به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان شمالی در بیانیهای نسبت به موضوع دخالت نمایندگان مجلس در امور اجرایی حوزه انتخابیه انتقاد و اعلام کرد که مردم بصیر و فهیم استان قطعا در انتخابات آتی ملاحظه این گونه موضعگیریهای منفعتطلبانه را خواهند داشت و اظهارنظرهای عوامفریبانه نیز مانع از تحقق این امر نخواهد شد.
در این بیانیه آمده است:
اهمیت سال منتهی به انتخابات با تاکید بر چهار مولفه مهم مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت در کشور و نیز تاکیدات مقام معظّم رهبری مبنی بر برگزاری انتخابات قوی و پرشور که خنثی کننده توطئه دشمنانی است که از چندی قبل آتش توپخانه خود را به سمت انتخابات نشانه رفتهاند بر هیچکس پوشیده نیست.
یکی از این عناصر مهم، مسئله سلامت انتخابات و فراهم آوردن فرصت برابر و فضایی سالم برای رسیدن گزینههای کارآمد و نخبه به کرسیهای وکلای ملت در مجلس است.
در همین راستا چندی پیش معاون سیاسی وزیر کشور طی بخشنامهای ۸ بندی اقدام به شرح سازوکارها و اقدامات قانونی مسئولین اجرایی انتخابات کرده بود تا آنچه پیش از انتخاباتها کمرنگ جلوه کرده بود در زمان باقی مانده تا انتخابات چهرهای عینی و حقیقی به خود بگیرد.
متاسفانه عدهای از نمایندگان مجلس با وجود روی زمین ماندن مسائل اساسی و حیاتی و بر خلاف منویات رهبری مبنی بر تمرکز بر مسائل مهم، به مخالفت با این موضوع پرداختند و علاوه بر مخالفت با این بخشنامه و تکفیر آن، عزم جدی خود را بر استیضاح وزیر کشور به خاطر معاون سیاسی ایشان گذاشتند و تا کنارهگیری معاون سیاسی سابق آرام نگرفتند تا باعث ننگ مجلس انقلابی و خدشه دارشدن چهره آن شوند.
طبق گفته نمایندگان، بندهای ۲، ۴، ۶ و ۷ دارای اشکالات اساسی است. حال سوالاتی از نمایندگان محترم مجلس مبتنی بر مفاد این بندها داریم:
طبق بند ۲ برنامهریزی سفرهای استانی مسئولان ارشد و اجرایی کشور با هماهنگی مجموعه استانداری است، و فرمانداران باید از حضور در سفرهایی که بدون هماهنگی یا اهداف خاص برخی نمایندهها برنامه ریزی شده اجتناب کنند، غیر منطقی است؟
چه بخشی از بند ۴ که مطرح میکند فرمانداران بخشداران و معاونین فرماندار برای جلوگیری از هرگونه سوء برداشت از همراهی نمایندهها در حوزه انتخابیه و موضوعات و جلسات شائبهدار حساسیت و دقت لازم را داشته باشند، خلاف قانون است؟!
بر اساس بند ۶ اجرای اَتَم وظایف معاونان سیاسی جهت دلالت و هدایت تماس مستقیم از حوزه پارلمانی وزارت کشور یا حوزه پارلمانی وزارتخانهها با فرمانداران و نیز بند ۷ که عنوان میدارد انتصاب مدیران و به کارگیری نیرو بر اساس سفارش نمایندگان فعلی یا سابق ممنوع است و در عوض باید شایسته گزینی در انتصابات بر مبنای گفتمان انقلاب باشد، خلاف خواست مقام معظّم رهبری است؟!
اینکه نمایندگان با استفاده از ابزار قانونی خود یعنی استیضاح به صورت غیر اخلاقی وزیر کشور را برای بخشنامهای که سلامت انتخابات را تضمین میکند، زیر فشار قرار میدهند و بعد از اعمال فشار، به ابطال بندهای بخشنامه هم راضی نشده و عزل معاون سیاسی را خواستار میشوند نشان دهندهی چیست؟
مگر غیر این است که عدهای از نمایندگان میخواهند هزینه این گونه رفتارها را به حدی برسانند که کسی جرات نکند خلاف میل آنام تصمیم گیری کند؟
اگر قبل از ابلاغ این بخشنامه بحث استیضاح وزیر کشور مطرح بود، چرا نمایندگان بعد از ابطال بخشنامه و کنارهگیری معاون سیاسی وزارت کشور فرایند استیضاح را ادامه ندادند؟
با نهایت تاسف سه تن از نمایندگان استان خراسان شمالی در مخالفت با بخشنامهای که طبق اصل ۱۵۷ قانون اساسی به تفکیک قوا اشاره میکند و در راستای صحبت صریح حضرت آقا مبنی بر عدم دخالت نمایندگان در امور اجرایی است، موضع گیری کردهاند که باید بدانند مردم بصیر استان قطعا در انتخابهای آتی ملاحظه این گونه موضعگیریهای منفعتطلبانه را خواهند داشت و اظهارنظرهای عوامفریبانه نیز مانع از تحقق این امر نخواهد شد.