به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسین طائب، مشاور فرمانده سپاه صبح امروز در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاههای خراسان رضوی اظهار کرد: آمریکا پس از استقلال و خروج از استعمار بریتانیا، منشوری به نام ارزشهای آمریکایی منتشر کرد.
طائب گفت: در سال ۱۷۶۷ این ارزشهای آمریکایی اعلام شد که به نوعی با بیانیه استقلال هماهنگ بود. پس از ۱۳ سال این ارزشها را در قانون اساسی هم آوردند.
مشاور فرمانده سپاه ادامه داد: پس از جنگ جهانی دوم، دو ابرقدرت آمریکا و شوروی در جنگ سرد با یکدیگر به رقابت پرداختند و آمریکا اعلام کرد که برای از پادرآوردن رقیب خود پیش میرود تا زمانی که جهان را یکپارچه آمریکایی کند.
وی با بیان اینکه آمریکاییها برای جهانی شدن از ۲ ابزار استفاده میکنند، گفت: یکی از این ابزارها قدرت سخت و دفاعی با پشتیبانی اقتصادی، سیاسی و دیپلماسی است و دیگری قدرت نرم؛ به این معنی که ارزشهای آمریکایی را برتر از سایر ارزشهای دینی، فرهنگی و اعتقادی جا بیندازند. عمده این ارزشها پس از جنگ جهانی دوم در بسیاری از کشورها بروز پیدا کرد.
طائب بیان کرد: آمریکاییها برتری ارزشهای آمریکایی در تقابل با شوروی را در سال ۱۹۹۱ و با فروپاشی شوروی نشان دادند. انقلاب اسلامی ۱۳ سال قبل از آن شکل گرفته بود. هم شوروی و هم آمریکا تلاش کردند که این انقلاب به سرانجام نرسد و تصور میکردند ایران پس از انقلاب قدرت مبارزه ندارد و بر اساس همین استراتژی قرن ۲۱ را قرن تک قدرته جهان نوشتند و گفتند که دهکده جهانی یک رئیس دارد و آن آمریکا است.
وی ادامه داد: پس از آن امریکاییها اعلام کردند ایران با شکل گیری اتحادیه مسلمانان جایگزین اتحادیه شوروی میشود و اگر تا پنج سال جلوی آن را نگیریم بعد از آن تبدیل به چالش امنیت ملی امریکا در منطقه خواهد شد.
مشاور فرمانده سپاه با بیان اینکه در استراتژی امنیت ملی سال ۲۰۲۳ امریکا، ایران به عنوان تهدید بین المللی امریکا قلمداد میشود، افزود: آنها میگویند که تا سال ۲۰۳۰ باید تکیلف امریکا روشن شود؛ یا قدرت آمریکا جا میافتند و یا به سوی فروپاشی پیش میرود.
وی بیان کرد: در استراتژی امنیت ملی امریکا تهدیدات امریکا به ترتیب چین، روسیه و ایران نام برده میشود. درباره ایران آمده است با کشورهایی که منطق حکمرانی جدید برای اداره جهان ارائه میدهند، در اولویت اول با ایران، بعد روسیه و بعد چین باید مقابله صورت بگیرد و اگر تا سال ۲۰۳۰ نتوانیم کاری کنیم، معادلات تغییر خواهد کرد.
طائب گف: در سال ۱۴۰۱ اولویت برخوردها ایران، روسیه، چین بود و در سال ۱۴۰۲ روسیه، ایران و چین است. اولویت اول و دوم تغییر کرده است. این به معنای این نیست که ایران را رها کنند.
وی با بیان اینکه همگرایی ایران، روسیه و چین در حال افزایش است، ادامه داد: امریکا در جنگ اوکراین حضور و عملکرد ضعیف داشته و این باعث عدم تبعیت و پیروی کشورها از امریکا خواهد شد.
مشاور فرمانده سپاه گفت: در حوزه اقتصاد نیز هم امریکاییها و هم صندوق بین المللی پول پیش بینی میکنند که در سال ۲۰۳۰ چین از نظر اقتصادی برتر از امریکا باشد.
وی با بیان اینکه امریکاییها تلاش میکنند جنگ اوکراین را به نفع منافع امریکا تمام کنند، گفت:، اما پیش بینی این است که یا جنگ ادامه پیدا میکند یا با واسطه گری چین به پایان میرسد.
طائب با تأکید بر اینکه در صحنه منطقهای نابودی تدریجی اسرائیل قطعی است، گفت: اسرائیلیها در سند امنیت ملی خود اولین تهدید خود را ایران معرفی میکنند. آنها برای کنترل داخلی، جنگهای مرزی را نقطهای انجام میدهند و قطع میکنند. برایشان هزینه بر است، اما برای کنترل داخلی نیاز به این کار دارند.
وی در پاسخ به این سوال که امریکا تا کی خودش را هزینه اسرائیل میکند، گفت: پیش بینیها این بود که، چون یهودیها در امریکا حضور دارند، آمریکا مجبور است خودش را هزینه کند. اما الان میگویند در دوره جدید روند ۲ فرصت مهم آمریکا رو به افول است؛ یکی حمایت از اسرائیل توسط امریکا به دلیل کاهش اولویت خاورمیانه برای امریکا و دوم میگویند که بین چین، روسیه و امریکا باید یکی را انتخاب کنیم و فرصتهای اسرائیل در چین و روسیه رو به نزول است.
رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه به مسائل سیاسی داخلی کشور اشاره کرد و گفت: وابستگی ایران به خارج از غذا و دارو کاهش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: امریکاییها دو ریل گذاری را در حاکمیت دوگانه ایران دنبال میکردند. فرهنگی - اجتماعی و اقتصادی. تحلیل شان این بود که با دو عامل سخت و نرم باید به دنبال قدرت باشیم. در ریل گذاری فرهنگی تصورشان این بود که نسل چهارم انقلاب اسلامی تا سال ۲۰۳۰ با کمک نسل سوم در مقابل نسل اول و دوم میایستد. این تغییرات فرهنگی منجر به تغییرات اجتماعی شده و در تغییرات اجتماعی ایران درونگرا میشود.
وی ادامه داد: این تغییر ابتدا در علایق و سلایق است. لباس و پوشش و خوراک. به طوری که علایق و سلایق دوست داشتنی و تنفرآمیز جایشان عوض شود. در مرحله بعد تغییر احساسات است. در مرحله اول احساسات به بی تفاوتی و در نهایت جابجا میشود.
طائب گفت: در مرحله بعد ورود به ذهن و باورسازی ذهنی است. باور که عوض شد، اراده هم عوض میشود و تبدیل به رفتار میشود. تا دیروز مدافع مستضعفین بود، امروز مقابل. تا دیروز مقابل امریکا بود، امروز موافق امریکا.
وی بیان کرد: آمریکاییها گفتند که در حوزه اقتصاد نیز کاری میکنیم حداکثر ایران روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت بفروشد. این کاهش فروش کم کم منجر به کسری برق، غذا، دارو و آب و ... منجر میشود و باعث میشود ایران به یک کشور وابسته تبدیل شود.
مشاور فرمانده سپاه گفت: دو سال است این حاکمیت وابسته تبدیل به حاکمیت یکپارچه شده و در این مدت این ریل گذاری دچار چالش شده است. در سال ۹۹ برای غذا و دارو ۱۶.۵ میلیارد دلار هزینه میکردیم. سال ۱۴۰۰ همین مبلغ فقط برای غذا باید هزینه میشد. اما دولت با یک جراحی ارز ۴۲۰۰ را حذف کرد و باعث ۳ میلیارد دلار صرفه جویی شد.
وی بیان کرد: ما در سال ۱۴۰۰ از کشاورز ۴.۵ میلیون تن گندم خریداری شد و ۶.۵ میلیون تن وارد شد. در سال ۱۴۰۱ حدود ۷ میلیون تن از کشاورز خریداری شد و در سال ۱۴۰۲ پیش بینی خرید ۱۰ میلیون تنی وجود دارد. پس صرفه جویی هزینه در غذا صورت پذیرفته است.
طائب ادامه داد: در سال جاری قراردادهای زیرساختی در حال افزایش است. اما یک دهه عقب ماندگی در زیرساختها داریم که از سال ۱۴۰۰ این روند در حال صعود و به سمت عدم وابستگی است. اما زمان زیادی میخواهد تا به نتیجه مطلوب برسد.
وی توضیح داد: سرمایه گذاری در زیرساختها روندها را معکوس میکند و ما را از وابستگی به سمت عدم وابستگی سوق میدهد. این سرمایه گذاریها به تدریج در حال افزایش است. اما به این سرعت تورم کاهش پیدا نمیکند. اگر امریکاییها تن به مذاکره بدهند و پولهای بلوکه شده برگردد، ممکن است تورم هم کاهش چشم گیری داشته باشد.
رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه گفت: ما باید ارتقای سرمایه اجتماعی را در دستور کار قرار دهیم. ایران قوی را بسازیم و از فرصتها استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ما باید با سرمایه اجتماعی مبارزه کنیم و برعکس کنیم. امریکاییها میگویند این منطق ایران است که در حال تهاجم است. بیشترین تناقض ارزشهای امریکایی با اسلام است و آن چیزی که با آن مقابله میکند خود اسلام است. آن کسی که میتواند در ارزشهای امریکایی پرستیژ امریکا را بشکند اسلام است. امریکاییها دنبال این هستند که در جنگ ترکیبی دوگانگی ایجاد کنند، اما ما باید یکپارچگی مان را حفظ کنیم.
طائب توضیح داد: اگر سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کرد، ایران و اسلام قوی شکل گرفت، انشاالله در سال ۲۰۳۰ خواهیم دید که سرنوشت امریکا چطور مشخص خواهد شد. آنها میخواهند تا قبل از ۲۰۳۰ سرنوشت ما را مشخص کنند و ایران را سر یک دوراهی قرار دهند. یا ایران منزوی یا ایران نرمال. زمانی که در اقتصاد به ایران فشار آوردیم ایران میپذیرد به تبعیت از امریکا و اگر هم نپذیرفت منزوی میشود و ایران منزوی نمیتواند تاثیرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر تا سال ۲۰۳۰ به وظایفمان درست عمل کنیم ایران و اسلام قوی محقق خواهد شد.