به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه قطری العربی الجدید به نقل از منابع آگاه از پرونده گفتگوهای ایران و عربستان سعودی در پکن مدعی شد که پرونده یمن حجم زیادی از گفتگوها بین تهران و ریاض در پکن را به خود اختصاص داده بود و در این گفتگوها تفاهمهایی شد که بیشتر وعدههای متبادل بود.
به نوشته این روزنامه، طرف سعودی لغو کامل محاصره از یمن را به دست یابی به راه حل نهایی به بحران یمن ربط و وعده داده است و در صورت دست یابی به توافق آتش بس طولانی مدت در مباحثاتی که برای آن تدارک میشود، به شکل گستردهای محاصره یمن را کاهش دهد.
اخیرا برخی رسانههای غربی مدعی شدهاند که عربستان سعودی حاضر شده است در قبال برخی اقدامات ایران از جمله در پرونده یمن، از شدت انتقادها و خط خبری شبکه سعودی ایران اینترنشنال بکاهد؛ ادعاهایی که هیچ یک از مقامات رسمی تأیید نکردهاند و سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به ادعاها در مورد مذاکرات بر سر یمن نیز گفت که گمانه زنی است.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نسبت به جنگ عربستان و یمن گفت: موضوع یمن همواره یکی از اولویتهای ایران است. طبیعتا این انتظار است که با فضای مثبت جدید این تحول بتواند نتایج خوبی هم در ارتباط با موضوع یمن داشته باشد. البته موضوع یمن در اختیار خود یمنیها است. ما از آغاز معتقد بودیم که جنگ راهکار نیست و خسارت برای هر دو کشور و کل منطقه دارد. همواره ایران ابتکارعمل سیاسی را مطرح کرده است. ما البته با توجه به تاکیدی هم که در آخرین سفر آقای امیرعبداللهیان به ژنو صورت گرفت و در خواست دبیرکل سازمان ملل، در این زمینه وعده دادیم که تلاشهای خود را انجام خواهیم داد. ایران میزبان نماینده دبیرکل در تهران است.
وی افزود: موضوع مذاکرات ایران و عربستان دوجانبه بود و ایران به نیابت از هیچ ملت و دولتی مذاکره نمیکند مگر اینکه از ایران خواسته شود تا نقش مثبت خودش را ایفا کند و در خصوص یمن هم ایران نقش مثبت ایفا خواهد کرد. اما ملت یمن هستند که در خصوص سرنوشت خودشان باید نظر دهند.
جمعه هفته گذشته ایران و عربستان سعودی به میزبانی وساطت چین در پایتخت این کشور بر سر احیای روابط بین خود که از هفت سال پیش به صورت کامل قطع شده بود، به توافق رسیدند؛ از جمله اینکه طی دو ماه آینده سفارت خانهها بازگشایی شده و وزیران خارجه نیز دیدار و گفتگو کنند که این دیدار به گفته وزارت خارجه ایران و سعودی در روزهای آینده محقق خواهد شد.
اعلام این توافق با استقبال گسترده کشورهای عربی و اسلامی و حتی در سطح جهان رو به رو شد. روزنامه اماراتی الخلیج امروز در سرمقاله خود نوشت که توافق بین ایران و عربستان سعودی به موقع بود و منطقه خلیج فارس و کشورهای عربی به این توافق نیاز داشتند این توافق که از سوی همه کشورهای عربی خلیج فارس و بسیاری از کشورهای عربی و خارجی مورد استقبال گرفت، فضایی از خوش بینی نسبت به مرحله جدیدی در روابط بین کشورهای منطقه ایجاد کرد که منجر به حل درگیریهای موجود در بسیاری از کشورهای عربی خواهد شد.