت امر کارشناسی اشاره کرد و گفت: به لحاظ تکلیف قانونی ماده ۱۳۰ مجازات اسلامی و ماده ۶۱۴ آیین دادرسی که اصلاح شده، نیروهای مسلح وظیفه معرفی کارشناسان را بر عهده دارند؛ فرماندهی کل انتظامی کشور با توجه به تنوع ماموریتها از مرز تا مرکز مسلما در این امر وظیفه خطیر و سنگین تری را بر عهده دارد.
وی تصریح کرد: امروز، کارشناسی وقایع و حوادث و پروندههایی که در فرماندهی انتظامی کشور تشکیل میشود و قرار است که به همکارانمان در دستگاه قضائی از جمله قوه قضائیه و دادگستری یاری رساند، ضرورت و اهمیت معرفی کارشناسان را دو چندان میکند.
*تنوع و گستردگی ماموریتها
این مقام ارشد انتظامی با تاکید بر تنوع ماموریتهای فرماندهی کل انتظامی کشور عنوان کرد: اجرای ماموریتها در مجموعه انتظامی کشور با نیروهای مسلح کاملا متفاوت است؛ فراجا به واسطه ماموریتهای ذاتی و محوله ارتباط تنگاتنگ و گستردهای با مردم در سطح جامعه دارد، بنابراین ارائه نظر کارشناسی در مجموعه انتظامی کشور بسیار سنگین و خطیر است.
*امانت داری، تسلط و اشراف
وی تصریح کرد: اجرای امر کارشناسی ایجاب میکند عزیزانی که به عنوان کارشناس انتخاب میشوند دارای یک سری ویژگیهای مدنظر باشند که امانت داری، تسلط و اشراف کامل بر موضوع از جمله ویژگیها و انتظارات از کارشناسان است.
سردار نوری نژاد تاکید کرد: اولین گزارشی که توسط کارشناسان در پرونده ارائه میشود، اصلیترین سند برای اظهار نظرهای بعدی است، بنابراین در این خصوص تسلط و اشراف بر موضوع از اهمیت دو چندانی برخوردار است.
*آموزش مستمر و حرفهای
وی با بیان اینکه به حق نظر دادن و عمل به قانون از دیگر مواردی است که کارشناسان باید به آن اهتمام ویژه داشته باشند، عنوان کرد: افرادی به خوبی میتوانند نظر کارشناسی ارائه بدهند که مسلط بر موضوعات باشند و همچنین در صحنه نیز اشراف کامل داشته باشند، این امر از الزامات برای اجرای ماموریتها است.
این مقام ارشد انتظامی تاکید کرد: به هر میزان که کارشناسان بر موضوعات اشراف و تسلط داشته باشند قطعا در اجرای ماموریتهای محوله تاثیر خواهد داشت؛ از سویی اجرای ماموریتها به نحو مطلوب نیازمند آموزشهای تخصصی مستمر و حرفهای است که بحمداله در دانشگاه و مراکز آموزشی انتظامی کشور به این مهم اهتمام ویژه شده است.
*تربیت کارشناسان در ۲۶ رشته
سردار نوری نژاد به تربیت تعدادی کارشناس در ۲۶ رشته و آمادگی برای ارائه خدمات کارشناسی در خصوص پروندههای قضائی کارکنان نظامی و انتظامی در نزد سازمان قضائی نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: با توجه به نیاز کارشناسان انتظامی جهت ارائه نظریه درخصوص پروندههای مفتوح کارکنان در نزد سازمان قضائی نیروهای مسلح، با برنامه ریزیهای صورت گرفته تعدادی کارشناس در ۲۶ رشته مختلف پس از طی دورههای مربوطه تربیت شدند و آمادگی ارائه خدمات کارشناسی را دارند که با انجام این روند تسریع در رسیدگی و احقاق حق طرفین در پروندههای مفتوحه مرجع قضائی ملموس خواهد بود.
*بهره بردن از فناوری روز در امر کارشناسی
سردار نوری نژاد به موضوع مهم هوشمندسازی اشاره کرد و گفت: بحمداله بهره بردن از فناوری روز و تحقق هوشمندسازی در فراجا بین سایر نیروهای مسلح حرف اول را میزند؛ بنابراین بایستی از این ظرفیت ها، قابلیت و توانمندی در امر کارشناسی بهره لازم را ببریم.
*فراهم بودن زمینه تربیت کارشناسان خبره در فراجا
وی با تاکید بر اینکه زمینه تربیت و آموزش کارشناسان در مجموعه انتظامی کشور فراهم است، تصریح کرد: با توجه به تنوع ماموریتها در فرماندهی انتظامی کشور، این مجموعه میتواند با توجه به امکاناتی که در اختیار دارد، خبرهترین کارشناسان را در حوزههای مختلف ماموریتی آموزش دهد.
این مقام ارشد انتظامی در ادامه تاکید کرد: زمانی که فعالیت مطلوب، علاقه مندی، امانت داری و تسلط در کارشناسان را شاهد باشیم، قطعا زمینه ارتقاء کارشناسان در تمامی حوزهها در فراجا بیش از پیش فراهم خواهد شد.
سردار نوری نژاد گفت: اگر ماموریتها به درستی و به نحو مطلوب انجام شود امنیت و آسایش را برای مردم به ارمغان خواهد آورد و مردم نیز از آن بهرهمند خواهند شد.