به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، بازدید راهیان پیشرفت دانشجویان مهندسی نفت دانشگاه ایلام از تاسیسات منطقه عملیاتی آذر واقع در مهران با حضور ۲۲ دانشجو برگزار شد.
میدان آذر از بزرگترین و پرچالشترین میادین در خاورمیانه است که دارای ۲۰ حلقه چاه تولیدی با ظرفیت تولید روزانه ۷۵۱۰۰ بشکه نفت در روز و ۷۸ میلیون فوت مکعب گاز در روز، از میادین اصلی کشور به شمار میآید.
از مهمترین فعالیت این میدان میتوان به حفاری ۱۹ حلقه چاه تولید و ۱ حلقه چاه تزریقی به طول ۸۸ کیلومتر با استفاده از دکلهای بومی سازی شده، اجرای عملیات شکافت اسیدی، احداث تاسیسات سرچاهی و و احداث ۶۰ کیلومتر خط لوله جریانی، احداث حدود ۳۲۰ کیلومتر خط لوله صادرات گاز و نفت، احداث پست برق با توان ۱۳۲/۱۱ کیلو اشاره نمود.
از دستاوردهای این میدان میتوان به توسعه میدان در بدترین شرایط تحریم و رقابت نابرابر با شرکتهای بین المللی، انجام حفاری چاهها با عمق بسیار بیشتر از میانگین چاههای دیگر در کشور، افزایش تولید از طریق انجام عملیات اسیدکاری و بالابردن حجم دبی برای اولین بار در ایران و انجام عملیات شکافت اسیدی برای اولین بار در ایران اشاره نمود.
همچنین این میدان حاصل بومی سازی فرزندان ایرانی بوده که بالغ بر ۷۵ درصد مواد مورد نیاز این میدان از طریق شرکتهای ایرانی فراهم آورده میشود و در ایجاد باور ملی در توانایی توسعه میادین پیچیده نفتی توسط کارشناسان و مهندسان ایرانی سهیم میباشد.
لازم به ذکر است شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر در مراسم جایزه بین المللی مدیریت تعالی پروژه سال ۲۰۲۱ (IPMA Global Awards ۲۰۲۱) که در سن پترزبورگ روسیه برگزار شد، در بخش مگاپروژهها موفق به کسب مدال طلا گردید. این موفقیت غرورآمیز برای نخستین بار توسط یک شرکت-پروژه ایرانی کسب شده است.