به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری هشتمین همایش سلامت معنوی با حضور سید علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور و حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه بقیه الله (عج) در فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
قرار است نمایشگاه قرآن، سلامت معنوی اسلامی و جامعه از چهارشنبه تا جمعه، ۲ تا ۴ اسفند ۱۴۰۲، از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۳۰ در شهر مقدس قم، سالن الغدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شود.
مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در این نشست اظهار کرد: سلامت معنوی، یکی از ابعاد چهارگانه سلامت (جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی) طبق مصوبه سازمان جهانی بهداشت است. بسیاری از کشورها به این بُعد از ابعاد سلامت، توجه کرده و آن را در عرصههای آموزش، پژوهش و مراقبتها و خدمات بهداشتی- درمانی وارد نمودهاند. با این حال، در کشور ما، این بُعد مهم از ابعاد سلامت، تاکنون چندانکه شایسته و بایسته است مورد التفات و توجه جدی و دقیق قرار نگرفته است. این در حالی است که بعد معنویت، از منظر دین مبین اسلام، عمیقترین بعد از ابعاد سلامت است و بر دیگر ابعاد سلامت (جسم، روان و اجتماع)، بیشترین و گستردهترین تأثیرات را دارد.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این همایش آشنایی مخاطبان با سلامت معنوی در قرآن، واکاوی مبانی، مسائل و نتایج سلامت معنوی در قرآن، بررسی ارتباط سلامت معنوی قرآنبنیاد با ابعاد مختلف سلامت جامعه، مطالعه راهکارهای اجرایی و نهادینهسازی سلامت معنوی قرآنبنیاد در سطح جامعه، استفاده از ظرفیت محیطهای آموزشی و ارائه مراقبتهای سلامت برای رشد و ارتقاء معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه است.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: این همایش 7 محور دارد. چیستی، مبانی، شاخصها، الگوها و روششناسی سلامت معنوی در قرآن (همراه با نقد نظریههای رقیب و معارض)، ارتباط سلامت معنوی قرآنبنیاد با دیگر ابعاد سلامت، سلامت معنوی قرآنبنیاد و ابعاد تمدنی، فرهنگی و هنری جامعه، سلامت معنوی قرآنبنیاد، خانواده و فرزندپروری، سلامت معنوی قرآنبنیاد و نظام تربیتی و آموزشی (با تأکید بر نقش مسجد، مدرسه، حوزه علمیه و دانشگاه)، سلامت معنوی قرآنبنیاد و رسانه، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، سلامت معنوی قرآنبنیاد و محیطهای بهداشتی و درمانی، راهکارهای نهادینهسازی سلامت معنوی قرآنبنیاد در سطح جامعه، سلامت معنوی قرآنبنیاد و جوانان (میزگرد دانشجویی).