به گزارش گروه استان ها خبرگزاری دانشجو،سازمان جهاد کشاورزی استان قم در مطلبی که توسط روابط عمومی اش منتشر کرده، مدعی شده است علت تفاوت نرخ مرغ در قم به دلیل کمبود تولید و واردات مرغ است!
در وهله اول کمبود مرغ را میتوان پذیرفت، اما دو نرخی بودن آن توجیهی غیر قابل قبول است.
در خصوص کمبود مرغ در قم ابتدا باید از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سوال کرد؛ سوال اول آنکه پس از گذر دو سال و نیم از دوران فعالیت شما چه میزان به سرانه تولید گوشت مرغ استان اضافه شده است و چند واحد مرغداری گوشتی بزرگ مقیاس را همراه با افزایش نیاز جامعه، راه اندازی کرده اید تا موجب خودکفایی استان شوید و در زمان کمبود یا به بیان سادهتر در زمان افزایش تفاضا با بحران مواجه نشویم و سبد خرید مردم دچار چالش نشود؟
چالش کمبود و نوسان قیمت مرغ در قم در حالتی است که این استان در تولید تخم مرغ جزء ۳ استان برتر به حساب میرود، اما در تولید مرغ متأسفانه جزء استانهای آخر است و همیشه باید نیازمند دیگر استانها باشد و اینجا میتوان حق را به مردم داد که از مدیر و مسوول این موضوع سوال کنند که برای رفع این مشکل چه اقداماتی رقم زده است؟
و یا میتوان سوال بعدی را از جایگاه فعالان اقتصادی پرسید و آن هم این باشد که امروزه چه آماری از سرمایه گذارانی که تحت حمایت واقعی و جدی شما دست به تولید مرغ گوشتی زده اند، در دسترس دارید؟
اگر تولید مرغ کم است و قیمت آن در قم در بالاترین سطح کشوری قرار دارد علتش وابستگی نیست، بلکه علت کم کاری و بی برنامگی جهاد کشاورزی قم است. طبق آنچه در استانهای دیگر رقم خورده است میتوان فهمید این امکان وجود دارد که با ایجاد مگافارمهای صنعتی بصورت زنجیره، مرغ مورد نیاز استان را تولید کرد و قطعا با استفاده از تکنولوژیهای جدید میتوان در اقلیم گرم و خشک قم با کیفیت مطلوبی به تولید بالا دست پیدا کرد کما اینکه استان سمنان و مرکزی این اتفاق را رقم زده اند و اکنون نه تنها مرغ استان خود را تامین میکنند بلکه مازاد آنرا به استانهای دیگر و حتی به تهران با قیمت پایین میفروشند!
اما در این میان نمیدانیم در قم چه میزان مسیر سرمایهگذاری برای بخش خصوصی تسهیل شده است و سوال بزرگتر آن است که اگر مسیر سرمایه گذاری هموار نشده است، نگاه و تصمیم شخصی مدیرکل و مجموعه آن در این روند چه میزان تاثیر داشته است؟!
سوال دیگر آن است که موضوع مرغ در استانهای دیگر از جمله تهران به مراتب سختتر و پیچیدهتر است، تولید، توزیع و زنجیره تامین؛ اما در کمال تعجب شما با تردد در سطح شهر تهران با مغازههایی مواجه خواهید شد که با بنرهای بزرگ قیمت مرغ را همراه با فراوانی در مغازه ها، هر کیلوگرم ۷۹۵۰۰ تومان اعلام کرده اند!
بنظر میرسد با کنار هم گذاشتن این صحبتها و واقعیتهای میان بازار به این نتیجه میرسیم که استاندار قم در جلسات تنظیم بازار بی دلیل مدیران جهاد کشاورزی را مورد نقد قرار نمیدهد و اعتراضش نسبت به قیمتهای برخی کالاهای اساسی در قم نسبت به سایر استان ها، بی علت نیست.
متاسفانه قیمت مرغ در استان قم به صورت صفی و نهایتا دو عدد آن هم اگر شانس با شما یار باشد، ۸۲۵۰۰تومان است و قیمت دیگر آن از ۹۵۰۰۰ تومان تا ۱۰۵۰۰۰ تومان میباشد!
قیمتهای متغییر و صفهای بی سر و ته، عوامل زیادی دارد که از جمله آنان رویش مراکز عرضه مرغ سوخاری و افزایش قیمت گوشت است، اما دلیل دیگری که میتوان سهم بیشتری را به آن داد و همچنین لازم است تا مورد بازخواست قرار بگیرد، توان مدیریتی جهادکشاورزی است که حالا با آدرس غلط عنوان میکند گرانی مرغ یک پا دارد!
گاه میتوان در موضوعات مطالبه صرف مردم را عدم آگاهی از مسائل دانست، اما زمانی که پای پیگیریهای مستمر و عتاب و خطابهای استاندار به میان میآید، قطعا باید به اقدامات جهاد کشاورزی قم در حوزه جذب سرمایه گذار و تولید این کالای اساسی شک کرد و آن را زیر ذره بین ارزیابی و برخورد برد.
این ضعف در مدیریت کالای اساسی و ایجاد مخاطرات برای سفره مردم، در تضاد با دستورات استاندار است؛ اما در این میان هستند برخی مدیران که نمیتوانند پا به پای استاندار بیایند و چه خوب است با برخورد قاطع استاندار اینگونه مدیران بدانند، تنبلی و یا ضعف مدیریتی برای آنان فرصت خداحافظی است نه فرصت خدمت.