به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳، از ساعات پایانی شب گذشته با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروهای دریایی ایران، چین و روسیه در منطقه شمال اقیانوس هند آغاز شد.
دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش پیش از ظهر امروز (جمعه ۲۶ اسفندماه) در ارتباط زنده تلویزیونی با Press Tv درباره رزمایش مرکب دریایی ۲۰۲۳ گفت: پایه اصلی رزمایش مرکب دریایی، امنیت دریایی است و امنیت همه دریانوردان جهان برای ما اهمیت دارد.
وی افزود: عمدتاً تمرکز ما در روز اول رزمایش مرکب دریایی ۲۰۲۳ بر روی نحوه هماهنگی ها، همکاریها، نجات کشتیهای تحت تهاجم و مقابله با تحرکات تروریستی بوده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، مقابله با تروریسم دریایی را جزو اهداف رزمایش مرکب دریایی ۲۰۲۳ اعلام کرد و افزود: امروز برخی نیروهای غیر موجه با حضور در منطقه چالشهایی را ایجاد کردهاند که باید مدیریت و هدایت میشد. لذا؛ همه ابزار چه در حوزه شناوری و چه در حوزه پروازی در این راستا به کار گیری شد و به میدان آمد و همه تمرینات پیش بینی شده با موفقیت انجام شد.
دریادار ایرانی با اشاره به راه حل اول برای ریشهکن کردن نیروهای غیر موجه در منطقه گفت: راه اول، کنار یکدیگر قرار گرفتن کشورهای منطقه در قالب آیونز است که میتوانند امنیت منطقه و ایمنی دریانوردان را تأمین کنند. چراکه هم دانش و قدرت و هم تجهیزات این کار را دارند.
وی افزود: گام دوم، ایجاد ائتلاف توسط کشورهایی است که احترام متقابل را متوجه میشود و به منافع یکدیگر احترام میگذارند. این کشورها میتوانند با ایجاد یک ائتلاف منطقهای بر پایه احترام به جامعه بشری به ویژه جامعه دریانوردان در خصوص تامین امنیت منطقه تلاش کنند.
رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ چهارمین رزمایش مرکب دریایی از رزمایشهای ایران، روسیه و چین است که امسال در حال برگزاری است. البته در این دوره دو کشور قزاقستان و پاکستان نیز به عنوان کشورهای ناظر حضور دارند.