به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، غلامرضا سالاری مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس در خصوص پرونده تخلف قاچاق سوخت گفت: از ابتدای امسال تاکنون تعداد هزار و ۲۴۰ فقره پرونده تخلف قاچاق سوخت در شعب تعزیرات حکومتی ویژه قاچاق کالا و ارز رسیدگی شده که نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۱ حدود ۱۷۰ درصد افزایش داشته است.
سالاری بیشترین تعداد پرونده قاچاق سوخت موجود را در شهرستان شیراز و سپس لار اعلام کرد و افزود: تعداد ۳۲۱ پرونده قاچاق سوخت در تعزیرات حکومتی شیراز و ۲۳۱ پرونده هم در اداره تعزیرات شهرستان لار بررسی شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس گفت: قاچاقچیان نیز با حکم شعب تعزیرات استان افزون بر ۴۰۵ میلیارد و ۴۷۷ میلیون ریال پرداخت جریمه محکوم شدند که این میزان جریمه نیز با توجه به تعداد پرونده های متشکله افزایش داشته است .
سالاری یادآور شد که احکام مورد اشاره به استناد تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب مجلس شورای اسلامی مبنی بر ضبط کالا و پرداخت جریمه ۲ برابر ارزش سوخت مکشوفه، صادر و اجرا شده و سوخت توقیف شده پس از صدور حکم قانونی تحویل شرکت پخش فرآورده های نفتی استان شده است.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان فارس و همجواری با استانهای مرزی تاکید کرد: میزان اختلاف زیاد میانگین قیمت فرآوردههای سوختی در بازار داخلی و کشورهای همسایه، انگیزه متخلفان برای قاچاق سوخت را افزایش میدهد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس با اشاره به روش های گوناگون متخلفان برای قاچاق سوخت و امکان افزایش آمار این تخلف هشدار داد و گفت: قاچاق کالا به هر ۲ موضوع مطرح شده در شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید آسیب زده و مانع تحقق آنها میشود، لذا مبارزه مستقیم نیروی انتظامی و رسیدگی های تعزیرات حکومتی، به تنهایی چارهساز نیست و در کنار آن باید اصلاح سیاستهای تجاری، نظام تعرفهای و غیر تعرفهای در سطح کلان و فرهنگ سازی و آگاه سازی جامعه درخصوص آسیبهای جدی قاچاق به رشد و تعالی بازار داخلی، تولید و جامعه نیز انجام شود.
سالاری افزود: تعداد ۲۱شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز در سطح استان وظیفه رسیدگی به پروندههای قاچاق را بر عهده دارند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس همچنین گفت: مسافری که قصد داشت ارز از کشور خارج کند، حدود ۳۸ میلیارد ریال جریمه شد.
سالاری افزود: گزارش پلیس امنیت اقتصادی درباره کشف ۱۶ هزار دلار و ۴۴ هزار و ۵۰۰ درهم از یک مسافر به مقصد دبی در شعبه بدوی تعزیرات شیراز بررسی شد.
وی ادامه داد: پس از پیگیری شعبه هفتم بدوی، تخلف این مسافر مبنی بر حمل و خروج ارز بیش از حد مجاز تعیین شده اثبات و متهم مورد نظر ۳۷ میلیارد و ۸۲۸ میلیون ریال جریمه شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس بیان کرد: بنا به دستورالعمل بانک مرکزی خروج بیش از پنج هزار یورو و معادل آن از کشو، درحکم قاچاق ارز و ممنوع است.