به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، سید علی احمدزاده (استاندار کهگیلویه و بویراحمد) در بازدید از کارخانه قند در جمع خبرنگاران گفت: این کارخانه نماد صنعت استان است که پس از سالها تعطیلی در سفر آیتالله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه به استان دستور رفع مشکلات و بازگشت کارخانه به چرخه تولید داده شد.
احمدزاده افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مسئول بازگشت این کارخانه به خط تولید شد و با تلاشها و اقدامات صورت گرفته مشکلات رفع و کارخانه در سفر دور دوم دولت به استان که تیرماه سال جاری بود به چرخه تولید بازگشت.
استاندار کهگیلویه و بویراحمدعنوان کرد: خط اول تولید کارخانه قند یاسوج، از شکر قرمز وارداتی بوده که در حال حاضر کار در حال انجام است و کیفیت شکر تولیدی قابل قبول و مورد تایید استاندارد است.
احمدزاده ادامه داد: خط دوم تولید کارخانه با خرید چغندر قند آغاز میشود که چهار هزار تن چغندر از استان کرمانشاه خریداری و وارد این کارخانه میشود.
استاندار ابراز داشت: با استانهای همجوار و کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد قرار داد منعقد شده که از اردیبهشت ۱۴۰۳ خرید چغندر از این استانها انجام شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه خط تولید چغندر قند آماده است، گفت: در حال حاضر ۶۰۰ تن چغندر از کرمانشاه خریداری و وارد کارخانه شده و در صورتی که خرید به یک هزار تن برسد خط تولید چغندر راهاندازی میشود.
احمدزاده با بیان اینکه پیشبینی میشود ۵۰۰ تن شکر سفید از کارخانه قند یاسوج وارد بازار شود، افزود: این کارخانه بخشی اعظمی از شکر مورد نیاز کشور را تولید میکند و محصول تولیدی جزء پنج کارخانه برتر کشور است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه چرام، گچساران، باشت و نورآباد ممسنی در استان فارس از قطبهای کشت چغندر قند هستند، گفت: با تعطیلی کارخانه، کشت چغندر هم متوقف شده بوداما با فعال شدن مجدد کارخانه ۸۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی یاسوج به کشت چغندر قند اختصاص خواهد یافت.
احمدزاده عنوان کرد: در حال حاضر ۱۴۰ نفر در این کارخانه به طور مستقیم کار میکنند و با برگزاری آزمون ۶۰ نفر نیروی جدید نیز مشغول به کار میشوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم کارخانه قند۸۰۰ نفر است، گفت: در سفر دولت ۴۲ واحد، به چرخه تولید بازگشت، اما در مجموع طی سالجاری ۵۲ واحد احیاء شد که یکی از آنها کارخانه صنایع غذایی شهدناب است که پس از ۱۵ سال احیاء شد و محصوب سیب کشاورزان را از آنها خریداری میکند.
احمدزاده با بیان اینکه نهضت احیاء واحدهای راکد در استان همچنان ادامه دارد، گفت: خبر خوب اینکه کارخانه قند با تمام توان در مدار تولید است و کارگران هم پای کار هستند.