به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، حیدر آسیابی، رئیس کل دادگستری استان گلستان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: با رصد مستمر و هوشیاری کامل واحدهای نظارت و حفاظت دادگستری استان گلستان در سال گذشته یک باند شهود دروغین در شرق استان گلستان منهدم و هفت نفر از اعضای اصلی آن دستگیر و اتهامات آنها در حال رسیدگی است.
آسیابی گفت: در سال گذشته ۱۸ وکیل متخلف ۱۲ کارشناسی رسمی متخلف و ۴۲ نفر از مدعیان کارچاق کنی در مجموعه قضایی استان گلستان دستگیر شده اند.
رئیس کل دادگستری استان گلستان ادامه داد: سال گذشته در راستای کاهش آمار زندانیان کیفری تعداد آرای بدل از حبس، از ۶ هزار فقره دادنامه عبور کرد و برای ۳۳۱ نفر از محکومان جرایم سبک هم پابند الکترونیکی در نظر گرفته شد.
وی افزود: پارسال ۶۷ هکتار از اراضی جنگلی، ۴۵۲ هکتار مرتع و ۲ هکتار منطقه ساحلی از چنگ متصرفین غیرقانونی خلع ید و به اراضی ملی و انفال بازگشت.
آسیابی افزود: تعداد ۵۳۴ فقره بنای غیر مجاز در سال گذشته قلع و قمع و ۴۴۳ حلقه چاه غیر مجاز هم مسلوب المنفعه شد.
وی گفت: در سال گذشته ۳۵۶ هزار و ۶۳۵ فقره پرونده وارد مجموعه اداره کل دادگستری گلستان شد که از این تعداد ۳۵۴ هزار و ۱۵۷ فقره پرونده مختومه شده است.
رئیس کل دادگستری گلستان با اشاره به ورود حدود ۱۲۷ هزار پرونده در بخش شورای حل اختلاف گلستان گفت: درصد مصالحه در استان گلستان۴۶ درصد است که ۳ درصد بیشتر از میانگین کشوری است؛ سال گذشته۴۳ هزار ۳۰۰ فقره پرونده منجر به سازش شده است.
وی بروز سرقت را به عنوان یکی از دغدغههای مجموعه قضایی کشور دانست و گفت: اساس و عامل وقوع سرقت، فقر، بیکاری و مشکلات معیشتی خانوادهها است که باید برای این عوامل در دستگاههای مرتبط چاره اندیشی شود، اما در مجموعه قضایی با انجام اقدامات بازدارنده، اجرای حکم با قاطعیت تمام و برخورد قاطع با جرایم خشن، افراد شرور و کسانی که با ایجاد ضرب و جرح باعث سلب امنیت و آسایش شهروندان میشوند؛ توانستیم تا حدود زیادی این سرقتها را کنترل کنیم.
آسیابی گفت: بر مبنای آمارهای ملی، استان گلستان یکی از بهترین استانها در برخورد و اقدامات قاطع با این گونه جرایم بوده و در این خصوص ۱۴ قاضی و ۶ دادستان از سوی رئیس قوه قضائیه کشور مورد تقدیر قرار گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: جوان بودن، قاطع بودن و انقلابی بودن از ملاکهای اصلی در انتخاب دادستانهای گلستان بوده و با برخورد قاطع آنها توانستیم امنیت و آسایش مطلوب را در استان رقم بزنیم.
وی گفت:با توجه به اینکه در زمان رسیدگی به پروندهها، نیاز به استعلامهای قضایی و یا کارشناسی بوده و میبایست تحقیقات قضایی از طرفین انجام شود قطعا زمان رسیدگی به پروندهها با توجه به طرح دعوی متفاوت خواهد بود که اقتضای زمان رسیدگی به پروندههای حقوقی و کیفری متفاوت بوده و استاندارد میانگین زمان رسیدگی به پروندهها در هر شعب با توجه به سامانه کشوری متغیر است. آسیابی ادامه داد: زمان رسیدگی به پروندهها به طور میانگین در دادسرا مدت ۴۶ روز، در دادگاه بخش مدت ۷۲ روز، در دادگاه کیفری ۷۸ روز، در دادگاه حقوقی و خانواده ۸۳ روز، در دادگاه تجدیدنظر ۸۹ روز و در دادگاه انقلاب ۱۲۰ روز است.
وی ادامه داد: با پایان رساندن فاز حقوقی پتروشیمی استان که یکی از اقدامات مهم و شاخص دادگستری استان بود که با همراهی نمایندگان مجلس و استانداری به نتیجه رسید هم اکنون این طرح آماده ورود به مرحله اجراست.
حیدر آسیابی گفت: حفظ سه هزار فرصت شغلی در بخش تولید استان یکی دیگر از اقدامات شاخص دادگستری استان برشمرد و گفت: با تعامل و همراهی دستگاههای اجرایی از طریق جلوگیری از تعطیلی ۳۹ واحد تولیدی و احیای ۷۴ واحد تعطیل، این امرمحقق شد.
آسیابی با تاکید بر عزم دادگستری گلستان برای شناسایی بدهکاران کلان بانکی و بازگرداندن تسهیلات به بیت المال گفت: کارگروهی به همین منظور سال گذشته در دادسرای مرکز استان تشکیل شد که در نتیجه آن ۵۶ میلیارد تومان تسهیلات بانکی معوق بازگردانده شد و یکی از بدهکاران کلان که ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از اعتبارات استانی را در قالب تسهیلات ارزی از استان خارج کرده بود شناسایی و دستگیر شد.