به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران امروز با حضور در شهر قم با آیات عظام دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله سید محمد سعیدی در دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: افرادی که برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کار میکنند اثرات خیر آن را در زندگی خود خواهند دید.
وی بیان کرد: خدمت به خانواده معظم شهدا بسیار مهم است، چون شهید در بستر خانوادهاش رشد پیدا کرده که فکر ایثار داشتهاست.
امام جمعه قم ابراز داشت: در دوران دفاع مقدس افرادی با استعدادهای ناب در جنگ تمام توانمندیهای خود را گذاشتند و هشت سال جنگ تمام عیار را تمام کردند و ما در جنگ تحمیلی پیروز شدیم، چون ایمان و جهاد در راه خدا داشتیم.
وی گفت: دشمنان در اغتشاشات سال گذشته دیدند هنوز هم فرهنگ ایثار و شهادت وجود دارد و آنهایی که اغتشاشات را مدیریت میکردند مشاهده کردند از درون خانوادهها افراد غیرتمند برای اسلام و انقلاب کار میکنند.
سعیدی افزود: هنوز هم از درون خانوادهها ایثارگری میجوشد و دشمن در اغتشاشات اخیر دید هنوز از درون خانوادهها شهید میجوشد و این احمقها هنوز هم نمیفهمند، نظام اسلامی راهبری حکیم دارد.
وی ابراز داشت: همانها که کار رسانهای علیه ما میکردند حال آتش به جان خودشان افتاده و خانواده جوانان آنها باید خسارتهایی که زدهاند را جبران کنند.
سعیدی بیان کرد: ما عنایات معنوی و اهلبیت (ع) و ایمان مردم داریم از اغتشاشات به خوبی با دفاع از نظام گذر کردیم.
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این دیدار گزارشی از فعالیتهای این بنیاد به خصوص فعالیتهای فرهنگی و ترویجی آن ارائه کرد.
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی با حضور در دفتر آیتالله محمدجوادفاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در قم با این عضو جامعه مدرسین دیدار و گفتگو کرد.
آیتالله فاضل لنکرانی در این دیدار با بیان اینکه بنیاد شهید مسئولیت بسیار بزرگ و گستردهای را بر عهده دارد، ادامه داد: امام خمینی (ره) با انقلاب اسلامی مساله شهادت، جهاد، مبارزه و قداست دین را در جامعه احیا کردند. قبل از انقلاب بخش اندکی از مردم دین را کاملاً شناخته بودند و به ارزش آن پی بردند، با انقلاب اسلامی یک تولد جدیدی در بشریت ایجاد شد.
عضو جامعه مدرسین بیان داشت: بعد از انقلاب بحث دفاع مقدس و بعد از آن مدافعان حرم نمود پیدا کردند تا این موضوع به نمایش گذاشته شود که برای حفظ دین استمرار جریان شهادت و شهادت طلبی امری لازم و ضروری است. مسلمانان برای حفظ دین باید آماده باشند که جان خود را در راه خدا بدهند.
وی در ادامه ضمن گلایه از رسانهها به دلیل عدم پرداخت درست به موضوعات مربوط به ایثار و شهادت، گفت: در طول بیش از ۴۰ سال گذشته، تکریمی که باید از شهدا در رسانههای صورت میگرفت، انجام نشده است. بنیاد شهید هم باید از طریق فضای مجازی بهره لازم را ببرد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: فرزندان شهدا باید مورد توجه قرار گیرند از سوی دیگر والدین شهدا یکی از علل مهم استمرار انقلاب هستند، ولی برای استمرار نیاز است روی فرزندان و نوههای شهدا کار شود تا این عزیزان بیش از سایر اقشار حقیقت دین را درک کنند.
آیتالله فاضل لنکرانی با اشاره به مسئولیتهای بنیاد شهید مطرح کرد: بنیاد شهید باید این اصل را در دستور کار خودش قرار دهد که هدف اصلی شهادت حفظ دین است و باید تبیین شود که حفظ دین، تقویت دین و تبلیغ دین به چه وسیلهای صورت میگیرد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با تاکید بر اینکه وظیفه اصلی بنیاد شهید بقای فرهنگ شهادت در جامعه است، گفت: در ابتدای راه اندازی بنیاد شهید اینگونه تلقی میشد که صرفا قرار است پرونده شهدا باز شود و والدین آنها حقوقی دریافت کنند و جانبازان هم رسیدگی شوند، اما با گذشت زمان نگاهها تغییر کرد و وظیفه اصلی بنیاد شهید بقای فرهنگ شهادت در جامعه شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد که در راستای این ماموریت خطر بنیاد شهید به تنهایی نمیتواند اقدام کند، اذعان داشت: مراکز علمی، حوزهها، دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و حتی اقشار مختلف جامعه باید در این زمینه فعالیت کنند و جلساتی با اقشار مختلف جامعه برگزار شود.
