به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو روز دوشنبه ایرنا از رویترز، دولت آمریکا اعلام کرد آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه این کشور با یوشیماسا هایاشی وزیر امورخارجه ژاپن و پارک جین وزیر امورخارجه کره جنوبی جلسه مجازی برگزار میکنند. قرار است نشست سران این سه کشور ۱۸ اوت (۲۷ مرداد) در کمپ دیوید، مریلند محل اقامت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برگزار شود.
پیشتر جان کربی سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید گفت جو یابدن رئیس جمهوری آمریکا بسیار مشتاق میزبانی نشست سه جانبهای است که قرار است ۱۸ اوت (۲۷ مرداد) در کمپ دیوید با حضور رئیس جمهوری کره جنوبی و نخست وزیر ژاپن برگزار شود.
وی همچنین افزود تقویت روابط سه جانبه با ژاپن و کره جنوبی که هر دو از متحدان آمریکا هستند نه تنها برای واشنگتن بلکه برای بقیه کشورهای جهان نیز مهم است و تاکید کرد کمپ دیوید همواره مکانی تاریخی برای نشستها و گفتگوهای مهم درباره سیاست خارجی در طول تاریخ بوجود آمدنش بوده است.
سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید گفت بایدن درحالی میزبان فومیو کشیدا نخست وزیر ژاپن و یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی است که دولت آمریکا معتقد است این مذاکرات سهمی تاریخی در اهمیت روابط سه گانه آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در منطقه هند-اقیانوسیه و صراحتا جهان خواهد داشت.
این درحالی است که منابع دولتی ژاپن گفتند که توکیو و واشنگتن به طور مشترک به دنبال توسعه موشک رهگیر مافوق صوت هستند.
خبرگزاری کیودو ژاپن به نقل از این منابع اعلام کرد که ژاپن و آمریکا به طور مشترک نوع جدیدی از موشک را برای رهگیری پرتابههای مافوق صوت ساخته شده توسط کشورهایی مانند کره شمالی، چین و روسیه توسعه خواهند داد.
از سوی دیگر رزمایش سالانه سپر آزادی اولچی (UFS) بر اساس یک سناریوی جنگی همه جانبه قرار است از ۳۰ مرداد تا یکم شهریور برگزار شود که شامل مانورهای احتمالی مختلف، مانند تمرین فرماندهی مبتنی بر شبیهسازی رایانهای، آموزش میدانی همزمان و رزمایش دفاع غیرنظامی میشود.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا (JCS) در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: «رزمایش سپر آزادی اولچی ۲۳ به گونهای طراحی شده است که تمرینی سخت و واقع بینانه برای تقویت مواضع دفاعی ترکیبی و قابلیتهای واکنش هماهنگ بر اساس سناریوهایی باشد که منعکسکننده تهدیدات مختلف در محیط امنیتی و درسهای آموخته شده از جنگها و درگیریهای اخیر است».
بدین ترتیب به نظر میرسد این دیدارها در حالی انجام خواهد شد که آمریکا، ژاپن و کره جنوبی به شکلی همه جانبه دست به ائتلافی در منطقه هند-اقیانوسیه زدند.