به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدصادق قنادزاده سرپرست اداره شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت در ارتباط با جزئیات فعال شدن تجارت ترجیحی میان ایران و پاکستان اظهار داشت: تجارت ترجیحی میان ایران و پاکستان از سال ۲۰۰۴ امضا شده است، اما در سال ۲۰۱۷ از بیش از ۲ هزار کالاهای مورد توافق برای تجارت میان دو کشور، واردات برخی از آنها به کشورمان ممنوع شد.
وی افزود: ممنوعیت وارادات این کالاها توسط ایران، موجب نارضایتی مقامات پاکستانی شد؛ از طرفی با توجه به قانون و توافق، نباید ممنوعیتهای داخلی بر تجارت ترجیحی میان دو کشور لطمه وارد میکرد.
سرپرست اداره شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ادامه داد: بر این اساس ۱۰۰ کد تعرفه از ۳۱۷ کد تعرفه که تخلیف تعرفه داده شده بود رفع ممنوعیت شد و به سند اولیه بازگشتند.
وی با بیان اینکه در تجارت میان دو کشور در واقع تخفیف تعرفه برای تجارت میان دو کشور ایجاد شده است تصریح کرد: از ۳۱۷ کالا که در کد تعرفه واردات آنها تخفیف داده شده و به طور متوسط تعرفه ۳۲ درصد بود بعد از توافق نامه جدید به طور متوسط حدود ۱۹.۵ درصد کاهش تعرفه داده شده است.
قنادزاده گفت:۱۱۹ ردیف تعرفه وارداتی شامل همه انواع منسوجات و کفش نیز شامل کاهش تعرفه در تجارت ترجیحی میان دو کشور ایران و پاکستان شده است که لیست دقیق آن در سامانه جامع تجارت قرار دارد.