به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم نکوداشت تأسیس معاونت فناوری و نواوری وزارت علوم با حضور زلفیگل وزیر علوم، معاونان وزیر علوم و جمعی از روسای پارکهای علم و فناوری در سازمان پژوهشهای ایران برگزار شد.
علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با اشاره به شعار سال و تاکید رهبر معظم انقلاب به اشتغال دانش بنیان گفت: در این زمینه توانستیم از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲ رتبه خود را از ۱۲۰ به ۵۳ جهان ارتقا دهیم.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با ذکر آمار گزارشی از فعالیتهای فناوری و نوآورانه گفت: تعداد ۵۱ پارک علم و فناوری، ۲۶۲ مرکز رشد و واحدهای فناوری، ۱۱۱ هزار شاغلین این حوزه، ۷۷۳۵ شرکت دانشبنیان، ۱۱۹۰۰ واحد فناور، ۲۶ پردیس فناوری و نوآوری، ۹۰۰ شرکت دانشبنیان نوع۳، ۲۱۲۹ شرکت دانشبنیان مستقر در پارکها و مراکز رشد آماری از پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در یک نگاه است.
وی افزود: در نظر داریم با مشارکت وزارت بهداشت پارکهای دارویی ایجاد کنیم، همچنین ایجاد پارکهای خصوصی از دیگر برنامههای پیش رو است.
خیرالدین گفت: هدف ما افزایش تعداد پردیس های فناوری است که باعث مشارکت با پارک میشود. تعداد واحد فناور تا کنون به ۱۱ هزار رسید. طرح تانا نیز در ۱۵ استان کشور در حال برگزاری است، انعقاد تفاهم نامه با شرکتهای بزرگ مانند خودرو سازی و برخی وزارتخانهها جز دیگری از راهبردهای ما بوده است.
معاون فناوری و نواوری وزیر علوم ادامه داد: در حوزه بین الملل پارکها همکاری خوبی با خارج از کشور داشتهاند.
وی با اشاره به ترویج کارآفرینی دانشگاه گفت: طرح ترویج کارآفرینی دانشگاه آمادگی دارد حدود ۳۰ هزار دانشجو در هر سال را پوشش دهند و مبلغ یک میلیون تومان به هر دانشجو تعلق بگیرد.
خیرالدین افزود: جشنواره فیلم کوتاه فناوری و نوآوری و طرح گرند فناوری که به منظور حمایت از پایان نامههای ارشد و دکتری بوده است؛ حدودا بین ۲۰ تا ۹۰ میلیون تومن برای حمایت از طرحها و پایاننامهها به دانشجویان تعلق میگیرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به طرح جدید دستیار فناوری ادامه داد: طی چهارماه گذشته از طرح دستیار فناوری حدود ۲۰۰ دانشجو استقبال کردهاند که مقداری حقوق به این دانشجویان تعلق میگرد.
وی به فروش شرکتها و پارکهاب علم و فناوری اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱۱۰ میلیون دلار توسط پارکها فروش انجام شده است.