وی با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ شهادت از سنین خردسالی در افراد، عنوان کرد: ما باید بحث شهادت را از کودکان شروع کنیم. فرهنگ سازی باید از اینجا شروع شود. اگر دختران ما از حجاب با سن کم آشنا میشدند دیگر زنی وجود نداشت که بخواهد حجاب را کنار بگذارد و میدانست این حجاب محدودیت نیست و خداوند برای ارزش به زن به او گفته تو باید حجاب داشته باشی نه برای محدود کردن او.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر فرهنگ شهادت از دبستان وارد کتابها شود بسیار موثر خواهد بود. باید فرزندان از سن کم بدانند ارزشی بالاتر از شهادت برای یک انسان وجود ندارد. خود حضرت امام حسرت میخورد که چرا توانایی حضور در جبههها را نداشت و اگر توانایی داشت در آن حضور پیدا میکرد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در ادامه گفت: شهید برای سعادت یک انسان الگوست. وقتی ما شهدا را الگوی جوانان قرار ندهیم افراد کاذب و افراد بیاساسی الگو میشوند و این شقاوت برای یک جوان ایجاد میکند و منجر به رفتن به سمت مسیر اشتباه میشود. شهدا هم الگو هستند و باید از این نفرات برای جامعه الگوسازی شود. تا دین هست و دشمن دین هست شهادت هم وجود دارد.
وی در پایان گفت: قبل از انقلاب خدا در هیچ جای جامعه وجود نداشت و مسئولینی که انتخاب میشدند بر اساس این اهداف تعیین نمیشدند، ولی امروز به برکت انقلاب از رئیس جمهور گرفته تا پایین هرکس به سمتی منصوب میشود میگویند باید دید خدا چه مسئولیتی برای ما در نظر گرفته است و این خیلی ارزشمند است. تا دین هست و دفاع از دین هست فرهنگ شهادت هم باقی است.
آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با وی اظهار داشت: این توفیق در حالی حاصل شده است که خیلی از دورانی که بنیاد شهید در امور فرهنگی در هر شهر و استانی پرچم دار بود فاصله گرفته بودیم، اما اکنون حرکت بنیاد شهید از ستاد تا عمق شهرستانها در ترویج ارزشهای فرهنگی ادامه پیدا میکند.
وی بیان کرد: نسل باقیمانده ایثارگران باید نماد گفتمان انقلاب اسلامی باشند و تحقق این امر مستلزم کار نرم افزاری سخت و پیچیده است و اکنون جمعی از این افراد در این مسیر هستند و احساس سرافرازی و افتخار میکنند.
وی به فعالیت مدارس شاهد اشاره کرد و گفت: بعد از دفاع مقدس مدارس شاهد مشعل هدایت بود، ولی در گذر زمان مقداری این موضوع در این مدارس کند و ضعیف شد، اما خوشبختانه نگاهی که دولت جدید به مدارس شاهد دارد خیلی خوب است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور افزود: گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا، دارای گفتمانی است که بسیار مشتری دارد، ولی متاسفانه در داخل کشور مقداری از آن غافل هستیم.
وی ادامه داد: در دنیا، صفهای بزرگ تشکیل شده است که حرف ما را بشنوند و در بخش علوم اسلامی کارهای زیادی در جامعه المصطفی انجام شده است و نیاز به کار دانشگاهی عمیق برای ترویج گفتمان داریم و اگر بتوانیم بخش عمدهای از دانشگاهها را به این رنگ و لعاب بکشانیم بسیار خوب است.
اعرافی همچنین تاکید کرد که گردشگری و کار دانشگاهی در تبلیغ گفتمان اسلامی و انقلابی ما تاثیر زیادی دارد.
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی نیز در این دیدار گزارشی از فعالیتهای بنیاد شهید به خصوص در حوزه آموزشی در مدارس شاهد و دانشگاه شاهد عنوان کرد.