به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، صفر نصرالهزاده، رئیس دانشگاه تبریز در دیدار با معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با بیان اینکه محیط زیست واژهای آشنا برای همهی انسانها است، گفت: محیط زیست به منزلهی خانه و حتی بزرگتر از خانهی انسانها بوده و بازیگران زیادی دارد و مدیریت محیط زیست کاری بسیار سخت است.
نصرالهزاده ادامه داد: مشکلات زیادی در بحث محیط زیست استان مخصوصا دریاچه ارومیه وجود دارد و علیرغم تشکیل جلسات و تاکید بر اهمیت احیاء دریاچه ارومیه، آنطور که باید مورد عنایت جدی قرار نگرفته است و امیدواریم با اکوسیستمی که تشکیل خواهد شد، از ظرفیت دانشگاهها استفاده شود.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه خدمت در عرصه محیط زیست یک کار عبادی است، گفت: دانشگاههای استان آمادگی کامل خود را برای همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان جهت احیاء دریاچهی ارومیه و سایر مشکلات زیست محیطی استان اعلام کرده و با شناختی که از مدیریت آن مجموعه وجود دارد، امیدواریم اتفاقات خوبی در این حوزه رقم بخورد.
احیاء دریاچه؛ مطالبه همهی مردم ایران
علی سلاجقه، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست نیز در این دیدار طی سخنانی گفت: دانشگاهها و فارغ التحصیلان دانشگاهی دارای حرّیت خاصی هستند که باید از این حرّیت نهایت استفاده را داشته باشیم.
علی سلاجقه با تاکید براینکه مسئولیت سازمان محیط زیست ارتقاء شاخصههای محیط زیست در کشور است، ادامه داد: متاسفانه در طول سالها، علی رغم عقد قراردادهای میلیاردی با بعضی از دانشگاهها نتایج و دستاورد آنچنانی بهدست نیامده است و یکی از برنامههای ما در سازمان از بین بردن این مشکلات است و در این مسیر دانشگاهها باید پای کار بیایند.
وی با اشاره به موضوع دریاچه ارومیه نیز گفت: احیاء دریاچهی ارومیه مطالبهی همهی مردم ایران و یک موضوع ملی بوده که سرنوشت کشور به این موضوع گره خورده است و باید در امر احیاء دریاچه بهصورت جهادی کار کنیم.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: انتقال دبیرخانهی ستاد احیاء به آذربایجان غربی یکی از اقدامات انجام شده در ستاد احیاء است که علت این کار حضور میدانی مسئولین استانی است و تمامی پشتیبانیهای ملی و کشوری نیز انجام خواهد شد.
وی، تشکیل کارگروههای علمی، تحصصی و عملی در استان متشکل از سازمانهای مربوطه و روسای دانشگاهها را خواستار شد و گفت: اعتبارات لازم برای تکمیل سد کانی سیب در نظر گرفته شده و یکی دیگر از خواستههای ما از استانداران این منطقه بحث حقآبه است که باید بهصورت تمام و کمال داده شود تا میزان ۳.۴ میلیون متر مکعب در سال تحقق یابد.
سلاجقه در خاتمه تاکید کرد: دانشگاهها باید پای کار بیایند و در موضوعات مهمی، چون اصلاح الگوی کشت که در سالهای اخیر آسیب زیادی به دریاچه وارد کرده است، با سازمان جهاد کشاورزی همکاری داشتهباشند تا علاوه بر گسترش فعالیتهای علمی خود، در نجات محیط زیست نیز نقش آفرینی کنند.
ضرورت افزایش تعامل بین دانشگاه تبریز و سازمان حفاظت محیط زیست
جلال شیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این جلسه گفت: دانشگاه تبریز با دارا بودن ۲۵ دانشکده و بیش از ۲۶ هزار دانشجو و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری، ظرفیتهای زیادی برای کمک به حل مشکلات زیست محیطی دارد و میزان ارتباطات دانشگاه و سازمان حفاظت محیط زیست باید بیش از شرایط فعلی باشد که امیدواریم با مدیریت جدید شاهد افزایش تعامل و همکاریهای فی ما بین باشیم.