به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، رسانههای خبری اعلام کردند که برای دومین روز متوالی نیروهای امنیتی بحرین به نمادهای عاشورایی در منطقه «عالی» یورش بردند و تعدادی از پرچمها و بنرهای مربوط به سوگواری ایام ماه محرم را در این منطقه جمع آوری کردند.
«زینب الخمیس» رئیس کمیته نظارت و پیگیری جامعه حقوق بشر بحرین در توییتی نوشت که نیروهای امنیتی بحرین تمام پرچمهای مربوط به سوگواری ایام ماه محرم را از خیابان اصلی منطقه عالی جمع آوری کردند».
وی در ادامه افزود که این اقدام نوعی محدودیت برای آزادیهای دینی است. چه چیزی باعث میشود که پرچمهای حسینی را بردارید و دست به اقدامات اهانت آمیز بزنید؟
با وجود محدودیتهای اعمال شده آل خلیفه، مردم بحرین به صورت گسترده و با شکوه به سوگواری و عزاداری ادامه میدهند.
پیش از این نیز رسانههای خبری اعلام کردند که نیروهای امنیتی بحرین تعدادی از پرچمها و بنرهای مربوط به سوگواری ایام ماه محرم را در خیابانهای این کشور جمع آوری کردند.
برخی از منابع اعلام کردند که این اقدام مقامات بحرینی در راستای سلسله آزار و اذیتهایی است که بر اکثریت شیعه در این کشور اعمال میشود.
روز جمعه ائتلاف ۱۴ فوریه بحرین اعلام کرد که دخالت آل خلیفه در عاشورای حسینی به حدی رسیده است که نمیتوان در برابر آن سکوت کرد، زیرا از همه مرزها و خطوط قرمز عبور کرده است.
این ائتلاف خواستار برپایی گستردهترین مراسم احیای حسینی در عاشورای سال جاری و حضور پرنشاط در موکبها و هیئتهای عاشورایی و مشارکت و فعال سازی شعار عاشورای بحرین (القول منّا قولک) در منابر و روی پلاکاردهای عاشورایی در خیابانها و پشت بام منازل شد.
با آغاز ماه محرم آل خلیفه محدودیتهای خود را علیه شیعیان تشدید کرده است. طبق منطق قبیلهای نظام سیاسی در بحرین و نیز بر اساس واقعیتها و آمار و ارقام، شهروندان شیعه که یکی از مؤلفههای اصلی جامعه بحرین هستند، در معرض تبعیض سیستماتیک و محرومیت از جانب آل خلیفه قرار گرفتهاند.
در حقیقت وضعیت تبعیض در بحرین برعکس سایر کشورها است. سیاستها و اقدامات مربوط به تبعیض و محرومیت در همه کشورها معمولا در رابطه با اقلیتها انجام میگیرد. اما تبعیض علیه شیعیان در بحرین درحالی صورت میگیرد که بیش از ۷۵ درصد جمعیت این کشور را گروه شیعی تشکیل میدهد.
در حالی که شیعیان بحرین مانند صدها سال پیش خود را برای برگزاری مراسم محرم و عاشورا آماده میکردند و پرچمهای سیاه را در معابر عمومی نصب میکردند، مقامات این کشور مخالفت خود با این شعائر را آشکار کردهاند.