به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دولت بلیز فعالیت کنسولگری خود در تل آویو را به حالت تعلیق درآورد و کنسول بلیز هم به این کشور برگشته است.
به گفته مقامات بلیز، دلیل این اقدام، بمباران مداوم و شدید غزه از سوی صهیونیستها بوده که منجر به شهادت بیش از ۱۱ هزار نفر شده که بیشتر این افراد غیرنظامی بودند.
دولت بلیز از تلآویو خواسته فوراً آتشبس را برقرار و اجازه دهد کمکهای بشردوستانه بدون محدودیت وارد غزه شود. به غیر از بلیز، بولیوی هم روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع کرده است.
گفته شده که شیلی و کلمبیا هم در حال بررسی موضع دیپلماتیک خود در رابطه با ادامه ارتباط با تلآویو هستند. هر دو کشور سفیران خود را از تلآویو برای گفتگو درباره اقدامات نظامی اسرائیل در غزه احضار کردهاند. کشورهای زیادی از برقراری آتش بس میان اسرائیل و حماس حمایت میکنند.
پس از عملیات طوفان الاقصی که توسط حماس و در واکنش به جنایات ادامه دار رژیم صهیونیستی صورت گرفت، ارتش این رژیم حملات هوایی خود را علیه غزه آغاز کرده است.
از اواخر اکتبر، نیروهای رژیم صهیونیستی برای هدف قراردادن زیرساختهای حماس و به بهانه آزادی اسرای خود وارد غزه شدند. با وجود آغاز ورود کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه مرزی رفح با مصر، بسیاری روند کمکرسانی به غزه را بسیار کند توصیف کردهاند.
کشور بلیز در آمریکای مرکزی واقع شده و از سال ۱۹۸۳ میلادی و دو سال بعد از به استقلال رسیدن از انگلیس روابط دیپلماتیک خود را با رژیم صهیونیستی آغاز کرد.