به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، کاخ سفید امروز سه شنبه به ازسرگیری غنی سازی ۶۰ درصدی ایران در سایت فردو واکنش نشان داد.
«جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید در ادامه تلاش مذبوحانه کشورش برای تشکیک در توانمندیهای ایران در فن آوری صلح آمیز هستهای در این خصوص گفت: مطمئن نیستیم که ایران غنیسازی اورانیوم تا ۶۰ درصد در سایت فردو را آغاز کرده است!
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید در این باره ادامه داد: ما با نگرانی شدید به نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران ادامه میدهیم. ما تهدیدی را که ایران در منطقه ایجاد میکند به رسمیت میشناسیم و به همین دلیل است که مایلیم اطمینان حاصل کنیم که همه گزینهها روی میز باقی میمانند.
وی در ادامه افزود که به توافق با ایران بر سر برنامه هستهای این کشور نزدیک نیستیم.
این مقام کاخ سفید در ارتباط با پکن نیز گفت: دیدار سران آمریکا و چین امید را برای از سرگیری ارتباطات میان دو کشور که پس از سفر «پلوسی» (رییس وقت مجلس نمایندگان آمریکا) به تایوان به حالت تعلیق درآمده بود، بازگرداند.
«کربی» خاطر نشان کرد: هیچ مذاکرهای با روسیه در مورد عملیات ترکیه در سوریه وجود ندارد. ترکیه از تهدید تروریستی رنج میبرد و حق دفاع از خود را دارد؛ اما موضع ما در مورد عملیات فرامرزی ثابت است. میترسیم که عملیات ترکیه شرکای ما در نیروهای دموکراتیک سوریه را مجبور به تضعیف مبارزه با داعش کند!
در ارتباط با ازسرگیری غنی سازی در فردو، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ساعاتی پیش در حاشیه گفتگو با خبرنگاران درباره اقدامات انجام شده از سوی سازمان انرژی اتمی در مراکز فردو و نطنز توضیح داد: در روزهای اخیر شاهد صدور قطعنامه علیه ایران بودیم که این کار با عکس العمل متقابل ما مواجه شد به طوری که در روزهای اخیر تولید اورانیوم UF ۶ با غنای ۶۰ درصد در فردو از سر گرفته شد.
به گزارش مهر، پنجشنبه هفته گذشته شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بار دیگر با صدور قطعنامهای خصمانه علیه کشورمان، ایران را به عدم همکاری کافی در خصوص وجود ذرات اورانیوم ادعایی در ۳ مکان اعلام نشده متهم و عنوان کرد که تهران در راستای اجرای وظایف قانونی خود و بدون تأخیر بایستی اقداماتی را صورت دهد.
این قطعنامه با ۲۶ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع به تصویب این شورای ۳۵ عضوی رسیده است و اگر به لحاظ جمعیتی به کشورهایی که با این قطعنامه همراهی نکردند نگاه کنیم، بخش قابل توجهی از جمعیت جهان به شمول کشورهای هند، چین، روسیه، آفریقای جنوبی و … مخالف سوء استفاده ابزاری کشورهای غربی از آژانس برای اعمال فشار حداکثری علیه ملت ایران هستند.
پیش از این اقدام غیرسازنده از طرف آمریکا و ۳ کشور اروپایی در شورای حکام آژانس، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از برگزاری جلسات متعدد بین سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین خبر داد و افزود: در حالی که طی هفتههای اخیر هیئت سازمان انرژی اتمی ایران با نگاهی رو به جلو در حال گفتگو و تعامل با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای یافتن راه حلی عملی جهت حل و فصل موضوعات پیچیده و فنی پادمانی بود، هیچ دلیل موجه فنی یا فوریت پادمانی برای ارائه قطعنامه علیه ایران وجود ندارد.