به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، قدرت الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در یکصد و سی و یکمین جلسه شورا ضمن تسلیت به مناسبت شهادت شهید رضا دارابی در حادثه آتش سوزی ساختمان ۱۵۳ خیابان بهار، اظهار کرد: دیروز ساعت ۱۰:۲۰ با تماس شهروندان با سامانه ۱۲۵، نیروهای سه ایستگاه به محل میرسند و پس از تخلیه ساختمان، اطفای حریق را آغاز میکنند.
وی افزود: سه طبقه منفی دپوی وسایل آتش زا بوده که هر ساختمان ۳۸۰ متر مربع مساحت داشته است؛ این ساختمان در دی ماه سال قبل حکم قضایی داشته و هفته قبل حکم جلب برای مالک صادر شده بود.
محمدی اظهار داشت: درجه حرارت به ۱۵۰ درجه افزایش یافت، نیروهای ما در این درجه یک دقیقه نیز دوام نمیآوردند و مدام گروهها جابجا میشدند، تمام ساختمانهای اطراف تخلیه شدند و سریعا دستگاههای لرزه نگار مستقر شدند تا هرگونه لرزه گزارش داده شود و بتوانیم آتش نشانان را تخلیه کنیم و همین باعث شد حادثه تلخ تری رخ ندهد.
وی با بیان اینکه اگر یک ساعت بیشتر طول میکشید ساختمان حتما فرو میریخت، گفت: اجناس این ساختمان باید سریعا تخلیه و تخریب شود.
محمدی با بیان اینکه پس از خروج هر گروه آتش نشان حضور و غیاب صورت میگرفت، یادآور شد: یکی از آتش نشانان ما در چاهک آسانسور سقوط کرد و به شهادت رسید؛ متاسفانه طبقه منفی یک این ساختمان درب آسانسور نداشت و تخلف در اجرای آن صورت گرفته بود.
وی ادامه داد: روند شهادت آتش نشانان ادامه دارد، اتاق اصناف و اتحادیهها و وزارت صمت و دستگاههای بیمه گر کجا هستند و چه وظایفی دارند؟ مصیبتهای تهران را نباید تنها به دوش شهرداری انداخت، بیمه مرکزی باید جلوی بیمه این ساختمانها را بگیرد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه روزانه ۱۵۰ حریق در تهران رخ میدهد، گفت: باید هزینه مالکین ساختمانهای پرخطر را بالا برد؛ یک سوم تهران از جنس این ساختمان هاست و مناطق ۱۱، ۱۲ و ۱۵ به انبار تبدیل شده اند.
وی افزود: اگر دستگاه قضا محکم برخورد کند، قطعا شاهد حوادث کمتری از این دست خواهیم بود.
در ادامه مهدی چمران، رئیس شورا ضمن تسلیت مجدد برای شهادت شهید رضا دارابی و آرزوی اینکه این اتفاق پایان حوادث اینچنینی باشد، اظهار داشت: این تغییر کاربریهایی که انجام میشود، قانونی نیست، در نقاط مختلفی این انبارها وجود دارد چه در بازار و چه در مکانهای دیگر از خانههای مسکونی به عنوان انبار استفاده میشود، در خیابان امین حضور هم شاهد چنین تغییر کاربریهایی هستیم که بارها در این باره هشدار داده شده است، از شهرداران منطقه در خواست میشود نسبت به این موضوع حساستر باشند و در خصوص اقدامات انجام شده در این باره گزارش دهند تا بتوان به طرق قانونی مانع از آنها شد.
وی ادامه داد: اقداماتی که در این باره انجام میشود، به نفع مردم و همه است فقط این نیست که به کمک شهرداری برویم، شهرداری به وظایف خود عمل میکند، آنها به جای کمک به شهرداری به قانون عمل کنند، اصناف، وزارت صمت و رفاه باید همه به صحنه بیایند و کار خود را انجام دهند.