به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان وارد سومین ماه خود شده که در آن شهروندان بیشترین آسیب را متحمل شدهاند، به گونهای که بیش از نیمی از جمعیت ۴۵ میلیون نفری سودان با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم میکنند و صدها هزار نفر آواره شده و ساکنان مناطق درگیری در معرض انواع تهدیدات و خشونتها قرار دارند.
یک مقام دولتی در بخش خدمات بهداشت و درمان ایالت کردفان شمالی گفت: از زمان شروع درگیری میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در این ایالت دست کم ۲۵۰ غیرنظامی کشته و یکهزار نفر نیز مجروح شدهاند.
«فاتح عبدالرحمان» در گفتگو با روزنامه سودان تریبون با اشاره به کمبود شدید دارو در کشورش اظهار داشت: ما داروهای لازم را برای حالت اضطراری تهیه کردیم و بخش فوریتهای پزشکی بیمارستان شهرهای ابیض، ضمان و عسکری در حالت آماده باش قرار دارند.
از ۲۶ فروردین گذشته که درگیری میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در پایتخت سودان شروع شد، این درگیری به مناطق دیگری از جمله اقلیم کردفان و دارفور (مرکز و غرب) کشیده شده است. اکنون بیم آن میرود که جنگ میان ژنرال عبدالله برهان و سرلشکر حمیدتی به یک درگیری قومی و قبیلهای فراگیر تبدیل شود.
درگیری میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سبب شدهاست اموال غیرنظامیان به یغما رود و به نوامیس آنان تجاوز شود، به گونهای که کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل دوشنبه هفته جاری طی گزارشی اعلام کرد: بیش از ۵۳ زن و دختر سودانی توسط نیروهای واکنش سریع مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفتهاند.
پیش از این، سازمان مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان سودان با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود: از زمان شروع درگیریها تاکنون ۶۱ زن و دختر توسط نیروهای واکنش سریع مورد خشونت جنسی قرار گرفتهاند.
در این بیانیه آمده است: ۹ ایالت در معرض خشونت مرتبط با درگیری مسلحانه، آشوب و تحقیر قومیتی قرار دارند که هدف از آن آواره کردن شهروندان از خانه و کاشانه خود است.
سازمان مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان سودان در پایان بیانیه خود تصریح کرد: تداوم درگیری میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در اقلیم دارفور سبب شده زیرساختهای عمرانی این اقلیم ویران و امنیت ساکنان آن از جمله زنان و دختران جوانان در معرض خطر قرار گیرید و این خطر علاوه بر تهدید و آدم ربایی در مرگ و خشونت جنسی در اشکال مختلف نمایان میشود.
به گفته رئیس این سازمان، زنان و خانواده قربانیان خشونت جنسی به دلیل حفظ آبرویشان از گزارش کردن آزار و اذیت جنسی خودداری میکنند و این آمار فقط ۲ درصد قربانیان خشونت جنسی است.