به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در نشستی در این دانشگاه از رشد قابل توجه کیفیت خدمات آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان و ارتقا جایگاه دانشگاه گیلان در زمره آزمایشگاههای یک درصد برتر دانشگاههای جامع کشور خبر داد.
رئیس دانشگاه گیلان بیان کرد: مجتمع آزمایشگاهی دانشگاه با ۱۲ آزمایشگاه تخصصی برای نقش آفرینی اجتماعی و عمل به رسالت دانشگاهی خود، برنامه ریزی نموده و دو هدف کلی را در سرلوحه اهداف خود قرار داده است که شامل پاسخگویی به نیازها و ارائه خدمات مطلوب آزمایشگاهی به جامعه علمی دانشگاهی و بهره برداری اصولی و بهینه از ظرفیت نهفته مجتمع آزمایشگاهی و توانمندیهای پرسنل دانشگاه برای پوشش نیازمندیهای جامعه دانش بنیان و صنعتی در سطح استانی، منطقهای و ملی است.
وی افزود: دانشگاه گیلان با ریل گذاری صحیح بر اساس اسناد بالادستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پس از تجهیز بهینه و هدفمند آزمایشگاه مرکزی دانشگاه به تجهیزات با فناوری پیشرفته مانند: GC-MS، جذب اتمی، HPLC، میکروسکوپهای الکترونی AFM و SEM، و ... که در راستای نیازهای پژوهشی دانشگاه و صنعتی استان بودند.
رئیس دانشگاه گیلان اظهار کرد: گام اول را در خصوص اعتبار بخشی و صلاحیت بخشی این آزمایشگاه برداشته و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان ضمن کسب اعتبار آزمایشگاه همکار استاندارد با دامنه بیش از ۴۳۰ محصول و فراورده شیمیایی (در حوزههای کشاورزی، صنایع غذایی، فرآوردههای گوشتی، صنایع لبنی، آرایشی، بهداشتی و فرآوردههای فلزی، سلولزی، شیمیایی و صنعتی) موفق به استقرار و پیاده سازی الزامات استاندارد بین المللی ایزو ۱۷۰۲۵ و کسب صلاحیت ایزو ۱۷۰۲۵ موازی با کسب صلاحیت آزمایشگاه معتمد غذا و دارو، معتمد محیط زیست، آزمایشگاه تراریخته و ... شده است.
وی بیان کرد: استاندارد ۱۷۰۲۵ یکی از مهمترین استانداردها میباشد که با هدف ایجاد و برقراری یک سیستم مدیریتی مستقل و مبتنی بر دقت، کیفیت و تکرارپذیری در آزمایشگاهها طراحی شده است. دکتر نجفی مستندسازی، کنترل مستندات و سوابق، اقدامات مرتبط با ریسکها و فرصتها، اقدامات اصلاحی و بهبود، ممیزی داخلی و بازنگری مدیریت از جمله رئوس روشهای اجرایی موردنظر در بخش مدیریت کیفیت آزمایشگاهها در هر مجموعه دانشگاهی و هدفمند برشمردند؛ لذا تجربه موفق آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان میتواند الگویی برای سایر دانشگاههای کشور باشد در این زمینه باشد.
نجفی در ادامه عنوان کرد: دانشگاه گیلان بر اساس اسناد بالادستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و در راستای حرکت به سمت دانشگاه جامعه محور و دانشگاه نسل ۴، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان به سامانههای صادرات و واردات (COC) و سامانه جامع امور گمرکی کشور (EPL) متصل شده است و مرجعیت تعیین ماهیت کالا در خط ساحلی شمال کشور را به عنوان تنها آزمایشگاه دانشگاهی ماهیت کالا در ایران بدست آورده است.
رئیس دانشگاه گیلان اظهار کرد: در خصوص دستاوردها و رتبههای کسب شده توسط آزمایشگاه مرکزی دانشگاه در نظامهای ارزیابی بیان داشتند که خوشبختانه این آزمایشگاه از اعضای فعال شبکه آزمایشگاهی علمی ایران (شاعا) و عضو ممتاز شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (لبزنت - LabsNet) بوده و هر ساله در نظامهای ارزیابی میدرخشد به نحوی که در آخرین رتبه بندی آزمایشگاههای وزارت علوم که توسط انجمن تحقیقات آزمایشگاهی ایران صورت گرفته، رتبه ۲ کشوری و در جدیدترین رتبه بندی شبکه لبزنت رتبه دوم در میان دانشگاههای جامع وزارت علوم را کسب نموده و کیفیت ارائه خدمات خود را در بین آزمایشگاههای برتر کشور ضمن ارتقاء نسبت به سال قبل در سطح بسیار مطلوب حفظ نموده است.
فرید نجفی، رئیس دانشگاه گیلان در پایان گفت: استان گیلان عمدتاً استانی مبتنی بر کشاورزی بوده و با توجه به رسالت کشاورزی استان گیلان و صنایع فعال موجود در آن و همچنین برخورداری این استان از موقعیت استراتژیک، ژئوپلتیک و ژئواکونومیک و بهره مندی آن از مناطق آزاد و گمرکات زمینی و دریایی و قرارگیری آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان در کریدور حمل و نقل شمال- جنوب کشور، تقویت هر چه بیشتر زیرساختهای تجهیزاتی این آزمایشگاه جهت ارتقا آن به تراز بین المللی را بسیار حیاتی برشمردند و خواستار حمایتهای مقامات استانی و کشوری برای ارتقای بیش از پیش و ایجاد یک آزمایشگاه جامع در تراز بین المللی شدند.