به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بازدید امروز خود از تخریب ساختمان غیرمجاز محدوده محله گلابدره منطقه یک، از جدیت همکاران شهرداری منطقه یک در مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز تشکر کرد و اظهار داشت: یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه ایمنی شهر، جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز است.
وی افزود: با توجه به اینکه ساخت و سازهای غیر مجاز خارج از هرگونه اصول فنی و شهرسازی انجام میشود، مخاطرات بسیار زیادی را در حوزه ایمنی، شهرسازی و فرهنگ ایجاد میکند.
وی با اشاره به ایجاد حاشیه نشینی نوین به عنوان یکی از تبعات ساخت و ساز غیرمجاز، خاطر نشان کرد: از آنجا که تبعات آسیبهای اجتماعی حاشیه نشینی درگیر مدیریت شهری و دیگر ارگانهای حوزه مدیریت شهرها میشود، اولویت اول شهرداری باید موضوع پیشگیری و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز باشد.
بابایی ادامهداد: در مواردی که پیشگیری از ساخت و ساز غیر مجاز موفق نیست باید از ظرفیتهای قانونی کمیسیون ماده ۱۰۰، جهت اخذ رای تخریب با همکاری قوه قضاییه و همچنین نیروهای انتظامی اقدام لازم جهت رفع خلاف این ابنیه غیرقانونی انجام شود.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با بیان پیشنهادی بر ضرورت پیشگیری در این حوزه تاکید کرد و افزود: برای اینکه مدیریت شهری بتواند در حوزه پیشگیری در این نواحی موفق باشد باید ناحیه ویژه در برخی ناحیهها از جمله گلابدره در منطقه یک، ناحیه ۳ در منطقه ۱۹، ایجاد شود.
وی ادامه داد: ساختار سازمانی ناحیه باید به نوعی باشد که نیروهای اجرایی توان مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز را داشته باشند و بتوانند به صورت ویژه احکام حقوقی را پیگیری کنند.
بابایی تاکید کرد: همچنین میتوان با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، برای این نواحی سرفصل بودجه مجزا تعیین کرد تا ناحیه بتواند از همکاری نیروهای انتظامی برخوردار شود و اگر نیاز است که یگان ویژه در محل یا در منطقه حاضر شود، هزینههای حضور این نیروها در مجرای قانونی پرداخت گردد.
وی تأکید کرد: ایجاد ناحیه ویژه با ساختار سازمانی متناسب با ماموریتهای در نواحی حریم تهران میتواند کمک موثری در پیشگیری از ساخت و ساز مجاز باشد.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد اگر در حریم از ساخت و ساز غیر مجاز جلوگیری نشود، مافیای ساخت و ساز غیرمجاز ایجاد شود.
وی با بیان اینکه هرچه مافیای این نوع ساخت و ساز قویتر شوند، باز هم در مقابله با قدرت قانونی و توان مالی شهرداری، شکست پذیر هستند، اظهار داشت: قابل قبول نیست که شهرداری تهران در مقابله با این مسئله ادعای عجز کند وبا توانمندی که در شهرداران مناطق سراغ دارم موفقیت در این ماموریت هم دست یافتنی است.
ضرورت اجرای مصوبات شورای اسلامی شهر تهران/ مصوبه شورا درباره ایمن سازی ساختمان ها روی زمین مانده است
بابایی همچنین با اشاره به تذکر ۳۱ خردادماه خود، گفت: پیرو تذکر ۳۱ خرداد ماه مبنی بر علت توقف الزام مالک ساختمانهای ناایمن به ایمنسازی صرفاً به اخطار و عدم تشکیل پرونده قضایی برای مالکین ساختمانها و عدم درخواست قطع انشعابات از مراجع قضایی توسط مناطق ۲۲گانه تاکنون هیچ پاسخی برای این جانب وصول نشده است.
وی افزود: رصد میدانی بنده نیز از مناطق، گویای عدم اقدام اجرایی مناطق در تشکیل پرونده قضایی است، لذا نظر به وجود مصوبه صریح شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر اخطار، اطلاعرسانی و درخواست قطع انشعاب و در صورت عدم تمکین مالک مبنی بر ایمنسازی، نسبت پلمب واحد اقدام شود.
وی با اشاره به مصوبه شورای شهر تاکید کرد که شاهد ترک فعل هستیم لذا مقتضی است سریعاً نسبت به اقدام عملیاتی مبنی بر اجرای مصوبه مذکور اقدام و نتیجه را منعکس نمایند.