به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، با نزدیک شدن به ایام اربعین زوار حرم امام حسین (ع) کم کم بار سفر به سمت حریم عشق را میبندند و به سمت به مرزهای کشور حرکت میکنند.
یکی از مرزهایی که از سال قبل پذیرای زائران بوده، مرز خسروی در استان کرمانشاه است که یکی از مهمترین مرزهای ترانزیتی کشور نیز محسوب میشود و اکنون محل خروج زوار از کشور است.
به همین دلیل گفتگویی با حجت الاسلام یوسف احمدی، مدیر تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه داشتهایم تا درباره زیرساختهای این مرز صحبت کنیم.
حجت الاسلام یوسف احمدی مدیرتبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو با اشاره به ظرفیتهای مرز خسروی گفت: دعوت میکنیم که زوار اربعین حسینی مرز خسروی را برای عبور انتخاب کنند و قطعا پشیمان نمیشوند.
احمدی افزود: تنها مرز استان کرمانشاه مرز خسروی نیست و ما مرز سومار را برای کاروانهایی به سمت موکبهای عراق بار میبرند را نیز داریم همچنین مرز پاوه نیز باز است و تردد صورت میگیرد، اما مرزی که بیشترین زائر از آنجا عبور میکند، مرز خسروی است.
مدیر تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه بیان کرد: در مرز خسروی فعالیتهای زیادی در چند روز اخیر انجام شده است و ۷۰ گیت به ۲۵ گیت موجود اضافه شده است و هر روز جلسات متعددی برای ایجاد آرامش خاطر برای زوار برگزار میشود و مرز خسروی با توجه به ارتباطاتی که با عراق گرفته شده بصور ۲۴ ساعته باز است.
وی ادامه داد: در جلساتی که استاندار کرمانشاه با استاندار دیالی عراق داشته اند؛ مشکلاتی که سالهای قبل در بحث تردد و عبور و مرور بوده به صورت کامل حل شده است و وسایل نقلیه تامین شده است و با توجه به اینکه مرز به صورت ۲۴ ساعت است مشکلی برای رفت و آمد زائرین وجود ندارد.
احمدی عنوان کرد: زائرین بعد از عبور از مرز خسروی اولین جایی که زیارت میکنند کاظمین است که بعد از آن به کربلا یا نجف میروند و به طور کلی مرز خسروی نزدیکترین مرز به کربلاست و از کرمانشاه تا مرز خسروی ۱۹۶ کیلومتر است و از خسروی تا کربلا هم ۲۷۰ کیلومتر است.
وی نشاه اظهار کرد: جاده مرز خسروی یک جاده ترانزیتی است و در طول سال ماشینهای باری از آن گذر میکنند و راه جایگزین ساخته شده است و جاده مرز باری تفکیک شده و جاده ترانزیتی در اختیار زوار اباعبدالله قرار داده شده است.
مدیر تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به راه اندازی سامانه امداد زائر گفت: سامانهای به شماره ۰۸۳۳۱۳۸ راه اندازی کردیم و ۵۰۰ خدمت به زوار ارائه میدهیم و به محض اینکه زائر به استان کرمانشاه وارد میشود، یک پیامک دریافت میکند و خدمت رسانی این سامانه آغاز میشود و خدماتی مانند بانک ها، درمانگاه ها، موکبهای بین راه، پمپ بنزین، صرافیها در این سامانه تعریف شده اند.
وی افزود: ۵ کارگروه تشکیل شده است، کارگروه تبلیغ است که در همه موکبها و نمازخانههای بین راهی مبلغین در حال تبلیغ برای زوار است کارگروه بعدی نیز فضای مجازی که فعالیتهای صوتی و تصویری انجام میشود؛ کارگروه حسینه، که حسینیه بزرگی را در مرز خسروی برپا کردیم که قرار هرشب مراسماتی در این حسینیه برگزار شود.
احمدی تصریح کرد: در کارگروه فضاسازی نیز شهرستانهای استان کرمانشاه تا مرز خسروی همه شهرهای ما آذین بندی شده و پرچمهای منتوعی در بین راه نصب شده است و با نصب المانها و دیوار نویسیها فضاسازی مناسبی را ایجاد کرده ایم.
وی افزود: کارگروه بعدی کارگروه بیت الحسین است و مردم مهمان نواز کرمانشاه خانههایشان را در اختیار زوار قرار میدهند و با توجه به فعالیت موکبها مردم از این طرح استقبال میکنند.
یوسف احمدی، مدیر تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در پایان گفت: با توجه به اقداماتی که در استان کرمانشاه صورت گرفته است، تصمیم ما این است که کرمانشاه به یک حسینیه بزرگ تبدیل شود و منتظریم تا زوار بر دیدگان ما قدم بگذارند و میزبانان خوبی برای زوار باشیم.
فیلم کامل گفتگو را اینجا ببینید: