به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام والمسلمین مهدی فاطمی پور، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نوزدهمین همایش سراسری دبیران هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی به تبیین جایگاه و رسالت خطیر دانشگاه پرداخت و گفت: به فرموده امام خمینی (ره) اگر دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح میشود، براین اساس مسئولیت ما در دانشگاه که فضای نخبگانی و موتور محرک جامعه است یک مسئولیت ویژه و ممتاز میباشد.
وی افزود: محور و اساس طراحی دشمن علیه نظام نیز باتوجه به حوزه تاثیر گسترده دانشگاه، در این نهاد پایه ریزی میشود بنابراین کارکرد و دستاوردهای دانشگاه هم میتواند در مسیر ثبات و استقرار نظام باشد و هم در جهت آسیب زدن و ایجاد دست انداز.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از دانشگاه بعنوان تنگه احد جمهوری اسلامی ایران نام برد و گفت: در این نهاد مهم و حساس، مهمترین و موثرترین عنصر، استاد است که گرچه خود تحت تاثیر آیین نامهها و سیاستهای دانشگاه است، اما میتواند جهت مسائل علمی، تولید علم و سیر تحولات را بسمت نیاز یا یا سمت و سویی دیگر هدایت کند.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی پور خطاب به دبیران هم اندیشی اساتید ادامه داد: موثرترین شیوه اثرگذاری بر این رکن کلیدی در دانشگاه، شبکه هم اندیشی است که باید سوز و دغدغه، ضرورت مجاهدت و هدفمند بودن را در قالبهای مختلف به اساتید منتقل کند تا آنها نیز در حل مسائل کشور و رقم زدن تحولات نقش آفرین باشند و بدانند علاوه بر ماموریتی که اساتید دانشگاه در همه کشورهای دنیا دارند، دانشگاه و اساتید جمهوری اسلامی رسالتهای اختصاصی خود را نیز دارد که بعضا ممکن است متفاوت با سایر دانشگاهها باشد.
به گفته وی، در این صورت اساتید احساس مسئولیت کرده و نسبت به تولید دانش با رویکرد بومی و تمدنی و نیز تکثیر خود برای تداوم مسیر خدمت به نظام اسلامی دغدغه مند میشوند و از کارهای صوری و ویترینی پرهیز میکنند.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تاکید براینکه از نگاه این نهاد، شبکه هم اندیشی اساتید از مهمترین و ارزشمندترین شبکهها به شمار میرود، از دبیران هم اندیشی درخواست کرد محدودیت ها، اهمیت ماموریت و خطیر بودن آن را در ذهنشان خدشه دار نکند و فارغ از اینکه ستاد چقدر حمایت میکند، اتفاقات لازم در دانشگاه را رقم بزنند؛ چنانکه برخی دبیران با حداقلها کارهای بزرگی در دانشگاه داشته اند که بعنوان الگوی برآمده از سوز و دغدغه درونی باید ترویج شود.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی پور درباره ادامه فعالیت و ارتقای اندیشکدههای دانشگاه نیز تصریح کرد: شبکه هم اندیشی اکنون به شرایط زایش (اندیشکده) برای جمهوری اسلامی رسیده و در آینده برکات قابل توجهی خواهند داشت، زیرا اندیشکدههایی که در بستر شبکه هم اندیشی اساتید و نخبگان شکل میگیرد و حل مسالهای از مسائل کشور یا استان یا دانشگاه را دنبال میکند، خواه ناخواه همسو با نظام و پیشرفت محور و تعالی محور خواهد بود.
وی با تاکید براینکه مزیت نسبی و برد شبکه هم اندیشی منوط به زایش و گسترش آن است و در صورت رکود و ثبات، به تدریج از معادلات حذف خواهد شد، بر لزوم بهره مندی دبیران از نگاه شبکه ای، فعال کردن اساتید و نخبگان برای مشارکت در امور و انجام برنامههای تربیتی تاکید و ابراز کرد: دبیری موفق است که طی دوران فعالیت، ده فرد مثل خود در هیات علمی دانشگاه بسازد که هر یک مسئولیتی را پیش ببرد نه اینکه همه مسئولیتها بر عهده خودش باشد.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه خاطرنشان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مدل حلقههای میانی (واسط میان مردم و حاکمیت) را برای اداره کشور پیشنهاد میکند و اندیشکدهها یکی از بهترین ساختارها در این راستا میتوانند باشند که امکان بهره مندی حداکثری از ظرفیت دانشگاه برای آینده پژوهی و حل چالشهای کشور را فراهم میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی پور در بخش دیگری از سخنان خود به طرحها و برنامههای نهاد در بخش دانشجویی اشاره و تصریح کرد: در عرصه تبلیغ، علاوه بر مبلغین بومی دانشگاه ها، در سال بیش از ۵۰۰ مبلغ از طریق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برای مناسبتهای مختلف به دانشگاهها اعزام میشوند که البته نسبت به نیاز موجود، کافی نیست.
وی با بیان اینکه فعالیت سیاسی نهاد در دانشگاهها عمدتا درقالب حمایت از تشکلهای دانشجویی صورت میگیرد، افزود: برنامههای فرهنگی اجتماعی مانند اقامه نماز، امورخیریه، رسیدگی به آسیبهای اجتماعی، هویت بخشی و. نیز توسط مدیریت فرهنگی برنامه ریزی میشود که از آن جمله میتوان به برنامههای سرای امید (ویژه نخبگان و سرآمدان)، آینده روشن (ویژه رتبههای زیر هزار آزمون سراسری) و همسفر تابهشت (ویژه دانشجویان مزدوج) اشاره کرد.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه ماموریت ما در ستاد، تقویت شبکههای دانشگاهی اعم از اساتید، نخبگان، ائمه جماعات، هیئآت و ... است، به فعالیت ۶۰۰ تشکل دانشگاهی در زمینه مهدویت، حضور بیش از ۲۳۰۰ امام جماعت در دانشگاه ها، وجود قرارگاه هیئات مذهبی در استان ها، برگزاری مهرواره هیئتهای دانشجویی، پاسخ به شبهات روز و چاپ کتاب از سوالات مطرح شده کاربران، حضور سه میلیون کاربر در بخش آموزش مجازی نهاد اشاره کرد و گفت: همه اینها یک ماموریت کلان را دنبال میکند که میتواند بعنوان الگو، به حوزه هم اندیشی نیز منتقل شود.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی پور در پایان از آغاز ثبت نام بیست و ششمین دوره ازدواج دانشجویی از هفته آینده خبر داد و میزان طلاق در ازدواجهای دانشجویی طی ده سال گذشته را پایینتر از میانگین عمومی کشور دانست.
لازم به ذکر است نوزدهمین همایش سراسری دبیران هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی باحضور ۲۶۰ نفر از دبیران کشور، سوم و چهارم آبان ماه به میزبانی مشهدمقدس برگزار میشود.